Övre Torekällgatan 28B

Bilder

  • Såld!

Övre Torekällgatan 28B , Centralt , Södertälje

Välkommen till denna mycket trivsamma, centralt belägna 1,5:a vid Badparken. Lägenheten renoverades under 2018 och byggdes om från en etta till en minitvåa för att få ett separat sovrum. Bostaden har målade och tapetserade väggar samt genomgående parkettgolv. I entrén välkomnas ni av en arkitektritad, trevlig entré i etage med möjlighet för avhängning. Från entrén nås garderobsförvaring samt ingång till duschrummet. Vardagsrummet är luftigt med generös takhöjd och flera möbleringsmöjligheter. Med öppen planlösning mot vardagsrummet finns det nya IKEA-köket i vitt med gulddetaljer. I anslutning till vardagsrummet finns även det nybyggda sovrummet.

Här bor ni bekvämt, endast en halv trappa upp i huset, med närhet till centrum, butiker, skola, förskola och kommunikationer.

Välskött förening med god ekonomi, trevliga uteplatser och gym i källaren.

44 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 125 kr I avgiften ingår värme, vatten, sophantering och grundutbud på kabel-tv från Com Hem.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1954
Driftskostnad:
260 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

44 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Välkommen in i en luftig hall i etage där det erbjuds både klädavhängning och förvaring. Väggarna är målade i en ljust rosa nyans med en blommig fondvägg i tapet.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum från vilket du når både kök, sovrum och hall med wc/ duch. Flera möbleringsmöjligheter och utrymme för både matbord och soffhörna. Väggarna är vitmålade med en tapetserad fondvägg och golvet pryds av äldre ekparkett.

Sovrum

Från vardagsrummet når du detta lilla mysiga sovrum som kom till under 2018. Här finns möjlighet att möblera med en enkelsäng och en garderob alternativt en dubbelsäng med sängbord. Vitmålade väggar med en fondtapet med rosor och ekparkett på golvet.

Kök

Det moderna, stilrena IKEA- köket i vinkel är från 2018. Vita luck- och lådfronter med gulddetaljer, spotlights i skåpen, bänkskiva i björk samt vitt kakel ovan bänkskiva. Spis med ugn, häll och kolfilterfläkt samt integrerad no frost kyl och frys. Vita tapeter och ekparkettgolv.

Duschrum

Duschrummet går i blått med plastmatta på väggar och golv. Här finner ni dusch, wc, handfat, spegelskåp med belysning samt handdukstork.

Fräsch etta som nyligen renoverats och byggts om till en minitvåa. Bostaden har målade och tapetserade väggar samt genomgående ekparkettgolv. Nytt kök från IKEA i modernt vitt med gulddetaljer. Badrum med äldre ytskikt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 125 kr I avgiften ingår värme, vatten, sophantering och grundutbud på kabel-tv från Com Hem.

Driftskostnad

3 128 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 256 kr
Försäkring: 1 872 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,057%

Andel av årsavgiften

2,057%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juli 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 170 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Spettet 17

Övriga byggnader

Till bostaden hör ett källarförråd.
Tvättstuga med ny torktumlare och torkrum.
Gemensamt gym/ träningsrum i källaren.

Förening

Namn

Brf Parken 28

Om föreningen

Brf Parken 28 är en förening med god ekonomi, belägen i centrala Södertälje.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

28

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Com Hem

Parkering

Föreningen har inga egna p-platser men många medlemmar hyr
p-plats med el-stolpe(ca. 350 kr/mån) eller garage (ca. 600 kr/mån) av grannföreningen på Dalgatan 5-11. I övrigt finns det gott om parkeringsplatser längs vägen och det finns möjlighet till s.k. boendeparkering. (hör med Södertälje kommun för mer info och priser)

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Det finns både vindsförråd och källarförråd i föreningen. I källaren finns tvättstuga med fräscha maskiner, separat torkrum, cykelförråd samt ett gym som de boende har tillgång till.
I föreningen finns 2 st. lokaler.

Om området

Centralt

Södertälje är beläget där Mälaren är förbunden med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal, och är den största orten i landskapet Södermanland. Sjön Maren i centrala Södertälje gör det mer mysigt och mer som en liten stad och änden av sjön kallas Marenplan där det finns restauranger och brukar hållas festligheter.
På stenåldern, omkring 4000 år f.Kr. beräknas de första människorna ha kommit till trakten omkring det som idag är Södertälje. Bofasta blev de runt 3 000 år f.Kr. när bondekulturen bedöms ha nått området.
Samhället växer till under 600-talet e.Kr. i samband med att landhöjningen hade gjort att farleden mellan Mälaren och Östersjön försvunnit, men trots det fortfarande var den snabbaste vägen in i Mälaren.

Kommunikation

Från Södertälje centrum finns mycket god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje centrum och Södra/hamn.

Närservice

I Södertälje centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Galleriorna Telgehuset, Kringlan och Lunagallerian ligger alla på bekvämt avstånd i stadens centrum och bjuder in till bra shopping med god matupplevelse.
I Södertälje centrum finns flera förskolor och grundskolor att välja på bl.a. Oxbacksskolan F-9, Södertälje Friskola F-9 och även högskolan KTH.
Södertälje stadshus ligger vid Campusgatan 26 i Södertälje. Södertälje stadshus är både kommunhus och kulturhus. Däröver finns två publika våningar som innehåller teater, konferens, restaurang och utställning.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringar men det finns flera parkeringsmöjligheter längs gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Elin Desax för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad