Högbergsgatan 15

Bilder

  • Såld!

Högbergsgatan 15 , Centrum Södertälje , Södertälje

Varmt välkommen till Högbergsgatan 15!

Denna centralt belägna 4:a är ljus och trevlig med en bra planlösning. Här finner du bekvämligheter som tvättmaskin, hiss, diskmaskin och balkong. Bostaden ligger med promenadavstånd till centrum, butiker, skola, förskola och kommunikationer.

Innanför entrén finns en stor möblerbar inre hall med flera garderober. Härifrån når du både en gäst wc och badrummet med dusch, golvvärme och tvättmaskin. Vidare når du ett ljust kök med gott om förvaring, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt plats för matbord. Fortsätter man in i bostaden nås de trevliga sovrummen och ett rymligt vardagsrum med utgång till balkongen.

Här bor du i en förening med god ekonomi, övernattningsmöjligheter för gäster, möjlighet till garageplats samt en trevlig inhägnad innergård med äppleträd, rabatter, fontän och grillplats.

99 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 909 kr I avgiften ingår värme, vatten, sophantering, kabel-tv och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
99 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1008
Byggår:
1998
Driftskostnad:
487 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

99 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Välkommen in i hallen med plats för byrå och sittmöbel samt hatthylla för avhängning. Vidare finner du en inre möblerbar hall med flera garderober för ytterligare förvaring. Ljust tapetserade väggar ger ett trevligt intryck.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns två garderober och fönster med utsikt över innergården. Tapetserade väggar och trägolv.

Sovrum 2

Sovrum med plats för säng och byrå eller skrivbord. Tapetserade väggar samt ett fönster mot gården.

Sovrum 3

Sovrum med två garderober och fönster i två väderstreck. Här pryds väggarna av vita tapeter och samma golv som i resten av bostaden.

Vardagsrum

Allrum med stora fönsterpartier för ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet möbleras enkelt på flera olika sätt för trevligt umgänge. Härifrån når du balkongen men även två av sovrummen. Ljust tapetserade väggar och fint trägolv.

Kök

Trevligt kök med gott om plats för matbord till 4-6 personer. Köket upplevs väldigt ljust då både skåpluckor, kakel och maskinell utrusning går i vitt. Här finner du kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, inbyggd micro samt spis med fläkt. Tapetserade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin (Electrolux), dusch, handdukstork, wc, spegel samt handfat med praktisk förvaringslösning under och vid sidorna.

WC

Tidigare klädkammare som byggts om till en wc med ljust klinkergolv och vit väv på väggarna. Här finner du wc, handfat med kommod och en stor spegel med belysning.

Balkong

Stor balkong med trätrall och utsikt över föreningens gemensamma gård. Här finns plats för utemöbler så att du kan njuta av solen under dag och eftermiddag.

Ljus luftig lägenhet med rikligt ljusinsläpp från fönster i tre riktningar. Genomgående för bostaden är tapetserade väggar och ett fint trägolv. 3- glas fönster med persienner och fönsterbrädor i marmor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

6 909 kr I avgiften ingår värme, vatten, sophantering, kabel-tv och bredband.

Driftskostnad

5 844 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 244 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

4,9076%

Andel av årsavgiften

4,91%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kättingen 2

Övriga byggnader

Till bostaden hör ett förråd beläget på entréplan.
Tvättstuga och cykel-/barnvagnsrum finns i byggnaden på entréplan. Här finns även en övernattningslägenhet samt en förenings-/festlokal vilka kan bokas kostnadsfritt av föreningens medlemmar.
Miljöhus finns i intilliggande byggnad.

Förening

Namn

Brf Blombacken

Om föreningen

Bostadshusen är byggda 1998 och föreningen består av totalt 23 lägenheter.
I fastigheten finns en gemensamhetslokal, övernattningsrum, cykelrum, soprum med källsortering, förråd till varje lägenhet samt gemensam tvättstuga. På föreningens gård finns även en trevlig uteplats med möjlighet att grilla.
Huset fick utmärkelsen "årets byggnad 1999" för omsorg utformad exteriör och avseende detaljer och innehåll på den skyddande gården. Föreningen förvaltas av Förvaltnings AB Graden.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

23

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till Com Hem.

Parkering

Det finns 16 carportar samt 7 parkeringsplatser som är inhyrda i intilliggande Hotell Skogshöjds garage

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen har två städdagar/år (en vår och en höst) med gemensam förtäring efteråt. Sommartid behöver också gräsmattan klippas vilket utförs av frivilliga medlemmar.
Firma Junnifast sköter snöröjning av vår trottoar utanför husen vintertid. Medlemmar tar bort snön framför ingångar närmast husen och i carporten.
Trappstädning utförs av Veteranpoolen.

Om området

Centrum Södertälje

Södertälje är beläget där Mälaren är förbunden med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal, och är den största orten i landskapet Södermanland. Sjön Maren i centrala Södertälje gör det mer mysigt och mer som en liten stad och änden av sjön kallas Marenplan där det finns restauranger och brukar hållas festligheter.
På stenåldern, omkring 4000 år f.Kr. beräknas de första människorna ha kommit till trakten omkring det som idag är Södertälje. Bofasta blev de runt 3 000 år f.Kr. när bondekulturen bedöms ha nått området.
Samhället växer till under 600-talet e.Kr. i samband med att landhöjningen hade gjort att farleden mellan Mälaren och Östersjön försvunnit, men trots det fortfarande var den snabbaste vägen in i Mälaren.

Kommunikation

Från Södertälje centrum finns mycket god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje centrum och Södra/hamn.

Närservice

I Södertälje centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Galleriorna Telgehuset, Kringlan och Lunagallerian ligger alla på bekvämt avstånd i stadens centrum och bjuder in till bra shopping med god matupplevelse.
I Södertälje centrum finns flera förskolor och grundskolor att välja på bl.a. Oxbacksskolan F-9, Södertälje Friskola F-9 och även högskolan KTH.
Södertälje stadshus ligger vid Campusgatan 26 i Södertälje. Södertälje stadshus är både kommunhus och kulturhus. Däröver finns två publika våningar som innehåller teater, konferens, restaurang och utställning.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 7 garageplatser hos Hotell Skogshöjd och har själva 16 carportplatser med motorvärmaruttag och laddstolpe, dessa bakom en inhägnad med fjärrstyrd grind. Det finns förmodligen möjlighet att ta över en garageplats för 400 kr/ månad. Önskas carportplats är det för närvarande kö till dessa.
Det finns även parkeringsmöjligheter längs gatan.

Karta

Hör av dig till Elin Desax för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad