Gamla Kålgården, Jönköping

Bilder

Utgångspris

2 500 000 kr

Bevaka slutpriset

Fortunagatan 8 , Gamla Kålgården , Jönköping

Inne på Gamla Kålgården och de allra äldsta kvarteren finns Drömmen, bland kullersten, gamla lyktor och vitmålade staket, och snickarglada locklistpaneler. Det är som att kliva bakåt i tiden men allt är inte gammalt, vissa hus är från 90-talet eller strax före sekelskiftet. Brf drömmen har lite av båda och denna vackra våning är belägen i ett av de nyaste husen med bara fyra lägenheter i hela huset som är byggt i gammal stil för att passa in med övriga bebyggelsen. På våning två, i höjd med takåsarna och med utsikt över en förtrollande vacker innergård finns en fräsch och renoverad bostad som har helt perfekt planlösning! Bo med villakänsla i en lugn oas men samtidigt mitt i City - en kombination man knappt tror finns! Kom på visning så får ni själva uppleva det på plats.

Man välkomnas direkt i hallen med utsikt mot både kök och vardagsrum. Från hallen han du gå rakt fram till köket och på golvet ligger samma golv som en naturlig anslutning till varandra. Till höger från hallen har man badrummet som är renoverat i stilrena färgval och i modern tappning. Renoverat på senare år i mörktgrått och vitt, och med golvvärme och här är förberett för tvättmaskin, men nuvarande ägare använder bara den gemensamma, där det sällan är kö.
I köket har man utsikt mot den stenlagda gränden, naturlig matplats för upp till 6 personer. Höga skåp som ger bra med förvaring och gott om arbetsyta för den som gillar att laga mat, man kan med fördel stå två eller flera jämte varandra.
Från köket kan man gå vidare till sovrummet och därifrån kan man gå in i nästa. Bra storlek på båda två. Mellan det senare sovrummet och vardagsrummet har man snygga, dubbeldörrar som ger intryck av forna tider och i vardagsrummet kan du få plats med rejäl soffgrupp och även matplats som så önskas. Utgången till den ljuvliga balkongen finner du i vardagsrummet och här kan du slå dig ner, njuta av den vackra innergården och dess charm men även en trevlig vy över takåsarna.

På Gamla Kålgården möts man av charmiga, gamla hus med vinklar och vrår. Det finns undantag, där man blickar ut mot de äldre husen och dess charm men själv bor i ett relativt nyare hus och med dess bekvämligheter, balkong i soligt västerläge och nyligen renoverat kök, badrum och ytor!

Extra plus att du på denna sidan av föreningen slipper trafiken från Odengatan, det blir som en oas mitt i City. Denna våning inbjuder till ett smidigt boende med all tänkbar service på bekvämt promenadavstånd. Möjlighet till boendeparkering finns i parkeringshuset vid biblioteket.
Under ljuva sommarmånader kan man bjuda hem både släkt och vänner för mysiga grillkvällar nere på innergården där föreningen tillhandahåller med utemöbler för den som vill ha trevliga middagar utomhus eller om man är grillsugen. Perfekt för en kväll (eller flera såklart!) i goda vänners lag och njut av lugnet och den vackra miljön.

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 651 kr inkl. Värme, vatten, TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
2
Byggår:
1990
Utgångspris:
2 500 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 25 aug 11:00-11:30

    Boka här

    Öppen visning, varmt välkommen!

  • Mån 26 aug 17:45-18:15

    Boka här

    Öppen visning, varmt välkommen!

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med grått laminatgolv, vita väggar och avhängningsmöjlighet.

Badrum

Renoverat i mörkt grått och vitt med dusch, kommod, WC, golvvärme samt förberett för tvättmaskin.

Kök

Ljuvligt kök i lite lantligare tappning och som passar väl in med övrig inredning. Här har man naturlig matplats belägen vid fönstret som rymmer vännerna när man bjuder över dem på middag. Öppet och luftigt samt fullt utrustat,

Vardagsrum

Vita väggar med snyggt golv och läckra dubbeldörrar in till angränsande rum. Rymmer både soffa och matsalsbord. Här har man utgången till balkongen.

Balkong

Ljuvlig balkong i västerläge med eftermiddagssolens strålar som värmer gott. Ljuvlig utsikt över den trevliga innergården och takåsarna.

Sovrum 1

Bra med plats och extra plus att man har ljusinsläpp från två väderstreck! Ligger vägg i vägg med vardagsrummet och kan användas som matsal med fördel för den som vill det.

Sovrum 2

Bra storlek på sovrummet som rymmer en stor dubbelsäng och även förvaring. Här har man direkt access till köket och rummet är beläget ut mot den lugna gränden.

Amelie Sjöbring informerar

- Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om ca 12 kvadratmeter. Förrådet är beläget i gårdshuset på innergården. - Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i gårdshuset på innergården. Här finner ni även ett cykelrum. - Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för ca 200 kronor per månad. Föreningen tillämpar dock kösystem till dessa platser. Möjlighet att ställa bilen på långtidsparkeringen på Stenhuggargatan som ligger ca 300 meter bort alt via kommunens parkeringshus "Muséet" mitt över Odengatan. Här kostar en plats ca 500 kronor per månad. - Lägenheten har under senare år renoverats med nya ytskikt. Köksinteriören renoverades 2013 och kommer från Ikea. Den maskinella utrustningen är inköpt under samma år förutom kyl och frys som är inköpta 2014. - Badrummet helrenoverades också 2013. All renovering har tidigare ägare stått för. - Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Pris

2 500 000 kr Utgångspris

Avgift

4 651 kr inkl. Värme, vatten, TV & bredband

Andel i föreningen

0%

Andel av årsavgiften

1,81844%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadsår

1990

Förening

Namn

BRF Drömmen

Om föreningen

2007 bildades brf Drömmen av de hyresgäster som hyrde lägenheter i kvarterat Drömmen 9. Under hösten 2007 köpte föreningen fastigheten (kvarteret Drömmen 9) och ombildade lägenheterna till bostadsrätter.

Fastigheten är bebyggd med 27 byggnader, varav 12 är bostadshus med adresserna Gelbgjutargatan 13, 15, 15A och 17; Poppelgränd 3, 4, 6, och 8; Fortunagatan 8 och 10; Kålgårdsgatan 15 och 19 A-C samt Odengatan 18 A-B. Fastigheten består av ytterligare 15 byggnader som utgörs av förråd, soprum etc. Totalt har föreningen 59 lägenheter och tre lokaler.

En större fastighetsbesiktning utfördes i samband med förvärvet av fastigheten 2007. I samband med denna upprättades en 10-årig underhållsplan för samtliga 27 byggnader.
Följande ligger i planen för kommande renovering och underhåll:
Diverse målningsarbeten
Renovering av fönster och balkongdörrar
Fjärrvärmeinstallation på Kålgårdsgatan 19 A, B, C
Byte av yttertak och byte/renovering fönster Fortunagatan 10.

Föreningen har 22 p-platser som de hyr ut via kösystem.

Boendeparkering kan ansökas i parkeringshuset vid biblioteket. Blankett finns på föreningens hemsida www.brf.drommen.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

55

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem

Ekonomi

2014 höjde föreningen årsavgifterna och hyrorna med 2,5%. Avgifter och hyror har sedan legat oförändrade fram till 2018 då man höjde avgifter och hyror med 4,5% för att kommande underhåll och renoveringar.

Avsättning av medel för underhållsfond och yttre underhåll görs årligen enligt underhållsplan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Pantsättningsavgift

460 kr

Om området

Gamla Kålgården

Gamla Kålgården är en stadsdel i Jönköping som är belägen i stadens östra delar. Stadsdelen består till stor del av lägenhetshus med en blandning av nyproduktion och äldre sekelskiftshus. Gamla hus och miljöer har bevarats så gott man kunnat, hus har flyttats hit och nytt har byggts i gammal stil. Gator och gårdar är återställda i charmigt skick, med stensättningar, gatlampor och staket i tidstypisk stil.

Kommunikation

Gamla Kålgården erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar

Närservice

Jönköpig är en stad med ett varierat utbud av museer, teatrar och klubbar med något för alla smaker. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några få verksamheter med ett spännande kulturellt utbud.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Amelie Sjöbring eller Michel Cosic för mer information!

Amelie Sjöbring

Amelie Sjöbring

Jönköping

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0709-37 00 55

amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Michel Cosic

Michel Cosic

Jönköping

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0731-521 030

michel.cosic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad