Björkhagavägen 14

Bilder

Björkhagavägen 14 , Dammkärr , Södertälje

Varmt välkommen till Björkhagavägen och till detta välplanerade hus i två plan fördelat på hela 7 rum varav 5 sovrum samt två välutrustrade badrum och ett stort kök, i ett hus byggt så sent som 2017.
Här bor ni med naturen som närmsta granne, på gångavstånd nås vacker omgivande natur. Till Södertälje centrum tar det endast 10-12 minuter med bil i lugnt tempo, där ett brett utbud av både närservice och vidare kommunikationer finns.
Den stora och lättskötta tomten om drygt 2000 kvm bjuder in till både spring och lek liksom plats för odling, en större altan eller varför inte en pool. Området är under en spännande fas och expansion, hit söker sig dom som söker lugnet och naturen men samtidigt vill ha nära till centrum och rörelse.

Varmt välkommen till Bjökhagsvägen, välkommen hem!

155 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
155 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
2 025 kvm
Byggår:
2017
Driftskostnad:
2 935 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

155 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Ljus, öppen och möblerbar hall med gott om plats för såväl jackor, skor och förvaring i en stor garderob. Under den vackert målade trappan finns plats för antingen byråer vid behov av ytterligare förvaring, en kontorsplats eller avlastningsmöblemang.

Kök

Komplett utrustat kök med gott om plats för det större sällskapet, 8-10 personer ryms utan problem. Köket går i en tidlös färgsättning och genomtänkt utformning, med fina luckor i vitt, en helkaklad köksvägg och en mörk bänkskiva. Här finns en inbyggd ugn- och mikro, diskmaskin, induktionshäll och spisfläkt. Kyl och frys i fullhöjd, all maskinell utrustning är från Bosch. Spotlights i taket.

Tvättstuga

Från köket nås den välutrustade tvättstugan, med installerad tvättmaskin (Samsung) och flera skåp med goda förvaringsmöjligheter. Här inne finns även värmepannan (Nibe), och en ut/ingång till gården.

Sovrum 1

Intill köket ligger det första sovrummet, som har plats för större säng, nattduksbord och annat sovrumsmöblemang. Detta rum används nu som kontor/spelrum. Ljusa väggar med en stilren fondvägg.

Sovrum 2

Det andra sovrummet nås genom vardagsrummet och är både ljust och rymligt. Förutom ett komplett sovrumsmöblemang finns även plats för större byråer eller en arbetshörna. Här finns även en rymlig walk-in-closet med generöst utrymme för såväl kläder som annat.

Vardagsrum

Lättmöblerat och rymligt vardagsrum med plats för en större soffgrupp, TV-möbler liksom bokhyllor och byråer. De vackra, spröjsade fönstren släpper in gott om ljus och har utsikt över den egna trädgården. I vardagsrummet finns även en installerad braskamin, utmärkt för de kallare årstiderna.

Badrum

På nedervåningen finns ett välutrustat och ljust badrum, med en WC, stort handfat med kommod, badrumsskåp med spegel samt ett badkar med duschvägg. Naturligt ljusinsläpp från rejält vädringsfönster. Stilren färgsättning med en grå våtrumsmatta på golv och helkaklade väggar i vitt, spotlights i tak. Förberett för golvvärme.

Allrum

En trappa upp möts ni av ett ljust allrum lämpligt för t.ex. en soffgrupp, fåtöljer och TV-möblemang, eller varför inte en stor och ljus arbetsplats. Allrummet ligger i direkt anslutning till samtliga tre sovrum på övervåningen. Genomgående ljust laminatgolv och vita väggar.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet, och övervåningens största, rymmer en större säng liksom allt annat möblemang man kan tänkas önska i ett sovrum. Ljusinsläppen är goda och utsikten vacker, en ytterst privat atmosfär. Tapetserat i grått med en fondvägg i trä.

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet är målat i blått och vitt, och rymmer en normalstor säng med tillhörande möblemang. Alkoverna lämpar sig utmärkt för barnsängar eller leksakshörnor. Bra ljusinsläpp.

Sovrum 5

Det femte sovrummet ligger vägg i vägg med det fjärde, och har också plats för ett sedvanligt möblemang lämpligt att ha i ett sovrum. Ljusa väggar och en fin fondvägg.

WC/dusch/bastu

Stilrent badrum utrustat med en duschhörna med vikbara duschväggar, handfat med kommod, WC och en härlig bastu. Här finns även golvvärme.

Bostaden är ljus och luftig med stilrena färgval. På nedre plan är det genomgående laminatgolv i ek (träfaner) och på övre plan är det laminatgolv i en ljusare färg.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning, FX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 september 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Vattubrinken 2:110

Övriga byggnader

Fristående förrådsbyggnad på tomten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 228 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 870 kr
VA: 5 316 kr
Väg, samf: 4 000 kr
Försäkring: 7 042 kr

Kommentar

uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 102 000 kr, varav byggnadsvärde 2 290 000 kr

Summa pantbrev

3 900 000 kr

Tomt

Areal: 2 025 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Södertälje Dammkärret GA:2

Övrigt

Fiber finns indraget.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Dammkärr

Endast ca 7 km från centrala Södertälje ligger Dammkärr som i dagsläget främst är ett sommarstugeområde som är på god väg att bli ett permanent villaområde. Omgivningen består av bondgårdar, beteshagar, skog och Mälarens vatten.

Kommunikation

Hit tar du dig enklast med bil då det inte går att åka kommunalt ända fram. Skolskjuts till Enhörna går däremot ända fram till bostäderna.

Parkering

Egen parkeringsplats för flera bilar.

Karta

Hör av dig till Elin Desax för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad