Durkgatan 3

Bilder

  • Såld!

Durkgatan 3 , Karlsborg , Trosa

Det är med glädje vi välkomnar er in till denna renoverade villa belägen på lugn återvändsgata med gångavstånd till både hav, grönska och Trosa centrum!
Villan är i ett plan med inredd källare och separat garage. Här finns hela 7 rum varav 5 sovrum, därtill finns två välutrustade badrum, stort kök, bastu i separat byggnad, stort trädäck med utekök, pool, spabad och växthus samt en fin trädgårdstomt! Vid behov går det enkelt att få till flera sovrum.
I närheten finns flera förskolor, grundskola och matbutiker. Ett kanonläge för den som uppskattar den direkta närheten till centrum och kombinationen av ett särskilt lugn.

Hjärtligt välkommen på visning!

102 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
102 kvm
Biarea:
92 kvm
Tomtarea:
971 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
3 555 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

102 kvm

Biarea

92 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Välkommen in i en ljus, yteffektiv hall med gott om avhängning och förvaring. Hallen renoverades 2010 med tapetserade väggar och stilrent klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Kök

Helrenoverat IKEA kök (2008) utrustat med rostfria vitvaror bestående av en diskmaskin (Bosch 2017), induktionshäll (Cylinda 2018), fläkt (Franke 2008), side-by-side kyl och frys (LG 2016) med ismaskin samt inbyggd ugn och mikro (Electrolux 2008). Skåpluckorna från 2017 går i vitt och ger en fin kontrast till köksväggen som är kaklad med glasmosaik i grått/svart. Gott om både förvaring- och arbetsytor i stora skåp, och den platsbyggda köksön möjliggör både extra förvaringsutrymme liksom plats att sitta 2-4 personer. Praktiskt med separat diskho liksom flera eluttag installerade. Vattenburen golvvärme och mörkt klinkergolv. Den stora altanen nås via köket och vetter mot ett snett sydvästläge, med sol större delen av dagen mot kvällen. Öppen planlösning mot del av vardagsrummet.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med öppen planlösning mot kök, matplats och hall. Här finns gott om plats för både en rejäl soffgrupp med tillhörande möblemang. Gott om ljusinsläpp och fritt från direkt insyn. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Matplats

Mellan kök och vardagsrum finns en ljus matplats för 6-8 personer. Härifrån når du även altanen. Tapetserade väggar och originalparkett slipad 2008..

Sovrum 1

Stort sovrum med goda ljusinsläpp från stora fönster som vetter mot den egna uteplatsen dit även en utgång finns. Plats för större säng och ytterligare möblemang, parkettgolv, ljusa väggar och en fin fondvägg med blomstermotiv.

Sovrum 2/ Klädkammare

Sovrum som i dagsläget används som Walk-in closet. Vita väggar, parkettgolv och höga garderober längsmed rummets långsidor.

Sovrum 3

Detta sovrum har plats för ett komplett sovrumsmöblemang men används i dagsläget som kontor. Ljust, öppet och lättmöblerat. Parkettgolv och ljust tapetserade väggar.

WC/ dusch

Stort badrum från 2014 utrustat med dubbla duschar och dubbla handfat, liksom WC, en rejäl kommod och flera badrumsskåp med bra förvaring. På golvet ligger ett stilrent svart klinkergolv med golvvärme (vattenburen men även separat elpatron) och väggarna är helkaklade i vitt. Spotlights i tak och en stor fönsterdörr som släpper in gott om naturligt ljus.

Sovrum 4

Stort sovrum renoverat 2013. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Sovrum 5

Sovrum renoverat 2008 med vitmålade väggar och parkettgolv. Används idag som gästrum.

Allrum

Allrum med potential att ordna fler sovrum, relaxavdelning eller mysig gillestuga. Här finns en extra kyl och frys i fullhöjd (Electrolux 2008). Elskåp från 2014.

WC/ bad

Badrum som helrenoverades 2017 med en snygg färgsättning. Mörkt klinkers på golv med golvvärme (el) och vitt kakel på väggarna, vädringsfönster och spotlights i tak. Här finns ett badkar, en WC, ett stort handfat med kommod och ett badrumsskåp med spegel och bluetoothhögtalare.

Tvättstuga

Klädvård och pannrum med utgång till garageuppfarten. Tvättmaskin (Bosch, 2018) och torktumlare (Bosch 2017). Arbetsytor med förvaring under bänkskiva i ek. Luft/vatten värmepump, ackumulatortank samt värmefläkt för torkning av tvätt.

Tapetsering och målning har skett löpande 2008-2018. Innerdörrarna har uppdaterats 2009. Parkettgolvet i vardagsrum och matsal är original slipat 2008, resterande parkett på entréplan är lagt 2008. Elskåp från 2014.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1970 Ombyggt 2010

Uppvärmning

Värmepump-luft/vatten (el)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 oktober 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Träregelstome
Fasad: Kalksandsten och träfasad
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Aluzink

Övrigt

2008- Skapar öppen planlösning kök/vardagsrum/hall, nytt kök med vattenburen golvvärme
2010- Byte av fasad, tilläggsisolering,fasadmålning, nya fönster övre plan, nytt tak, inbyggnad av farstukvist.
2011- Dränering och isolering av husgrund
2012- Nya radiatorer källarplan
2013- Lägger marksten på garageuppfarten
2015- Nya källarfönster
2017- Nya radiatorer övervåning
2016- Isolering av vind, ny värmepanna

Fastighetsbeteckning

Seglet 6

Övriga byggnader

Garage uppfört 2016
Bastu byggd 2014
Växthus

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 668 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 25 000 kr
VA: 6 391 kr
Renhållning: 3 816 kr
Försäkring: 7 461 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 217 000 kr, varav byggnadsvärde 1 324 000 kr

Summa pantbrev

3 059 500 kr

Tomt

Areal: 971 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor altan om ca 250 m² i trä (2012/2015) med utekök under tak.
Pool från folkpool, fristående uppvärmning med luftvärmepump (2015).
Spabad (2011)

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Övrigt

Internet och TV via Trosa fibernät (installerat 2014). TV är även möjligt via parabol eller antenn.
Larm installerat 2018 med kodlås från Yale.

Om området

Karlsborg

Trosa är en ung kommun med gamla anor, genom kommunen flyter Trosaån som mynnar ut i havet vid gästhamnen. Denna mysiga kuststad har aktiviteter och upplevelser året om. Vandra på Sörmlandsleden, besök slott, åk med på en skärgårdstur, gå på julmarknad eller låt det lilla Blå Tåget ta med dig på en rundtur. Här finns till och med en skidbacke!

Kommunikation

Från Vagnhärads station avgår tåg till Södertälje-Stockholm och till Nyköping-Norrköping. Restiden med tåg till Stockholm från Vagnhärad är knappt 40 minuter och till Nyköping cirka 30 minuter.
Trosabussen är en direktbuss från Trosa via Vagnhärad till Liljeholmen, du når Stockholm inom en timme. Trosa trafikeras även av flera regionala busslinjer. På vardagar går täta avgångar från Trosa mot Vagnhärad. Av dessa går huvuddelen väg 218 mot Vagnhärad och några via Västerljung. Via Västerljung går även vissa bussar mot Nyköping. Restiden med buss till Nyköping från Vagnhärad är ca 40 minuter och till Södertälje syd ca 30 minuter.
E4:an går genom Trosa kommun. Avståndet från Vagnhärad till Södertälje är drygt tre mil, till Stockholm är det sju mil och till Nyköping cirka fyra mil.

Närservice

Trosa är en liten stad med ett stort utbud av butiker och shopping. Här finns bl.a. ICA Trossen, COOP Konsum, systembolaget och ett apotek. Likaså flera restauranger, caféer och snabbmatsställen. Trosa är välkänt för sina uteserveringar och gångstråk på somrarna. Trosa Stadshotell och Bomans Hotell är två hotell som är mycket populära.

Parkering

Garage med plats för en bil.
Garageuppfart med plats för 4 bilar.

Karta

Hör av dig till Elin Desax för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad