Tallhöjdsvägen 10

Bilder

Tallhöjdsvägen 10 , Grusåsen , Södertälje

Varmt välkommen till denna trevliga villa i populära Grusåsen. Hörntomten är stor och grönskande och inbjuder till lek och umgänge. På tomten finns även en bastubyggnad, en verkstadsbyggnad samt flera förrådsbyggnader. På entréplan möts ni av plats för avhängning innan ni kommer in i en stor möblerbar hall. Härifrån nås det helkaklade badrummet, köket med utgång till altan samt ett sovrum/ allrum. På övre plan finns en hall och två rum, varav det ena enkelt går att dela av till två sovrum. Det finns en källare från vilken man även når de båda garagen. Huset har en otrolig potential om man lägger ner lite tid på renovering så här finns möjlighet att sätta sin egen prägel. Genomgående trägolv och spröjsade fönster ger en trevlig atmosfär i bostaden.
Här bor ni med ett bekvämt avstånd till Södertälje centrum, skolor/ förskolor och butiker.

Välkommen på visning!

97 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
97 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
1 000 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
936 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

97 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Välkommen in i farstun med klinkergolv och gul träpanel. Här finns möjlighet att hänga av sig ytterkläder och skor. Vidare tar ni er in i en inre möblerbar hall med vackert trägolv och orangemålade väggar.Härifrån nås alla rum på entréplan samt trappa till övervåning och källare.

Kök

Köket som renoverades för ca 8-10 år sedan har gott om ljusinsläpp från fönster i tre riktningar. Vita skåpluckor i lantlig stil, grått kakel, murstock i tegel, trägolv, väggarna är tapetserade i blått, orange samt en fondvägg vid matplatsen. Den maskinella utrustningen är spis. fläkt och kyl (frys finns i källaren). Här finns utgången till altanen.

Sovrum/ allrum

Mellan entré och matplats finner ni detta trevliga rum med fönster i två väderstreck. Fint äldre trägolv och tapetserade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med golvvärme och fönster. Vitt kakel och ett mörkt klinkergolv med detaljer i blått. Här finns dusch, wc, handfat, handdukstork samt förvaringsskåp.

Övre hall

Övre möblerbar hall med träpanel och panel i taket. Här finns luckan till vinden med möjlighet till förvaring.

Sovrum

Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övriga möbler. Trägolv och gulmålad väv på väggarna. Fönster mot trädgården och två förvaringsutrymmen.

Allrum

Stort rum som med fördel kan delas av till två rejäla sovrum. Här finns två garderober och två sovalkover i tidigare kattvindar. Tapetserade väggar och golv av träplank.

Källare

I källaren kommer man ner till ett rum där frysen står och där det finns en "matkällare". Det finns en gammal kolkällare med en äldre panna som inte används, en äldre torktumlare (tvättmaskin finns inte) samt en varmvattenberedare på 100 liter. Utöver detta finns ytterligare ett rum samt de två garagen, vilka går att nå från källaren.

Genomgående trägolv och spröjsade fönster ger en trevlig atmosfär i bostaden. Visst renoveringsbehov och underhåll föreligger. Det större rummet på övre plan är möjligt att göra om till två mindre sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans hus med källare

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Direktverkande el och luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 augusti 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 100 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare (grundsula)
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas kopplade samt enstaka 1-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

1985 Yttertak omlagt (betongpannor och läkt, inte underliggande papp).
1986 Vidbyggt garage byggt.
2005 Duschrum på entreplan renoverat, elgolvvärme.
2009 Kök renoverat.

Fastighetsbeteckning

Valrossen 8

Övriga byggnader

Isolerad verkstadsbyggnad/förråd uppförd 1988 med el och betonggolv.
Bastubyggnad med dusch (fungerar ej) och bastu.
Cykelförråd/ bod med el.
Redskapsbodar.
Förråd bakom bastun.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

11 243 kr/år

Driftskostnad, varav

VA: 5 199 kr
Renhållning: 2 521 kr
Försäkring: 3 523 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 141 000 kr, varav byggnadsvärde 841 000 kr

Summa pantbrev

543 000 kr

Tomt

Areal: 1 000 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

På tomten finner du äppelträd, rabatter och en stor härlig gräsmatta.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Grusåsen

Grusåsen/Brunnsäng är ett attraktivt område med omgivande grönska som också lockar till utomhusaktiviteter med fina promenadvägar, skogsmiljö och vatten.
Området erbjuder bad på sommaren vid Mälarbadet, samt skidåkning i Ragnhildsborgsbacken på vintern. Gillar man att spela golf finns Viksbergs
golfbana ett par minuter bort med cykel eller bil. I Bergvik finns även en minigolfbana längs vattnet.

Kommunikation

Busslinje 751 tar dig från Birkavägen till Södertälje centrum med Hovsjö som slutstation. Från Södertälje Centrum finns det tillgång till pendeltåg som åker till Järna, Gnesta, Mölnbo samt Stockholm. Med bil från Södertälje till Stockholm tar minst 25 minuter. Busslinje 761 från Brunnsäng åker förbi Södertälje sjukhus med slutdestination Östertälje
station, där man smidigt kan ta pendeltåget in mot Stockholm.

Närservice

I trevliga Brunnsäng centrum, som finns en promenad bort, finns en livsmedelsbutik, pizzeria samt tobaksaffärer med postservice. Södertälje centrum når man med cirka fem minuters bilfärd. Morabergs handelsplats når man med tio minuters bilfärd, som erbjuder ett stort utbud av service, restauranger och butiker. Här hittar du bland annat en stormarknad med byggmateriel, handelsträdgård, bilservice och elektronikbutiker.

Parkering

Ett äldre garage under huset samt ett tillbyggt garage under altanen, detta har även utgång mot trädgården. Samt plats för två bilar framför garaget. På gatan finns även betalparkering.

Karta

Hör av dig till Elin Desax för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad