Junelundsgatan 3

Bilder

  • Såld!

Junelundsgatan 3 , Torpa , Jönköping

Välkommen högst upp i huset med milsvid utsikt över takåsar och trädtoppar samt på sitt håll ända bort till visingsö en klar dag!

Här bor du i höjd med Skänkeberg eller djurhagarna i Stadsparken. Utsikt som är få förundrat men ändå bor man supercentralt på Torpa/Väster med allt vad det innebär i form av mysiga caféer, restauranger och blomsterbutiker. Sen har du också resten av Citys hela utbud bara en promenad bort. Njut av ditt egna lugn högt upp över alla andra och lämna citypulsen när du tar hissen upp.

Här bor man i stabil förening med låg belåning och låg avgift! Ett prisvärt boende där man håller nere boendekostnaderna, men tummar inte på bekvämligheterna för det. Skulle man vilja byta ut något till sin egna stil eller tex tapetsera om väggarna finns det hela 25 703 kr i inre fond som den nya ägaren kan använda att fräscha upp med.

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 080 kr inkl, värme, vatten, inre fond & kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
8, hiss finns

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i hallen med goda avhängningsmöjligheter. Klinker på golvet som fortsätter in i den inre hallen, mycket praktiskt. I den inre hallen finns förvaringen. Här har man en hel vägg av garderober och härifrån tar man sig vidare i bostaden.

Vardagsrum

Bra storlek på vardagsrummet och i perfekt form för att lätt kunna möblera efter eget tycke. Här får en stor soffgrupp plats samtidigt som matplatsen har sin naturliga plats i rummet. Vill man ta upp en dörr in till sovrum 2 är det möjligt då en tidigare ägare har täppt för den. Utgången till den inglasade balkongen nås härifrån.

Balkong

Där det verkligen märks att man är högst upp i huset är ute på den inglasade balkongen. Ljuvlig utsikt över takåsarna och helt obehindrat ljus. Extra plus är att balkongen vetter mot innergården vilket gör att man har fri vy - perfekt att njuta av solens varma strålar under sommaren men en kopp kaffe eller varför inte dra fram elgrillen och steka middagen här ute? Ett extra "rum" i våningen som som kommer förlänga sommarsäsongen många månader till.

Sovrum 1

Väl tilltaget sovrum som rymmer en dubbelsäng och bra förvaring i form av en garderobsvägg.

Badrum

Helkaklat badrum i neutrala färgval. Här inrett med en duschkarbin, WC, tvättställ med spegelskåp ovan.

Kök

Välplanerat kök som är smart uppbyggt på båda sidor med gott om förvaring och arbetsyta. Här kan man med lätthet stå två och laga mat samtidigt, den ena steker och den andra hackar grönsakerna! Naturlig matplats vid fönstret där man blickar ut över Vättern. Utrustat med spis/ugn, fläkt, diskmaskin samt K/F.

Sovrum 2

Från köket tar man sig vidare till det andra sovrummet som idag används som arbetsrum. Här ryms en säng och möblemang om man vill använda detta rum som barnrum, gästrum eller varför inte behålla det som arbetsrum där man kan jobba undan utan att störa övriga hushållet? Man kan ta upp en dörröppning in till vardagsrummet också då man tidigare har valt att sätta för det.

Amelie Sjöbring informerar

- Till bostaden hör två förråd, ett källarförråd och ett matkällarförråd om knappt en kvm. I källaren finns även två cykelförråd som lätt nås från husets baksida. - Tvättstugan ligger även den i källaren så det är mycket smidigt att komma intill då ni bokat tvättid. Tvättstugan är mycket fräsch och hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 06:00 och 22:00. - Till bostaden hör också en inre fond om ca 25 000 kr som man kan nyttja till att renovera bostaden om så önskas. - Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av tjänster i form av bredband, tv och telefoni. I lägenheten finns även en anslutning till Bredbandsbolagets fibernät om bredband önskas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

8 av 8, hiss finns

Avgift

3 080 kr inkl, värme, vatten, inre fond & kabel-tv

Andel i föreningen

0,8988%

Andel av årsavgiften

0,89889%

Reparationsfond

25703 kr

Förening

Namn

HSB Brf Kronan 10

Om föreningen

Bostadsrätts föreningen Kronan 10 består av tre hus med adresserna Kungsgatan 25, 27 ,29 och Junelundsgatan 3 I Jönköpings centrala västra del.

Föreningen består av 125 lägenheter fördelade på tre huskroppar. Husen färdigställdes under början på 1960-talet och har aktivt underhålls för att hålla hög standard och energieffektivitet. De flesta lägenheter har balkong och i varje trappuppgång finns tillgång till hiss. Föreningen har parkeringsplatser (35 st) och separata garage (23 st) som som tilldelas efter turordning i två köer.

Husen är placerade kring en mycket stor, parkliknande innergård.

I närområdet finns affärer, busshållplatser, restauranger, torghandel, stadspark, idrottsanläggningar, Högskolan i Jönköping, vårdcentral och tandläkare med mera.

Daglig teknisk och administrativ service utförs av HSB Göta.
Bostadsrättsföreningen Kronan 10 har upprättat ett kli­matavtal med HSB vilket syftar till att successivt minska energiåtgången i fastigheterna. Boende har tillgång till sopsorteringsrum, där glas, pappkartonger, papper, bat­terier, plast, och grovsopor kan lämnas. Kronan 10 avsätter varje månad ett belopp till en inre fond som boende kan utnyttja för reparationer, inköp av material och utrustning till lägenheten.
Styrelsen arbetar ständigt med ekonomin i föreningen. Allt från lån, placeringar till underhållsplaneringar. Detta för att hålla fastigheterna i bra skick samt kunna hålla avgifterna på en låg och stabil nivå. Styrelsen eftersträvar att varje beslut ska tas med hänsyn både till en god boendemiljö och en långsiktig hållbar miljö och ekonomisk utveckling.

Kronan 10 följer kontinuerligt en underhållsplan, vilken för närvarande omfattar 15 år. Under de senaste tio åren har investeringarna inneburit bland annat:
- ny värmepump, för ett bättre energiutnyttjande. Rören isolerades 2017
- omläggning av asfalt på parkeringar och vägar
- nya planteringar
- stamrenovering via relining, utförd 2006
- Renovering tvättstuga 2007
- Nya källardörrar och garagedörrar 2010
- ny ytterbelysning, för ökad säkerhet och trevnad 2013
- byte av fönster 2016-17
- målat om trapphus

Framtida underhåll:
Planerat för 2019 är ommålning av entréer och renovering av entrèdörrar, nya anslagstavlor och postfack

Därefter större framtida underhåll:
- Hissar
- Balkonger

I den 15-åriga underhållsfonden ligger framtida planer på att se över hissarna och balkongerna.

Information är från föreningen egen hemsida: http://www.brfkronan10.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

125

Antal lokaler i föreningen

1

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Torpa

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra Jönköping som både består av bostadsrätter men även villor. På området finns unika kvartersbutiker, bagerier och caféer vilka tillsammans skapar en gemytlig atmosfär.

Kommunikation

Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar.

Närservice

Jönköping är en stad med varierat utbud av museer, teatrar och klubbar. Här finns något för alla smaker. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några få verksamheter med ett spännande kulturellt utbud. Jönköping är även en restaurang tät stad med ett internationellt gastronomiskt intresse som erbjuder mat från alla världens hörn. Förutom restauranger finns ett stort antal caféer med olika personligheter och smak.På Torpa finns allt från livsmedelsaffärer till mindre specialbutiker så som elaffär och skräddare. På området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong. Området ligger inom gångavstånd till Jönköpings centrum där ett större utbud hittas.

Karta

Hör av dig till Amelie Sjöbring för mer information!

Amelie Sjöbring

Amelie Sjöbring

Jönköping

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0709-37 00 55

amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad