Veragatan 14

Bilder

  • Såld!

Veragatan 14 , Gräshagen , Jönköping

Ljus och luftig tvåa om 57,5 kvm i en välskött HSB-förening med låga avgifter! Gång- och cykelavstånd till Högskolan och City. Kommunikationer precis utanför dörren.

Vattenburen golvvärme i hela bostaden, genomgående, ljusgrått och fräscht kök med bla bänkdiskmaskin. Badrummet är renoverat i stilrena materialval. Rejält tilltagna kvadrat i vardagsrummet där både soffa och matsalsplats får rum. Lummig sydvästlig balkong sätter guldkant på tillvaron och blir under sommarhalvåret som ett extra rum. Att man befinner sig på vån 7 är extra bra, då vyn härifrån blir ännu bättre.

Bostadsrättsföreningen HSB Fornkullen är en stor och ytterst välskött förening med låg belåning och väl underhållna fastigheter där bland annat stammarna renoverades 2014. Här ute på Gräshagen är det grönt och skönt och hela området omgärdas av lummiga skogar och lantliga Bårarp nära inpå. Närhet till vacker natur med härliga grönområden, livsmedelsbutik, skola och Jönköping City.

57,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 937 kr inkl. Värme, vatten och Kabel-Tv och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57,5 kvm
Våning:
7, hiss finns
Byggår:
1957

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med inbyggda garderober, avhängningsmöjligheter i entrén och en klädkammare längre bort. Det första du möts av när du kliver innanför dörren är trevlig utsikt mot det vackra berget och skogen där utanför.

Kök

Här har du fantastiskt utsikt mot berget när du står och lagar mat. Köket är lite äldre men uppfräschat och snyggt samt funktionellt och välplanerat. Utrustat med K/F, spis/ugn och fläkt samt en bänkdiskmasin som hjälper till med vardagsbestyr. Naturlig matplats för ca 4 personer. Kanske möjligt att riva väggen in till vardagsrummet om man önskar öppen planlösning?

Vardagsrum

Snygg ekparkett i original och ett rejält tilltaget vardagsrum med gott om plats för större soffa och matsalsmöblemang. Här har du utgång till balkongen och med högre våningsplan kommer också en riktigt trevlig utsikt! Fönstret mot berget är som en stor grön fondtapet när våren sprakar igång med sin magi. Bjud hem vännerna på balkonghäng här i sommar!

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade vita väggar och grå klinker på golv. Praktisk duschhörna och toppmatad tvättmaskin. WC, tvättställ med spegelskåp ovan, precis som i övriga bostaden finns här även golvvärme.

Sovrum

Golvvärme även här precis som i hela lägenheten. Även i detta rum har du berget, den gröna naturen precis utanför. Möjlighet till arbetshörna precis till höger innanför dörren i sovrummet. Här har du även utrymme för ytterligare förvaring om så önskas, annars har du gott om plats i klädkammaren precis utanför, i korridoren.

Välkommen in, Genomgående för bostaden är ljusa väggar, fantastisk utsikt och golvvärme genom hela bostaden. Lyxigt! Här har du tydlig rumsfördelning redan när du kommer innanför dörren; köket ligger rätt fram, vardagsrum har du till vänster och sedan för korridoren dig bort på höger sida. I slutet av korridoren finns en stor klädkammare och till vänster finner du ett rejält sovrum. Inbyggda garderober i entrén som löser förvaringen av jackor och skor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 9, hiss finns

Avgift

2 937 kr inkl. Värme, vatten och Kabel-Tv och bredband.

Andel i föreningen

0,39207%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadeshus

Byggnadsår

1957

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: C
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Navet 4

Förening

Namn

HSB Brf Fornkullen

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Navet 1, 4, 5 och 6 i Jönköping. Bostadsrättsföreningen består 9 st uppgångar samt ett kvartershus på Strågatan 1. Föreningens adresser är Strågatan 11, 13 och 15, Veragatan 10, 12 och 14 samt Lovisagatan 26, 28 och 30. I fastigheterna finns 243 st bostadsrätter och 5 lokaler.
Föreningen har även 158 p-platser. Parkeringsplats kan hyras genom föreningens separata kö (ca 100 kr/mån). Parkeringsplatser finns också i närområdet på gator och särskild uppställningsplats

Föreningen har på källarplan gemensamma tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torktum. I källaren finns även cykelrum.

Gjorda renoveringar:
Upprustning av Strågården 2008-09
Trapphissar för sopor 2009
Fönsterbyte 2011-12
Asfaltering av gångytor 2012
Nyinstallation av hiss, Strågården 2013
Relining av avloppsstammar 2014
Byte av värmeväxlare Lovisagatan och Veragatan 2015
Byte av ventilation Strågården (källar- och entréplan) 2015-17
Omläggning av takpapp, Strågatan och Veragatan 2017

Kommande renoveringar:
Föreningen ska renovera balkongerna 2019, detta kommer ej påverka avgiften enl föreningen

Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. De närmsta åren planeras måla invändigt i hissar, asfaltering av parkeringsytor och hissar.

Föreningen höjde avgifterna 2018 med 2,8 % då man sedan april 2018 har bakat in bredband i avgiften också.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

243

TV och Bredband

Bredband 100/100, TV-paket Lagom, IP-telefoni från Telia ingår i månadsavgiften

Parkering

Kösystem. Inga garage

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamma ytor
Tvättstugor finns i källarplan i varje huskropp.
Förrådsytor
Matkällarförråd
Cykelförråd.

Lägenheternas vanliga förråd finns på vinden.

Om området

Gräshagen

Gräshagen är ett bostadsområde i sydvästra delen av Jönköping och består främst av flerfamiljshus. Gräshagen är ett trivsamt område med närhet till grönområden och Jönköpings stadskärna.

Kommunikation

Gräshagen trafikeras av linjebuss och erbjuder därmed goda kommunikationsmöjligheter.

Närservice

På området finns en livsmedelsaffär och en pizzeria. Ett större utbud finns på det angränsande området Torpa där det finns butiker, restauranger, caféer samt livsmedelsaffärer. Området har en närhet till skog och mark med natursköna strövområden och i omgivningarna finns en idrottsplats med flera fotbollsplaner. I Vattenledningsparken, som angränsar till området, finns grillplatser, naturstigar samt motionsspår. På området finns flera förskolor samt en grundskola upp till skolår 6.

Karta

Hör av dig till Amelie Sjöbring eller Jeff Axelsson för mer information!

Amelie Sjöbring

Amelie Sjöbring

Jönköping

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0709-37 00 55

amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Jeff Axelsson

Jeff Axelsson

Jönköping

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0709-370075

jeff.axelsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad