Lokevägen 2

Bilder

Lokevägen 2 , Blombacka , Södertälje

Villa Björksta i Blombacka är en unik sekelskiftesvilla som under senare år renoverats smakfullt med varsam hand.

När du kliver in genom dörren möts du av en ljus hall med dekorativt klinkergolv och golvvärme. Här finns även en nyrenoverad WC och gott om förvaring. Vidare finner du ett stilrent kök från 2018 med en rymlig matsal i anslutning. Innanför matsalen finns ett arbetsrum och det hemtrevliga vardagsrummet med en kamin. Hela entréplan har en imponerande takhöjd. På övre plan finner du en möblerbar hall, husets tre sovrum samt badrummet med både dusch och badkar. Genomgående för bostaden är fina trägolv, vackra spröjsade fönster, stuckatur och snickerier samt noga utvalda tapeter.

Enastående trädgård med goda odlingsmöjligheter, här finns många sorters bärbuskar och fruktträd samt en örtagård. Tomten är lummig och fint uppvuxen men många vackra platser för avkoppling och återhämtning. Vid altanen i söderläge finns en badtunna på gjuten platta, denna följer med vid försäljningen.

Flera stora renoveringar är utförda, exempelvis omläggning av tak och installation av bergvärme. Parkering på egen uppfart med plats för fyra bilar.

140 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
1 168 kvm
Byggår:
1907
Driftskostnad:
3 453 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

140 kvm

Biarea

40 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Hallen är ljus och välkomnande med en inbyggd plats för avhängning och två förråd under trappen.Väggarna och de vackra dörrarna är nyligen vitmålade. Dekorativt klinkergolv med golvvärme (el, lågvolt).

WC

Nyligen renoverat med spotlights i tak, wc, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel. Väggarna är målade i vitt och en rogivande blågrön nyans. Klinkergolvet valde man att behålla vid renoveringen.

Kök

Modernt IKEA- kök från 2018 i en stil som passar med resten av husets inredning. Lådfronter, skåp och kakel går i vitt och bänkskivan är i trä. Här har man letat fram originalgolvet i trä och låtit renovera det. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys (Samsung), diskmaskin (Bosch), inductionshäll (Miele), ugn (Whirlpool) samt fläkt. I köket finns även en platsbyggd sittbänk.

Matsal

Med öppen planlösning mot köket ligger matsalen vilken rymmer ett långbord för 6-10 personer. Med härlig takhöjd, parkettgolv, stukatur och medaljongtapeter i guld känns det lyxigt att sätta sig till bords.

Kontor

Detta rum används idag som kontor men lämpar sig väl för även barnrum eller gästrum. Gott om förvaring i praktiska skåp längs taket. Parkettgolv, vitmålade väggar och stora fönster med fönsterbräda i trä.

Vardagsrum

Hemtrevligt allrum med en fungerande kamin för hög mysfaktor. Lila tapeter med guldmedaljonger, flera vackra fönster med fönsterbrädor i marmor, äldre trägolv och klinker under kaminen.

Övre hall

Detta möblerbara utrymme tillkom 2008 i samband med att balkongen byggdes in och planlösningen på övervåningen ändrades. Här finns en platsbyggd bokhylla, infällda hyllor med belysning samt gott om klädförvaring. Vitmålade träväggar, nymålat tak och en fondvägg i blommig tapet. Äldre trägolv och dekorativt klinker invid murstock.

Badrum

I badrummet finner du både badkar och dusch med sittbadkar, bägge med stilfulla duschanordningar. Här finns även wc och handfat med förvaring under. Väggar och golv pryds av en vitmönstrad respektive grå plastmatta. Kring toalettstolen är väggarna klädda i mörkt kakel. Fönstret ger ett trevligt ljusinsläpp.

Sovrum 1

Bostadens största sovrum har ett stort fönsterparti och gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Tapeterna går i rosa och guld och golvet är ett fint trägolv ihop med några klinkerplattor i svart/ blågrönt mönster. Innanför sovrummet finns ett utrymme med fönster vilket idag används som yoga rum.

Sovrum 2

Sovrum i vinkel med fint trägolv och vitmålade väggar. Här finns ett spröjsat fönster med utsikt över trädgården och en tapet med moln på en del av taket.

Sovrum 3

Rummet rymmer gott och väl säng, skrivbord och övrig förvaringsmöbel. Väggarna är i vitmålad träpanel och blommig tapet i lila ton. Fint gammalt trägolv och fönster i passande stil.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren där du även finner ett torkrum med värmefläkt och avfuktare, pannrum/ hobbyrum samt övrig förvaring. Här finns både tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare (Cylinda).

Bostaden har renoverats löpande från 2008 av nuvarande ägare. Stilen är tilltalande med imponerande takhöjd, stora spröjsade fönster, äldre trägolv, stuckatur och fina snickeridetaljer samt matchande tapeter.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1907

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 april 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 101 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor och mellangjutet betonggolv
Grundmur: Oinklädda grundmurar av betong och natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

2008 - Bergvärme, IVT, byte av tak, isolering av tak, installation av kamin i vardagsrum, nytt badrum övre plan, glidgjutning av kanal i skorsten, inbyggnad av balkong samt ändring av planlösning på övervåningen.
2009 - Ommålning av fasad.
2018 - Renovering av fönster, nytt kök.
2019 - Takstege till skorsten, nytillverkad grind, nyrenoverat i hall och trapphus, renovering av toalett nedre plan (2018 - 2019).
Löpande (2008 - 2018) - Ny eldragning, renovering av fönster.
Radonmätning har tidigare utförts med låga värden som resultat, dock saknas protokoll.
Fönster utgörs av isolerglaskassetter från 2008, kopplade tvåglasfönster från okänt år samt enkelglasfönster med innanfönster från byggår.

Fastighetsbeteckning

Oket 1

Övriga byggnader

På tomten finns en lekstuga

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 442 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 26 570 kr
VA: 7 205 kr
Renhållning: 2 469 kr
Försäkring: 5 198 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärmningskostnaden går under elkostnaden. Nuvarande ägare har utöver detta en elkostnad om 4000 kr för uppladdning av elbil. Nuvarande ägare utför sotning själva så kostnad för det tillkommer (taxa i Södertälje är ca 450 kr/ gång). Aktuell försäkring är Villa Hem Stor.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 882 000 kr, varav byggnadsvärde 1 635 000 kr

Summa pantbrev

3 570 000 kr

Tomt

Areal: 1 168 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Enastående trädgård med goda odlingsmöjligheter och flera uteplatser. Här finns en örtagård och flera bärbuskar. Exempel på vad du hittar i trädgården är vinbär, krusbär, mullbär, havtorn, björnbär, blåbär, hallon, hösthallon, jordgubbar och rysk kiwi. Fruktträden på tomten är äpple, päron, plommon, körsbär och persika.
Vid altanen i söderläge finns en badtunna på gjuten platta, denna följer med vid försäljningen.
Fungerande brunn finns på tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Blombacka

Blombacka är ett lugnt område med många villor och barnfamiljer. Det är ett barnvänligt område med fina promenadstråk. Blombackaskolan ligger centralt med gångavstånd till pendeltågstationen och med Torekällberget som närmaste granne.

Kommunikation

Med en ca 20 minuters promenad och 5 minuters bilfärd når man Södertälje Centrum med god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje centrum och Södra/hamn. Buss 751 och 760 trafikerar Blombacka.

Närservice

I Södertälje centrum, som finns på promenadavstånd, finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Med 5 minuters bilfärd når man även Wasa handelsplats som erbjuder flera livsmedelsbutiker, shopping, träningscentret Actic m.m. I Blombacka finns två kommunala grundskolor, Blombackaskolan och Kringlaskolan och ett gymnasium, Wendela Hebbe gymnasiet.

Parkering

Parkering på egen uppfart med plats för fyra bilar. Det finns fyra st. eluttag (10 amp, 220 V) vid parkeringen för laddning av elbil eller kabel för motorvärmare.

Karta

Hör av dig till Elin Desax eller Jessica Holappa för mer information!

Jessica Holappa

Jessica Holappa

Södertälje / Nykvarn

Fastighetsmäklarstudent

Extra kontaktperson

jessica.holappa@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad