Klostergatan 61 B

Bilder

Utgångspris

2 000 000 kr

Bevaka slutpriset

Klostergatan 61 B , Torpa , Jönköping

Om ni har sökt efter den där alldeles speciella våningen är detta något för er! Här bor man i hjärtat av det som är Torpa, i en välskött fastighet med mysig innergård och i en stabil förening med god ekonomi, i avgiften ingår parkeringsplats på föreningens innergård. Gamla 20-tals detaljer finns bevarade i huset och i bostaden. Lägenheten har de senaste åren genomgått större renoveringar men gjorda med varsam hand och där nytt möter den äldre charmen i en härlig symbios av gammalt och nytt. Att säga att de lyckats väl med renoveringen och samtidigt behålla alla de där äldre detaljerna, som skvallrar om ett gammalt förflutet, är en underdrift. Köket är platsbyggt i dova färgskalor som passar väl in med det stora, spröjsade fönstret mot gården. Här har man gott och väl plats att bjuda hem alla vännerna på kalas eller middag!
Badrummet är helkaklat och i sobra färgval. Genomgående för bostaden är fiskbensparketten i ek och som är från byggåret, stora spröjsade fönster som bara längtar efter att släppa in rikligt med ljus, vilket man får gott om då man befinner sig allra högst upp i huset!

Precis utanför porten går bussen för destinationer längre bort och du kan med enkelhet ta dig till fots till Högskolan på bara några minuter eller varför inte in till City? Om man tvärt om känner att man hellre vill hålla sig i området finns det ett rikligt utbud av restauranger, caféer, blomsterhandlar, klädbutiker med mera. Det är inte för intet som Torpa anses vara den mest populära stadsdelen i Jönköping och det är inte undra på med närheten till både Universitetet, staden och sjöarna samt parkerna. Perfekt för den som gillar långpromenader eller varför inte slänga upp solstolen på cykeln och trampa ner till Vätterstranden!

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 406 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV & parkeringsplats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1201
Utgångspris:
2 000 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 20 okt 13:00-13:30

    Boka här

    Öppen visning, varmt välkomna! Anmäl ditt intresse för förhandsinformation!

  • Mån 21 okt 17:00-17:30

    Boka här

    Öppen visning, varmt välkommen! Anmäl gärn aintresse för förhandsinformation!

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Snygga gråmålade, släta väggar och originalparkett på golvet. Härifrån tar man sig till våningens samtliga rum.

Kök

Stilrent kök i praktisk vinkel som är platsbyggt och i hög kvalitet. Gråa luckor med snygga handtag som rimmar väl med bostadens äldre charm. Utrustat med spis och ugn, fläkt i rostfritt, K/F och diskmaskin. Gott om plats för ett rejält matsalsbord att bjuda hem gäster till. Spröjsat fönster ut mot den lugna gården. På golvet ligger snygg och påkostad enstavsparkett.

Vardagsrum

Original parkett i fiskbensmönster, gråmålade väggar och gott om plats för möblemang. Här märker man verkligen av det höga läget på bostaden då ljuset bokstavligen flödar in från det spröjsade fönstret och från kökets fönster. Härifrån kan man ta sig till sovrummet som ligger i fil.

Sovrum

Till sovrummet tar man sig rån hallen eller vardagsrummet. På golvet ligger originalparkett i fiskbensmönster och väggarna är målade i grått. Här har man gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna och det finns även praktisk förvaringslösning i form av garderober som smälter bra in med övriga inredningen i bostaden.

Badrum

Stilrent renoverat badrum i grått och vitt! Funkar alltid och önskar man mer färg kan man med lätthet addera detta med en färgglad handduk och badrumsmatta. WC, tvättställ med spegel ovan, handdukstork och duschhörna. Förvaringen löses i form av ett praktiskt badrumsskåp.

Amelie Sjöbring informerar

- Detta är ett av de äldsta husen på Torpa och besitter en alldeles egen charm. - Här bor man i välmående förening med god ekonomi och låg belåning. - Det finns gott om förvaring och ytor i hela bostaden men för den som ändå har allt för mycket samlat har man tillgång till tre (!) förråd. - Man har tillgång till balkong via trapphuset, den får nyttjas av alla boende men säljarna säger att de i princip är de enda som använder den. - Föreningens innergård är som en alldeles egen oas mitt i pulsen. Rofylld, grön och sprakande av växter. Här finns en stenlagd uteplats med grill för den som vill bjuda hem vännerna på en riktig pang-middag. Inne på gården parkerar man bilden och detta ingår i avgiften. - Till bostaden hör 3 st förråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Pris

2 000 000 kr Utgångspris

Avgift

2 406 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV & parkeringsplats

Andel i föreningen

10,53%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Förening

Namn

Brf Väster

Om föreningen

Brf Väster är en gemytlig och mysig förening som har 8 st lägenheter, 4 st i varje trappuppgång. Byggnaden uppfördes 1929 och är en av de äldre fastigheterna på Torpa.

Gjorda Renoveringar:
Fastigheten befinns i ett allmänt gott skick sedan en omfattande renovering av stammar och badrum genomfördes
2001.
Under år 2007 har ytterdörrar till fastigheten bytts ut, dörrar till respektive lägenhet, källare
samt vind. Vid dörrbytet målades väggar och tak om i trapphusen samt delar av ytterfasaden.
2010 renoverades källarplanet, målning av alla ytor, klinkerläggning samt ny avfuktningsanläggning i torkrum.

I början av 2017 gjordes ett omfattande förbättringsarbete av innegården samt vissa nyinstallationer i fastigheten.
Ny dagvattenservis samt nya dagvattenrör och brunnar på innergården
Ny elservis i källaren
Ny stenläggning i gångar och port.
Ny plattsättning på uteplatsen.
Ny kantsten runt gräsmatta.

Reservering till föreningens fond för yttre underhåll görs, i enlighet med föreningens stadgar, med
0,3% av byggnadvärdet.

Föreningen har god ekonomi och är lågt belånad.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Om området

Torpa

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra Jönköping som både består av bostadsrätter men även villor. På området finns unika kvartersbutiker, bagerier och caféer vilka tillsammans skapar en gemytlig atmosfär.

Kommunikation

Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar.

Närservice

Jönköping är en stad med varierat utbud av museer, teatrar och klubbar. Här finns något för alla smaker. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några få verksamheter med ett spännande kulturellt utbud. Jönköping är även en restaurang tät stad med ett internationellt gastronomiskt intresse som erbjuder mat från alla världens hörn. Förutom restauranger finns ett stort antal caféer med olika personligheter och smak.På Torpa finns allt från livsmedelsaffärer till mindre specialbutiker så som elaffär och skräddare. På området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong. Området ligger inom gångavstånd till Jönköpings centrum där ett större utbud hittas.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Amelie Sjöbring Cimen för mer information!

Amelie Sjöbring Cimen

Amelie Sjöbring Cimen

Jönköping

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0709-37 00 55

amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad