Björngatan 31 B

Bilder

  • Såld!

Björngatan 31 B , Torpa , Jönköping

I populära brf Lyckan kan du nu bli lycklig ägare av denna trevliga och välplanerade tvåa, högst upp i huset med fantastisk utsikt över Friaredalen.
Stabil och välmående förening med låga avgifter vilket gör att du kan bo billigt!

Välkomnande hall med översikt av hela bostaden. Till vänster har man en inre hall med bra förvaring som tar en vidare in i sovrummet. Perfekt storlek för en dubbelsäng och möblemang om så önskas. Från hallen till höger ligger köket och matsalsdelen belägen. Rejält med yta för den som vill duka upp ett långbord! Vitt, högblankt kök med vitmålade brädgolv och praktiska ytor samt bra förvaring.
I vardagsrummet ryms både soffa och matbord och här har du även utgången till balkongen med ljuvlig utsikt över grönskande trädtoppar. Parkettgolv i original och vita väggar, de gamla fönsterbrädorna är intakta, även om fönstren bytta, liksom balkongdörren. Ljus från tre håll kan man säga, för du har ljusinsläpp från ett mindre fönster i vardagsrummet vilket gör att du har ljus från två väderstreck!
Badrummet har några år på nacken med är renoverat i neutrala materialval och ljusa, snygga färger som alltid funkar.

Supertrevlig förening med gemensamma trädgårdsytor runt husen. Så vill du ordna fest och lek i trädgården är det fritt fram.
Bor man på mysiga Söder/Torpa finns det ett stort utbud av personliga butiker, antikvariat, bageri, kläder, ost, blommor, café, gourmet-burgare, cyklar, ja listan kan göras lång på roliga upptäckter som förgyller vardagen i dessa kvarter. Att man befinner sig bara ett kort avstånd från City och Högskolan är extra plus. I närheten har man gått om promenadstråk samt löprundor för den som vill det. Varför inte testa på ett varv eller kanske två runt Munksjön? Vill man vara lite mer privat har man närhet till Stadsparken.

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 710 kr inkl värme, vatten, TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
3
Byggår:
1944

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med bra överblick av bostaden direkt när man kliver innanför dörren. Till vänster finns sovrummet belägen, bakom en inre hall som idag nyttjas till förvaring - praktiskt! Rakt fram finner du badrummet. Till vänster finns det rymliga köket och matplatsen.

Sovrum

Rejält sovrum med inbyggd förvaring. Lagom stort för både en dubbelsäng och mindre möblemang. Vita väggar och vackert vitmålade brädgolv.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum för både soffa och matsalsbord. Snyggt parkettgolv i original på golvet. Här har man ljusinsläpp från två olika väderstreck. Utsikten mot friaredalen är slående! Njut av lugnt fast bara någon minut från City.

Badrum

Fräscht och stambytt badrum (2003) i vitt kakel på väggarna och grå/grön klinker på golvet. Utrustat med dusch, tvättställ med spegel ovan och WC.

Kök/matplats

Vitmålade golv och vita väggar samt två fönster för trevligt ljusinsläpp. Högblankt kök i vinkel med vitmålade brädgolv. Utrustat med K/F, spis/ugn, diskmaskin och fläkt. Här har man bra med ytor för att bjuda hem både vänner och familj. Gott om plats för ett stort bord med utrymme för många personer. Kanon för härliga middagar! Renoverat 2009 av tidigare ägare.

Amelie Sjöbring informerar

- Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil trots stora investeringar under de senaste åren. - Bredband från Comhem (100/100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften tillsammans med värme, vatten och ett grundutbud av TV-kanaler från Com Hem. - Till bostaden följer ett stort vindsförråd (cirka 8,5 kvadratmeter) som ligger en trappa upp från lägenheten samt ett lite mindre källarförråd (cirka 2 kvadratmeter). -Parkering på omkringliggande gator sker genom så kallad boendeparkering via Jönköpings Kommun. Man beställer ett parkeringsbevis som är knutet till ditt registreringsnummer och får parkera på hela söder med detta. Kostnaden för detta är för närvarande 660 kr per kvartal. - Alla ytskikt målades om 2014. - Köket är renoverat 2009 av tidigare ägare.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 710 kr inkl värme, vatten, TV och bredband

Andel av årsavgiften

1,55823%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadsår

1944

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 juni 2013
Energiklass: C
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Lyckan

Om föreningen

BRF Lyckan består av 6 hus i Jönköping är en äkta bostadsrättsförening med 72 lägenheter. Totala boarean är 3600 kvm. Lokalyta är 192 kvm. Föreningen bildades år 1944 då huset även byggdes.

Renoveringar:
- Stambyte skedde i huset 2003

ALLMÄNT
- Till lägenheten hör två förråd. Ett väl tilltaget vindsförråd samt ett mindre källarförråd.
- Föreningens ekonomi är mycket god och så sent som vid årskiftet 2017-2018 sänktes månadsavgifterna med 3%.
- Föreningens försäkring omfattar även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter vilket innebär att detta inte behöver bekostas av dig som boende i föreningen.
- I källaren finns cykelförråd och tvättstugan hittar du i källaren.
- Sopsortering finns i gårdshuset.
- I källaren finns det föreningslokal som man som medlem kan hyra.

Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Såväl trappstädning som trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen.

Det finns 2 st lokaler i föreningen som hyrs ut till yoga-föreningar.
Intäkter från lokalhyror utgör 3,38 % av föreningens nettoomsättning.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen och fastighetsservice av HSB.

Föreningen har mycket god ekonomi och har låg belåning.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Om området

Torpa

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra Jönköping som både består av bostadsrätter men även villor. På området finns unika kvartersbutiker, bagerier och caféer vilka tillsammans skapar en gemytlig atmosfär.

Kommunikation

Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar.

Närservice

Jönköping är en stad med varierat utbud av museer, teatrar och klubbar. Här finns något för alla smaker. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några få verksamheter med ett spännande kulturellt utbud. Jönköping är även en restaurang tät stad med ett internationellt gastronomiskt intresse som erbjuder mat från alla världens hörn. Förutom restauranger finns ett stort antal caféer med olika personligheter och smak.På Torpa finns allt från livsmedelsaffärer till mindre specialbutiker så som elaffär och skräddare. På området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong. Området ligger inom gångavstånd till Jönköpings centrum där ett större utbud hittas.

Karta

Hör av dig till Amelie Sjöbring Cimen för mer information!

Amelie Sjöbring Cimen

Amelie Sjöbring Cimen

Jönköping

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0709-37 00 55

amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad