Fruktvägen 22

Bilder

Fruktvägen 22 , Sandtorp , Nykvarn

Varmt välkommen till detta hemtrevliga, välplanerade parhus i det lugna och barnvänliga området Sandtorp.

Bostaden är fördelad på två plan och har en lättskött trädgård med en altan under tak och två förråd. På entréplan möts ni av en hall med plats för avhängning. Till vänster finner ni tvättstugan samt ett av bostadens badrum. In till höger ligger det rymliga köket med kyl/ frys i fullhöjd och diskmaskin. Rakt fram hittar ni vardagsrummet med utgång till trädgården samt matsalen vilken går att återställa till ett sovrum. En våning upp finns en hall med en klädkammare samt tre sovrum. Här hittar ni även husets andra badrum med bubbelbadkar och bastu.

Till bostaden hör ett garage i länga samt en parkeringsplats. Det finns även flera gästparkeringar i området.

Här bor ni med bekvämt avstånd till förskola och busskommunikationer. Med cykel på de fina gång och cykelvägarna tar det ca 5 minuter till Nykvarn centrum.

Varmt välkomna på visning!

122 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
122 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
202 kvm
Byggår:
1981
Driftskostnad:
3 571 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

122 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I hallen möts ni av ljusgrå tapetserade väggar och ett grått klinkergolv vilket sedan övergår till ett mörkgrått laminatgolv (lagt på äldre klinkergolv). Här finns plats för hatthylla, garderob samt ytterligare förvaringsmöbel.

Kök

Köket är luftigt och har gott om förvaring i skåp och lådor. Vid fönstret finns utrymme för ett matbord för den stora familjen. Vitvarorna är från 2009 och består av rostfri kyl och frys i fullhöjd (Electrolux), självrengörande ugn (Siemens), induktionshäll (Siemens) samt fläkt. Diskmaskinen är en Cylinda från 2019. Vita luckor och lådor samt svart mossaiik över svart bänkskiva. Väggarna är vitmålade och golvet är ett ljust laminatgolv lagt på ett terakottafärgat klinkergolv som finns kvar under.

Tvätt/ pannrum

Med ingång från hallen finner ni tvättstugan med tvättmaskin (Cylinda 2019) och torktumlare (Elektrohelius). Här finns värmepannan (CTC ECO EL 2004). Våtrumsmatta på golv.

Wc/ dusch

Ljust, helkaklat duschrum där duschen delas av med en glasvägg. Här ryms wc, handfat med förvaring under, spegelskåp med belysning samt handdukstork. Nytt handfat medföljer då det finns en spricka i det befintliga.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med utgång till trädgården. Då vardagsrum och matsal ligger i direkt anslutning bjuder det in till umgänge. Väggarna är målade i en beige nyans och en av kortsidorna utgör en tuff fondvägg klädd i golv med spotlights över. Golvet är ett parkettgolv.

Matsal

Matsalen har tidigare varit ett sovrum och går att återställa till ett sovrum om behov finns. Här ryms ett stort matsalsbord och vitrinskåp eller bokhyllor. Väggar målade i ljusbrun, en blommig fondtapet samt parkettgolv.

Övre hall

Hallen på övre plan har laminatgolv och ljust målad väv på väggarna. Härifrån når ni tre sovrum, badrummet, en klädkammare och vinden. Klädkammaren har en hylla och en klädstång. Vinden är öppen till nock och skulle vara möjlig att inreda.

Sovrum 1

Till vänster ovan trappen finns ett sovrum med fönster ut mot husets trädgård. Här ryms en säng med sängbord och ett skrivbord eller liknande, Väggar i ljust målad väv samt laminatgolv.

Sovrum 2

Detta sovrum har gott om plats för dubbelsäng och inrymmer även flera garderober i vinkel, vilka eventuellt kan lämnas kvar efter överenskommelse. Nymålade väggar och laminatgolv.

Sovrum 3

Sovrum med plats för dubbelsäng eller en mindre säng och flera andra möbler. Ena väggen har en tapet med rymdmotiv, resterande är ljust målade. Golv i laminat.

Badrum

Helkaklat badrum med bubbelbadkar, platsbyggt tvättställ med förvaring under, wc och handdukstork. Ljust klinkergolv och väggar i vitt kakel med blå dekor och inbyggda speglar. Här finns ett takfönster för fint ljusinsläpp samt en bastu med elaggregat.

Alla innerdörrar byttes nyligen ut och persienner finns i alla rum. Vissa ytskikt är nymålade och vissa är i behov av målning.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Elpanna till vattenburet system

Ventilation

Till och frånluft med återvinning, FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 oktober 2019
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Fasad: Trä
Fönster: 2+1 med invändig isolerruta
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

2003- ventilation Essvex 55.
2005- fasadmålning, nya stuprör, nya vindskivor.
2019- nya innerdörrar.
Vinden är isolerad och öppen till nock, då det delvis lagts golv finns goda förvaringsmöjligheter.

Fastighetsbeteckning

Mäldkaret 45

Övriga byggnader

Ett förråd utomhus jämte entrén.
Ett rymligt förråd på husets baksida.
Det finns en föreningslokal på området med bl.a. pingisbord, bastu och ett loft för t.ex fester.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 857 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 25 277 kr
Renhållning: 2 400 kr
Väg, samf: 8 000 kr
Försäkring: 7 180 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för uppvärmning inkluderas i elkostnaden. Samfällighetsavgiften är ca 8000 per år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 888 000 kr, varav byggnadsvärde 1 346 000 kr

Summa pantbrev

2 135 000 kr

Tomt

Areal: 202 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lättskött tomt med bland annat björnbär, rosor och syrener.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Nykvarn Mäldkaret GA:1

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Sandtorp

I Nykvarn finns det ett rikt utbud av olika fritidsaktiviteter - allt ifrån bad och fiske, motion och friluftsliv till härliga utflyktsmål och mycket mer. Här kan du vandra i vacker natur, bada i en av Sveriges renaste sjöar eller glida fram på en spegelblank is. Ni äter och dricker gott på någon av våra restauranger och missar förstås inte norra Europas största kak- och tårtbord på Taxinge Slott.

Kommunikation

Här bor du med bekvämt avstånd till motorvägen E20 och endast 15 km från Södertälje. Med snabbtåg tar man sig till Stockholm och Eskilstuna på ca 30 min och busstrafiken är väl utbyggd. Mellan Sandtorp och Nykvarn centrum finns fina gång och cykelvägar samt bra bussförbindelser.

Närservice

Nykvarns centrum erbjuder goda parkeringsmöjligheter, en välsorterad matbutik, systembolag, apotek, frisörer, vårdcentral, tandvård och kommunhus/bibliotek. Här finns också ett flertal mindre butiker med personlig service samt trevliga matställen. I Nykvarns kommun finns fyra grundskolor och nio förskolor.

Parkering

Till bostaden hör ett garage i länga med belysning, el och utbytt port 2004 samt en parkeringsplats. Det finns även flera gästparkeringar i området.

Karta

Hör av dig till Elin Desax för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad