Teda Sjogsta 1

Bilder

  • 2

Som Utgångspris

4 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Teda Sjogsta 1 , Teda , Enköping

I underbara och stadsnära Teda erbjuds nu denna välbyggda nyproducerade 2-plansvilla i toppskick. Ett härligt boende med lättskött stor solig tomt, garage, förrådsutrymmen och en tilltalande arkitektur. Stort och öppet allrum med bla fönsterpartier mot trädgården samt stor altan i syväst läge. Flexibel planlösning med bla 4 sovrum, två badrum, kök i delvis öppen planlösning och fina materialval. Passar likväl egenföretagaren som den stora familjen. Bergvärme och fiber. Närhet till både natur och städer som Enköping, Västerås, Strängnäs och Stockholm. Välkomna att boka visning.

200 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
200 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
8 160 kvm
Byggår:
2017
Som Utgångspris:
4 995 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

200 kvm

Rumsbeskrivning

Vår familj har ägt fastigheten i ungefär 150 år. Huvudbyggnaden är nyuppförd och designad för att både passa in i miljön samt leva upp till ett modernt och funktionellt boende. Dessutom finns möjlighet att komplettera inredningen. I september 2017 erhölls slutbesked från kommunen på nybyggnationen.

Huvudbyggnaden i två plan med 162 kvm boyta har integreras med en flygel på 36 kvm bestående av två rum, pannrum, tvättrum och toalett/dusch. Boningshuset som tillsammans med denna flygel ger karaktär åt huset. Mot väster finns en stor terrass på ca 30 kvm.

Huset ligger i söderläge med sol från morgon till kväll. Fönsterna är placerade för att släppa in ljus. Tvättmaskin och värmepannan finns i flygeln för att inte störa.

Villan disponeras enligt följande:

Huvudbyggnad - entréplan

När man kommer in genom pardörren möts man av ett luftigt, välkomnande och ljust entréplan. En stor hall som till höger har en trappa till över-våningen. Under trappan finns ett förvaringsutrymme. Klinkergolv vid entrén. Övriga golv har lagts med matt ek-parkett från Tarkett. Hallen ges möjlighet att att inreda.

Ett stort vardagsrum och ett trevligt kök. De ytterst generösa fönsterna ger en trivsam rymd som genomsyrar hela huvudbyggnaden. Ledstjärnan vid uppförandet av villan har till fullo gjorts för att skapa en omedelbar närhet till naturen med inriktning på de designade siktgatorna.

Köket är modernt i sitt utförande med stora bänkytor. Detta kombinerat med den öppna planlösningen i direkt fil till vardagsrummet och med dess tillhörande matsalsdel gör detta till ett utrymme att leva i.

Kök
" Spis från Elektrolux med två ugnar och induktionshäll
" Fläkt från Fjäråskupan
" Fristående kyl/frys från Bosch
" Mikrovågsugn från Samsung
" Diskmaskin från Bosch
" Köksmöbel från IKEA med invända lådor
" Stor frys finns i pannrum
" Stort kylskåp ingår. Står i förrådet.
" Säkerhetsbrunn under diskbänk som försäkringsbolag nu kräver

Väggen är kaklad över bänkarna. Belysningen är "vanlig" för matdelen och dimrad ledbelysning över arbetsdelen - 14 st som är indelad i två sektioner.

Huvudbyggnad - övre plan

Till övre plan kommer man genom en trätrappa. Här möts man av ett stort allrum. Därutöver finns tre rum samt ett rymligt badrum.

Balkong i söderläge. Vinden nås genom en lucka i taket.

Badrum
" Yta: 10 kvm.
" Golv: Höganäs antirusch-klinker i svagt gul och grått.
" Golvvärme med el.
" Handdukstork med el.
" Ledbelysning i tak och belysning över tvättställ.
" Exklusiv badrumsmöbel från IFÖ
" Duschkabin med vikbara dörrar
" Under handfatet på avloppsröret sitter luftning.
" Fläkt på vägg mot norr.

Flygel
Denna byggnad kommer man till från vardagsrummet i huvudbyggnaden.
Den har två rum, ett pannrum, tvätt/grov-rum samt toalett/dusch. Det ena rummet används som TV-rum och det andra kan användas som gästrum eller kontor. Tv-rummet har ett rustikt ekgolv och gästrummet ett björkgolv. Toalett och pannrum har klinker på golvet.Toalett/dusch har kakel på väggen. I pannrummet finns en stor frys, grovtvätt-bänk och NIBE F1255 bergvärmepump och elskåp för inkommande el i huset. Tvättmaskin och torktumlare är från Bosch. Ett torkskåp finns i förrådet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med anslutande flygel i 1-plan.

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Manuell ventilation med självdrag

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Utfackningsväggar av norrländskt urvalt virke
Fasad: Lockpanel
Fönster: 3-glas Traryd vipfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor i rött/plåt Planja

Övrigt

Ventilation
Manuell ventilation med självdrag. Fläkt i badrum övervåning.
Spisfläkt i kök. Kontrollerad och godkänd juni 2017.

Elinstallation
Elen är nydragen från stolpen vid vägen. Separat finns detta beskrivet.

Elsäkring: 25 Amp huvudsäkring

Potensial-jordning
Ett överspänningsskydd t ex för åska. Placerad ca 0,25 m från vägg i huvudbyggnaden i betonggolvet mot nord/väst. Kabeln går i väggen till elskåpet i köket.

Dränering
Marklagd dränering till dike vid skogen.

Soppor/avfall
Årstariff för hämtning: 1.251:-. Man har olika hämtningsval med olika tariffer.

Skorstenar
En finns i bastun. Den andra finns i pannrummet. Här kan en reservkamin installeras. Skorstenarna är i god kondition då de nyligen är renoverade och kontrollerade. Sotning görs enligt anvisningar från myndigheten.

Uppvärmning
Borrad bergvärme - 175 meters djup. NIBE F1255 panna. Det är den senaste tekniken av pump som har frekvensstyrning. Finns även uttag om man har önskemål att koppla till en pool. Pumpen förser golven med värme både i nybyggnadens under- och övervåningar. Thermoelement i angränsande byggnad. Badrummet i övervåningen har el golvvärme.
Energiprestanda: 53 kWh/kvm och år

LK har levererat golvvärmeutrustningen. Termostater finns förberett i huvudbyggnaden för ev framtida ändring. Vi har på inrådan av installatör valt att enbart styra värmen med utomhusgivare. Värmetemperaturen går att justera i skåpen för varje våning eller till vart och ett av sovrummen.

Villafiber och fast telefon
Fast telefon finns med nedgrävd kopparledning som kan övertas. Mottagningen på mobil är utmärkt. Internet kan idag tas emot genom roter eller ADSL.

Vi har anmält fastigheten till villafiber vilken är på gång att installeras i området. Plats för kabeln är tänkt precis utanför staketet mot norr. Skåpet kan placeras i pannrummet där eluttag finns. Kostnad är 20.000:-

Målarfärg
Bostadshus är målat med Jotun:
White Pepper inomhus.
Vårstämning och vit utomhus
Förrådsbyggnaderna: Röd Falufärg och Jotun.

Fastighetsbeteckning

Sjogsta 1:9

Övriga byggnader

Fastigheten består av följande byggnader:

Huvudbyggnad nybyggnad 2017 i två plan
Byggarea: 93 kvm
Boarea: 162 kvm

Angränsande nyrenoverad byggnad 2016 i ett plan -
2 rum, pannrum, tvätt samt VW/Dusch
Byggarea: 41 kvm
Boarea: 36 kvm

Garage samt förvaringsrum vid gårdsplan
Byggarea: 47 kvm

Jordkällare 12 kvm

Förrådsbyggnad mot väster bestående av:
Vedbod, trädgårdsförråd och inrett hobbyrum. Bastun har skorsten.
Bastun har invändig träpanel men inte i övrigt inredd.
Externa fakta
Huvudbyggnaden
Byggnadstyp: två-plansvilla med anslutande flygel i en-plan
Byggnadsår: 2017
Boarea: 200 kvm
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Utfackningsväggar av norrländskt urvalt virke
Fasad: Lockpanel
Tak: Betongpannor i rött
Plåt: Planja
Fönster: 3-glas Traryd vipfönster
Terassdörrar: 3-glas Traryd
Uppvärmning: Bergvärme
Balkong över entré
Terassdörrar från Traryd mot stor altan i syd-väst

Flygel
Ursprungligen från 1960 och tillbyggt rum 1980.
Totalrenoverad 2015-2016
Tak i röd Planjaplåt
Dörr mot norr - pannrum
Två terassdörrar mot altan
Grund på pelare.
TV-rummet och sovrum (gästrum/kontor) har isolerat golv s k torpargrund.
Pannrum, tvätt och toalett/duschrum står på ett betonggolv.
TV-rummet har passage till huvudbyggnaden.
Övriga komplementbyggnader

Garage och förråd. I garaget finns elskåp och elkontakt. Härifrån går strömmen till förrådsbyggnaderna och brunn. Utebelysning mot gårdsplan.

Vedbod, trädgårdsbord, "hobbyrum" samt ett rum med skorsten som kan inredas som bastu

Jordkällare - isolerad med förrum

Inga av dessa byggnader med torpargrund har haft värmning. Bakom vedbod mm finns ett stort virkesförråd. De har renoverats 2015-16.

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 945 000 kr, varav byggnadsvärde 1 515 000 kr

Summa pantbrev

4 500 000 kr

Tomt

Areal: 8 160 kvm
Tomttyp: Naturtomt/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Tomt
Huset ligger trevligt placerad i söderläge och sträcker sig från Tedavägen i öst till åker i väst. Gräsmatta och stor gårdsplan med grus. Stora delar av tomten har matjord. Smultron, hallon och kantareller finns på tomten.
Övrig tomt består av naturtomt med tall, björk och gran. Här finns flera trivsamma platser man gärna vistas på, däribland en stor uteplats.

Träd och växter
Cox Pomona, James Grive och Höstastrakan. Röda vinbär och svarta vinbär. Hallonplantor Asker. Häcken mot vägen är Hagtorn. Gräsmattorna har stora mängder av gullvivor, blåklint, prästkragar och blåklockor.

Vatten/avlopp

Från borrad brunn på 69 meter är kallvatten draget dels in i flygeln nord/ost vid tvättrummet samt direkt från brunn till kök. Vattenledningarna har försetts med värmekabel för att inte frysa på vintern. Även frostvakt finns. Vattnet är kallt och gott. I oktober 2017 är vattnet testat med bra resultat. Ny hydrofor 2016. Brunnen är skyddad av isolerad överbyggnad. 3-fas el till brunnen kommer från garaget. Därutöver finns grävd brunn med handpump avsedd för bevattning. Ny pump har inte kunnat införskaffas. Den finns åter i handeln hos Jula mars 2018. Avlopp Avloppet från både flygeln och huvudbyggnaden går över grusgården till en väl tilltagen trekammarbrunn med efterföljande markbädd. Därmed har huset en självventilerande luftning av avloppet och kräver ingen luftning genom tak. Tömning av 3-kammarbrunnen kostar 828:- per år. Vi har fått dispens att tömma vartannat år. Nästa tömning 2019. På flygelns vind finns den andra luftningen. I badrummet på övervåningen sitter luftningen på röret till handfatet.

Tillträde

Enligt ök

Om området

Teda

Fastigheten ligger i en liten by Sjogsta i en genuin och levande landsbygd med bondgårdar och hästgårdar. Det är ett vackert område med omväxlande jordbruk och skogar med bär och svamp. Det finns rikligt med vilda djur. Nybygda villor finns i området. Sturarna ägde här tidigare stora gårdar. Många fornlämningar från sten- och järnåldern.

Gångavstånd från huset till Sagån är ca 15 minuter och 25 minuter till mynningen vid mälaren. Vid Sagån har vi haft vår båt.

Skolor finns i Hummelsta och skolbuss stannar utanför huset. Högstadiet är i Enköping. Några barnfamiljer finns nära.

Fastigheten ligger ungefär en mil från Enköping, tre från Strängnäs och Västerås. Till city Stockholm tar det 50 minuter ca åtta mil med bil. Många pendlar från Enköping till Stockholm och stor parkering finns intill järnvägsstationen.
Utflykter
Den fina naturen inbjuder till både promenader och uteliv. För den cykelsugne bjuds fina cykelvägar. Enköping är känd för sin botaniska trädgård. Utbudet av restauranger och butiker är numera mycket bra.
Fisket i Mälaren med allt från abborre, gös och abborre.

Golfbana, bad och fina promenader på Ängsö.

Tedas tidigare namn Thedom från 1300-talet och betyder tina syftande till isfritt vatten. Det finns runstenar och fornlämningar i området.

Tedavägen (502) går mellan gamla E18, som sträcker sig mellan Västerås och Enköping, och ansluter till Strängnäsvägen (55).

Kommunikation

Fastigheten ligger ungefär en mil från Enköping, tre från Strängnäs och Västerås. Till city Stockholm tar det 50 minuter ca åtta mil.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Magnus Wiebe för mer information!

Magnus Wiebe

Magnus Wiebe

Enköping

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

072-2275719

017139300

magnus.wiebe@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte