Tosterö 19 Bråtorp

Bilder

  • Såld!
  • Bryggan
  • Huset sett nedifrån vattnet.
  • De två husens fasader
  • Verandan
  • Entre

Tosterö 19 Bråtorp , , Strängnäs

Välkommen till denna fastighet med fantastiskt läge med utsikt över Mälaren mot Stora Rullingen. Här finner du två hus på samma fastighet i suterräng, lämpligt för generationsboende eller att hyra ut, bara två minuter från Strängnäs ytterområde, med tyst och fridfullt läge. Ca. 150 m till båtplats som tillhör fastigheten. Sjöutsikt från alla boenderum finns. Här finns växthus och carport/förråd. Prisvärt exklusivboende.

263 kvm, 11 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
263 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
2 644 kvm
Byggår:
2007
Driftskostnad:
2 760 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

11 rum varav 8 sovrum

Boarea

263 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna genomtänkta fastighet med fantastiskt läge. Vacker utsikt över Mälaren och Stora Rullingen, med tyst och fridfullt läge bara två minuter från Strängnäs och en timme från centrala Stockholm. Det är drygt 100 meter till båtplats som tillhör fastigheten.
I denna fastighet ingår två separata hus med modern arkitektur i souterräng, praktiskt för generationsboende eller att hyra ut det mindre eller större huset. Från alla boenderum har du sjöutsikt. Högt i tak, som lägst ca. 2,6 m. Parkett eller klinker/skiffergolv i hela huset med golvvärme, utom i gästlägenheten (i stora huset) och hobbyrummet.

HUS 1
Entréplan: Hall, kök, vardagsrum, två sovrum, två badrum samt ett allrum.

HALL
Rymlig hall med bra förvaringsutrymmen. Svart klinkers på golvet ger en snygg kontrast till de vita väggarna och taket tillsammans med den mörkgråa dörren. Från hallen når man sovrum 1 samt toalett och rakt fram från hallen är köket och vardagsrummet.

KÖK
Ett stort funktionellt och välplanerat kök i ek med all utrustning. Bra med arbetsytor samt en bardisk och matbord gör att hela familjen kan umgås och laga mat tillsammans utan trängsel. Kyl och frys, diskmaskin samt inbyggd ugn och mikrovågsugn, allt i rostfritt stål. Induktionshäll och fläkt som är takansluten vilket ger en hög effekt trots att den är relativt tyst, också det i rostfritt stål. Snyggt färgstarkt kakel i turkos nyans som stänkskydd. Mycket förvaring och gott om plats för kökets all utrustning i form av många skåp och lådor. I köket finns även två diskhoar. Invid köket finns det plats för ett stort matbord med plast för hela familjen och gäster. Ett fönster väl placerat vid matbordet med utsikt över trädgård och vatten.

VARDAGSRUM
Ljust och öppet vardagsrum med en fantastisk atmosfär. Högt i tak, vita väggar och tak som sluttar. Stora fönster som ger en utsikt över det vanliga. En braskamin som ger trivsam miljö mörka vinterkvällar. Svart klinker runt braskaminen och sedan genomgående parkettgolv. Spotlights i taket.

BADRUM 1
Fräscht och ljust badrum med hög standard och snygg designdetaljer. Hörnbadkar samt en dusch finns och en vägghängd WC-stol en aning avskilt i ett hörn. Stor kommod med ett större handfat samt granitskivor. Speglar på väggen ovanför kommoden. Handdukstorkare på väggen. Svart/grått klinkergolv och vita kakelplattor på väggen. På väggen finns även en svart/grå bård i kakel. På ena väggen har det gjorts ett vackert motiv av näckrosor av mosaikplattor.

BADRUM 2
Stilrent badrum med svart klinkergolv, vitt kakel med en fondvägg i turkost kakel. Vägghängd WC-stol på väggen och handfat. Dusch med skiljevägg i frostat glas.

SOVRUM 1
Ljust rum med ekparkettgolv och ljusgrå väggar med en mörkare fondvägg. Från sovrummet når man en perfekt walk in closet.

SOVRUM 2
Detta är det stora sovrummet med många garderober och fönster ut mot trädgården och vattnet. Parkettgolv och ljust grågröna väggar samt vitt tak.

ALLRUM
Parkettgolv och svart klinkergolv centrerat vid altandörren. Vita väggar och tak. Från detta rum når man det stora badrummet samt de stora sovrummet. Platsbyggda garderober.

Souterräng plan:
Här finns hall, 3 st. sovrum, duschrum med bastu, kylrum som matkällare, hobbyrum samt gästlägenhet.

ENTRÉ/HALL
Rymlig hall med stor plats för förvaring. Trappa upp till övervåningen. Svart/grått klinkergolv och vita väggar. Spotlights i taket.

SOVRUM 3
Sovrum med två fönster åt varsin riktning. Även här finns en walk in closet. Genomgående parkettgolv.

SOVRUM 4
Sovrum med fönster ut mot trädgården och vattnet. Platsbyggda garderober. Parkettgolv.

SOVRUM 5
Sovrum med fönster ut mot trädgården och vattnet. Platsbyggda garderober. Parkettgolv.

BADRUM & BASTU
Fräscht badrum med dusch, kommod med handfat samt vägghängd WC-stol. Handdukstork finns på väggen. Svart klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Duschen är avskild av ett glasbetong. Från badrummet når man bastun med plats för 4-6 personer.

GÄSTLÄGENHET
Stort rum med plats för soffa, säng och mindre matbord. Trinett finns. Platsbyggda garderober. Från gästlägenheten finns en toalett tillgängligt. Med både dusch, WC-stol och kommod, helkaklat.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Rymlig tvättstuga med många bra arbetsytor och förvaring. Tvättmaskin och torkrumlare samt diskho finns. Grått klinkergolv. Vita kakelplattor på väggarna.

HUS 2
Entréplan: Kök, allrum, två sovrum samt tvättstuga med badrum.

HALL
Grått klinkergolv och nymålade väggar i lovikagrå. Plats för förvaring. Spotlights i taket.

KÖK
Rymligt kök med vita skåpluckor. Kyl/frys i rostfritt stål, inbyggd ugn och mikro, vit diskmaskin. Sandfärgat sjöstenskakel som stänkskydd. Ett fönster ovanför diskbänken för fint ljusinsläpp och utsikt upp mot berget. Grått klinkergolv. Matplats invid fönstret.

VARDAGSRUM
Öppen planlösning till köket, perfekt sällskapsyta. Ljust vardagsrum med flera fönster, plats för soffgrupp. Lovikagrå väggar och grått klinkergolv.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med flera platsbyggda garderober. Parkettgolv i björk och vita väggar med en häftig fondtapet. Fönster ut mot verandan och trädgården.

SOVRUM 2/FÖRRÅD
Mindre sovrum som även kan användas som kontor eller förråd. Parkettgolv och vita väggar, fönster ut mot verandan och trädgården.

TVÄTTSTUGA/BADRUM
Rymligt och bra planerat. Svart stilrent mosaikgolv passar snyggt med vita kakelplattor på väggarna och en bård i svart, vitt och grått. Skåp på båda sidor varav en sida även med överskåp. Med en bänkskiva i trä skapas fler bra arbetsytor. Diskho är bra placerat på bänken nedanför fönstret. Det finns plats och är förberett för tvättmaskin och torktumlare under bänkskivan på ena sidan. Längst in finns en vägghängd WC-stol och en dusch med snyggt kakelmönster i samma stil som bården. Spotlights i taket.

Byggnad

Byggnadstyp

2 plan i Souterräng

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Bergvärme, solfångare, vedpanna med möjlighet att elda pellets samt kamin

Ventilation

Till och frånluft med återvinning

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong och trä
Fasad: Puts och trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Altan, läge sydost.
Carport med plats för 4 bilar. Garage för 1 bil, under hus 2.

Fastighetsbeteckning

Aspö-Norrby 2:19

Övriga byggnader

Växthus ca 15 kvm, (sjövatten finna att vattna med). Enklare carport/förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 123 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 14 900 kr
VA: 6 350 kr
Renhållning: 2 292 kr
Väg, samf: 1 781 kr
Sotning: 1 500 kr
Försäkring: 4 700 kr
Övrigt: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Övrigt avser bryggföreningen. I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 162 000 kr, varav byggnadsvärde 2 691 000 kr

Summa pantbrev

3 387 000 kr

Tomt

Areal: 2 644 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädgårdstomt med sjöutsikt med fina perenna planteringar, fruktträd, björnbär och ett växthus. Sjövatten finns för bevattning.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Aspö-Norrby GA:1

Övrigt

Stora huset: ingjutna värmeslingor med golvvärme i betongbjälklag på båda våningsplanen.
Rörelsesensor sitter i genomgångsrum i suterrängplanet som tänder belysningen.

Om området

Tosterön är en ö i Mälaren i Strängnäs kommun, Södermanlands län.

Tosteröns södra del omfattades av Strängnäs socken och den norra delen av Aspö socken. På södra delen av ön, mittemot Strängnäs, ligger tätorten Abborrberget.

Tosterön är en större ö norr om Strängnäs som har byggts upp av det som under vikingatiden bestod av flera öar. Över Aspö och Tosterön har enligt tradition de gamla sveakungarnas eriksgata gått fram. Ett annat inslag av historia är Gislestenen, som inte är en runsten i vanlig bemärkelse, eftersom runorna är direkt inristade i berget. På ön finns en badplats vid Oknöbron och ett färjeläge där båten mot Arnö går.

Välkommen till Strängnäs
– en småstadsidyll vid Mälaren.
Här tronar domkyrkan och väderkvarnen högt över staden, bland vackra hus och gränder med kullersten. Allt med strålande sjöutsikt. I Strängnäs är det lätt att njuta av det goda i livet, med storslagen natur, mat från det sörmländska skafferiet och ett rikt kultur- och näringsliv. Här förenas spännande historia och framtid, unika shoppingmöjligheter och evenemang året runt
Strängnäs är en tätort i Södermanland och centralort i Strängnäs kommun i Södermanlands län. Staden är belägen vid Mälarens södra strand, mellan Södertälje och Eskilstuna
Vid backens krön reser sig Strängnäs domkyrka, den tegelröda katedralen som är stadens landmärke. Just här var det som Gustav Vasa valdes till kung, den 6 juni 1523. Runt omkring slingrar sig smågator med röda trähus som minner om forna dagar, högt över Mälarens vatten. Du kan också gå en guidad tur under sommarhalvåret, och för barnen finns en skattjakt. Missa inte kyrkans storslagna sevärdheter såsom Karl XI:s gravmonument. Här kan du också njuta av konserter och evenemang året runt.
Här i Strängnäs finns en mängd restauranger, caféer och bara att välja allt på från den godaste tunnbrödsrullen till avsmakningsmeny på finkrog. Det finns många världsdelar representerade i Strängnäs matutbud då du hittar riktigt bra asiatisk, nordafrikansk, amerikans och europeisk mat representerade utöver mat från vårt fina svenska kök. Ett flertal butiker och dess utbud finns utmed gatorna.
I Strängnäs finns flera skolor för alla åldrar. Grundskolor med låg- och mellanstadier; Tosettröskolan, Finningeskolan, Vasaskolan och Karlavagnen. Grunskolor med gymnasium; Strängnäs montessoriskola, Friskolan Asken, Roggeskolan, Paulinska skolan, Karinslundsskolan. Gymnasieskolor; Thomasgymnasium och friskolan Europaskolan.
Historia
På ett näs i Mälaren ligger Strängnäs, en mötesplats ända sedan medeltiden. Tack vare det strategiska läget mellan land och vatten, har staden blivit centrum för allt från handel till kyrka och utbildning. Med den ståtliga domkyrkan på höjden, blev staden tidigt en plats för råds- och kyrkomöten. Sedan 1100-talet är Strängnäs biskopssäte i Södermanland. Det var också i Strängnäs som Sverige föddes som enad nation, år 1523 när Gustav Vasa valdes till kung vid domkyrkan. Strängnäs är en av landets äldsta skolstäder, med bildningstradition ända sedan 1200-talet. Här grundades också Sveriges andra gymnasium 1626. Än i dag kommer ungdomar hit från hela landet till Strängnäs utbildningsprogram. På 1920-talet blev Strängnäs regementsstad, och P10 fanns kvar till 2006. Nu används området till skolor, företag och bostäder. Här växer en helt ny stadsdel fram, precis vid Mälarens vatten.

Strängnäs i dag är en ”dynamisk idyll”, där historia möter framtid i naturskön miljö. Läget i Mälardalen fortsätter locka både besökare och bofasta. Här finns något för alla, året runt.

Kommunikation

Från Strängnäs station kan man åka SJ Regionaltåg till Stockholm C på 50 minuter. Sörmlandstrafiken trafikerar hela kommun och angränsade kommuner. Till Västerås är det väg 55 och E18 som är den snabbaste vägen med bil på ca 40 minuter.

Närservice

I Strängnäs finns stort utbud av livsmedelsbutiker, affärer och restauranger.

Parkering

Det finns plats för flertalet bilar på uppfarten.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Ostaffären Stig Fredriksson
3,5 km
LiDL
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Tosterö Förskola
2,2 km
Sundby Parks Förskola
2,5 km
Grundskolor
Tosteröskolan
2,2 km
Karinslundsskolan
2,3 km
Gymnasium
Europaskolan Strängnäs
3,4 km
Thomasgymnasiet
3,7 km
Universitet & Högskolor
Lärcentrum
4 km
Banker
Länsförsäkringar Södermanland
3,4 km
Handelsbanken Strängnäs
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bresshammars IP
2,4 km
Ari & Stefans Bowling HB
3,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Thomas Arena
3,6 km
Samhällsbyggnadskontor Byggnadsnämnd Plankontor Markfrågor
3,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anders Alling för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte