Sikvägen 12

Bilder

  • Såld!

Sikvägen 12 , Brunstorp , Jönköping

Bo med magisk utsikt över Vättern och spendera kvällarna med att njuta av solnedgångens vackra skådespeleri från balkongen. Att föreningens namn är Solsidan kan knappast gå någon obemärkt förbi när man blickar ut från vardagsrummet och möts av denna häpnadsväckande vy. Föreningen ger verkligen skäl åt sitt namn. Här bor man i ett nybyggt hus som blev klart 2017 med alla bekvämligheter som krävs för den moderna människan. Hissen från markplan tar er högst upp i huset till våning 5 där man kliver ut på loftgången som tar oss vidare till "förgården". Många använder den som en extra uteplats och vissa mest som förvaring men att den är praktisk att ha, det kan nog alla hålla med om.
Ta klivet in genom entrén och rätt fram i hallen möter man utsikten det första du gör. I hela bostaden har man enstavsparkett på golvet och under det golvvärme i samtliga rum där du kan smidigt reglera temperaturen efter behag. I hallen finns det gott om förvaringslösningar, både avhägningsmöjligheter och garderober längst med. Till höger från hallen, har man det rogivande sovrummet som gott och väl rymmer en stor säng och ytterligare förvaring. Här har man inbyggda garderober som löser vardagsförvaringen. Efter sovrummet, är det stora badrummet i lugna gråa toner och ljusa träslag. Här finns duschhörna med klarglas dörr, WC, tvättställ med spegel ovan samt både tvättmaskin och torktumlare.
När man väl kommer in i vardagsrummet, som har öppen planlösning mot köket, har man helt fri vy ut över Vättern. Det stora skjutdörrspartiet som mer eller mindre sträcker sig från golv till tak skapar ett otroligt ljusflöde för att inte tala om indoor/outdoor-living känslan.

Stabil förening i nybyggt hus. Gemensamhetsanläggningar så som lokal man kan hyra för ex övernattande gäster och det finns även tillgång till en bastu med tillhörande duschsektion för kalla vinterkvällar. Föreningen har också en stor, gemensam takterrass som blickar ut över sjön.
Ta med dig morgonrocken och glid ner till den nybyggda bryggan för ett dopp i det blå. Bryggan ligger bara ett stenkast från ytterdörren. Lyx!
Länstrafikens linjebuss går precis i närheten och nere i entrèn på den digitala anslagstavlan tavlan i entrén kan man se direkt när nästa buss är på väg på den och andra bussar i närheten.

59 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 852 kr Inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg och fiberanslutning via Wetternet.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1404
Byggår:
2017

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning
Förgård/Vinterträdgård

Perfekt som en extra uteplats eller förvaring för den som behöver ytterligare utrymme.

Hall

Hall med gott om förvaring i form av inbyggda garderober och avhängningsmöjlighet direkt till höger när man kommer genom entrén.

Sovrum

Rofyllt sovrum som vetter i öst. Här har man plats för en stor säng och extra förvaring, dock kommer det knappast behövas då du redan har inbyggda garderober i rummet.

Badrum

Ljusgrå kakel och klinker i symbios med vitoljad ek skapar ett svalt och harmoniskt intryck där färg kan adderas i form av handdukar och detaljer. Golvvärme är en självklarhet och så även tvättmaskin, tumlare, bänk och förvaring för att underlätta vardagen.

Kök

Vita luckor och hela köket är från HTH. Den rostfria diskbänken sträcker sig över hela köksytan och är praktisk samt snygg i sitt stilrena utförande. Köket är fullt utrustat med K/F, diskmaskin (integrerad), spis/ugn, micro och fläkt.

Vardagsrum

Enstavsparketten följer med även här och hela rummet öppnar upp sig mot den ljuvliga balkongen som verkligen slår allt! På sommaren har man en betydligt större lägenhet då man förmodligen lever mer ute på balkongen än inne i lägenheten. Bjud hem vännerna på en kopp kaffe på balkongen och blicka ut över Vättern och alla solnedgångar. Det är verkligen fördelen med att bo på "Solsidan", tillsammans med kvällssolen såklart. Du kommer knappt veta om du är i Jönköping eller i Sydeuropa då detta är en helt ny livsstil. Bättre kan det inte bli!

Amelie Sjöbring informerar

- Till lägenheten följer ett förrådsutrymme beläget i bottenplan på grannhuset. - Huset är ritat av den prisbelönta arkitektbyrån Arrhov Frick Arkitektkontor, www.arrhovfrick.se - Lägenheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät. Närverksuttag finns i samtliga rum. Varje medlem tecknar själv valfritt abonnemang. - samfälligheten finns gemensam bastu på taket i mittenhuset, gemensamhetslokal med kök, bord & stolar (övernattningsmöjlighet, två tältsängar finns) samt stor takterass med gemensamt möblemang. Allt kan smidigt bokas via föreningens egen app. - Föreningen har en app där all nyttig information samlas och där man bokar gemensamhetsutrymmen. - På en digital tavla i entrén finns info om närmsta bussavgång, meddelanden från föreningen samt diverse allmän information. - Gemensamt garage finns i källaren och infart är från gaveln. På framsidan finns parkeringsmöjligheter via parkeringsfickor.

Högst upp i huset betyder att du inte har någon granne över dig och att utsikten är bara så mycket bättre ju högre upp du kommer är självklart! Vita väggar och ljus enstavsparkett i ek följer vackert genom hela bostaden. Detta är verkligen en våning för den kräsne!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

2 852 kr Inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg och fiberanslutning via Wetternet.

Andel i föreningen

2,034%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Genomgående för bostaden är enstavsparkett och ljusa, vita väggar.

Förening

Namn

Brf Solsidan 1

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Solsidan 1 är nybyggt och där byggnaderna uppfördes under 2016/-17 och inflyttning skedde under slutet av 2017. Föreningen äger fastigheten som ligger på Sikvägens ovansida och därmed är den innersta av tre bostadsrättsföreningar i den sammanhängande nybyggnationen. Föreningen innehåller 35 lägenheter med en total bostadsyta om 2 901 kvm fördelat på fem våningar.

I källarplanet under huset finns ett garage som de tre föreningarna gemensamt delar på. I garaget finns 32 parkeringsplatser avsedda för Solsidan 1 medlemmar, (separat kö). Cykelparkering finns i anslutning till entrén och här finns även miljörum med sopsortering.

Föreningen har en välordnad ekonomisk plan med låga avgifter för föreningens medlemmar.

Ovanpå taket på mittenhuset i längan finns en gemensam rekreationsanläggning bestående av en separat byggnad. I byggnaden finns en fullt utrustad lägenhet med ett stort sällskapsrum med kök. Utöver detta finns en bastu med panoramafönster med utsikt ut över Vättern och omgivningarna. Omklädningsrum med duschar finns också i anslutning till bastun. På taket finns även en stort takterrass som står medlemmarna fritt att nyttja.

Jönköpingsbostäder sköter den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen lejs bort för bl a trappstädning, skötsel av de gemensamma utrymmena etc.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

35

Om området

Brunstorp

Brunstorp är ett otroligt trevligt område med närhet till E4:n där du snabbt kan ta dig vidare, antingen uppåt landet elle rin till Jönköping på bara några minuter. Området kallas solsidan och det är inet för intet. Här kan man njuta av solens strålar i princip hela dagen och magiska solnedgångar. Badbryggor finns beläget längst med vattnet.

Gillar man långa promenader kan man ta sig via, stigarna upp i skogarna på berget börjar precis ovanför gamla Grännavägen, och tar dig så långt bort du vill. En bit upp på berget kan du ta av inpå Bauerleden och då kommer du ända till Gränna om benen är villiga. Till vintern kan du växla över till skidor vid IKHP-stugan där det även finns bra eljusspår.

Rak sträcka hela vägen in till Jönköping där man kan promenera eller cykla längst utmed Vättern. Du tar dig förbi hamnen för att runda udden och ta dig hela vägen bort till Rosenlund. Om barnen vill till lekparken, hittar du nog den största borta på Norrängsskolan som har förskola, lågstadium och mellanstadium. Bort till Brunstorpsbadet är det inte långt.
Men vill du i plurret har du två bryggor inom synhåll från huset.

Kommunikation

Buss nr 71 avgår direkt utanför. Ca 500 m till busshållsplats där buss nr 101 och buss nr 121 avgår.

Karta

Hör av dig till Amelie Sjöbring för mer information!

Amelie Sjöbring

Amelie Sjöbring

Jönköping

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0709-37 00 55

amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad