Rödbetsstigen 3

Bilder

  • Såld!

Rödbetsstigen 3 , Hovsjö , Södertälje

Nu finns möjlighet att förvärva denna trivsamma kolonistuga med närhet till det mycket omtyckta Eklundsnäsbadet!

På Rödbetsstigen 3 finner ni kolonistugan med det där lilla extra. På tomten finns en rymlig stuga om ca 40 kvm. I stugan finns en avskiljd köksdel med kyl/frys, spis och fläkt. Innanför entrén, med anslutning mot allrummet finns plats för matbord. I allrummet finns både kamin och luftvärmepump för ett trevligt inomhusklimat. Innanför allrummet ligger sovrummet med plats för bäddsoffa och loungegrupp. Separett finns utomhus jämte ett vertygsförråd.

Via en grusgång tar ni er in i den inhägnade trädgårdstomten som består av härliga uteplatser, blomsterrabatter och grönsaksodlingar. Här finns ett flertal rabatter med rabarber, björnbär, krusbär, svarta- och röda vinbär samt två körsbärsträd och två äppelträd. Det finns även en rejäl redskapsbod, en stenlagd uteplats med utekök samt två altaner i olika väderstreck.

Varmt välkommen till Eklundsfältets Koloniträdgårdsförening vilken är miljöcertifierad och mottog miljödiplom från koloniträdgårdsförbundet 2019. Det finns en föreningslokal och gemensamhetsanläggning med toaletter, dusch och tvättstuga. Föreningen anordnar trevliga aktiviteter så som exempelvis boule, linedance, café och föreläsningar.

40 kvm, 2 rok

Arrende/år:
4 000 kr
Typ:
Fritidshus
Boarea:
40 kvm
Biarea:
0 kvm
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Ljus köksdel med vita skåpluckor och trevligt fönster ovan diskbänk. Här finns spis med ugn, fläkt samt kyl/ frys. Vitmålade väggar och plastgolv.

Allrum

Rymligt allrum med flera fönster för ett härligt ljusinsläpp. Här finns möjlighet att möblera med både matbord och soffgrupp. Under vinterhalvåret finns både luftvärmepumpen och kaminen i kompletterande syfte. Notera även att luftvärmepumpen kan användas som AC under varma sommardagar. Allrummet är utrustat med vitmålade väggar och plastgolv.

Sovrum

Sovrummet har plats för bäddsoffa/ dubbelsäng och loungegrupp alternativt flera enkelsängar. Hemtrevlig känsla med träpanel på väggarna.

Byggnad

Byggnadstyp

Kolonistuga

Uppvärmning

Luftvärmepump och kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Plåt

Övrigt

TV- antenn finns.

Övriga byggnader

På tomten finns ett redskapsförråd, en verktygsbod med hyllor samt en separett. Det finns även en stenlagd plats med utekök samt två altaner i olika väderstreck, den ena med markis.
Föreningslokal finns för uthyrning och gemensamma utrymmen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Stugan har använts och varit uppvärmd året om. Kostnad för försäkring tillkommer.

Tomt


Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Den inhägnade tomten på ca 400 kvm är plan och välskött. Via en grusgång tar ni er in mellan blomsterrabatter och grönsaksodlingar. Här finns bl.a. krusbär, björnbär, röda- och svarta vinbär, två körsbärsträd och två äppleträd. Dessutom finns det otroligt fina rosor och en uppsjö av andra blommor.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten indraget i stugan. Två vattenutkast utvändigt med sjövatten från Måsnaren. När vattnet stängs av för säsongen finns kommunalt vatten i föreningslokalen. Separett.

Om området

Hovsjö

Trivsamt område nära sjön Måsnaren och naturområden.

Kommunikation

Buss 751, 753 från centrum mot Hövsjö. Från busshållsplatsen tar det ca 15 min att gå.

Närservice

I Hovsjö centrum finner ni bland annat en frisersalong, en restaurang, en krog, en mataffär, gatukök/pizzeria, kiosk och en klädaffär. I anslutning till centrum finns även Hovsjöskolan, fritidsgården, socialkontoret, Hovsjö kyrka samt en vårdcentral.

Parkering

Gästparkering finns innanför grindarna. En parkeringsplats tillhör kolonilotten och återfinns inne på området, i närheten av stugan.

Karta

Hör av dig till Elin Desax för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad