Herserudsvägen 3

Bilder

  • Såld!

Herserudsvägen 3 , Herserud , Lidingö

Äntligen presenteras en 2:a i populära kopparhusen i Herserud/Torsvik, en av Lidingös mest eftertraktade adresser! Välkommen till denna välplanerade 55 kvm stora lägenhet med öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet med utgång till den inglasade balkongen i sydvästläge där du ser havet och Lidingöbron. Rymligt sovrum med en hel garderobsvägg för förvaring, från sovrummet nås ytterligare en inglasad balkong. Trevlig hall med plats för ytterkläder och skor. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Här är det genomgående ljusa ytskikt och parkettgolv i hela lägenheten. Lägenheten ligger på våning 5 vilket gör att du får fri utsikt. Garage finns i samma hus med hiss till lägenheten. Förråd ingår på ca 4kvm.

Här bor du i ett centralt och mycket omtyckt område med kommunikationer och service utanför porten. I direkt anslutning till lägenheten ligger bageri/café, matvaruaffär och apotek. På gångavstånd finns Lidingö Centrum med butiker, restauranger och caféer. Med buss eller Lidingöbanan tar det endast någon minut till Ropsten, med bil lika så. Längst vattnet finns fina promenadstråk.

Välkommen på visning!

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 432 kr Inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3093
Byggår:
1970
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Badrummet är beläget rakt fram och vardagsrummet med köket till höger. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum och Kök

Ljust och härligt rum med utgång till den stora inglasade balkongen på ca 10 kvm, från balkongen har du fri utsikt och ser både Lidingöbron och havet. Trevligt vardagsrum med öppen planlösning till köket. Här får du plats med både soffa och fåtölj för mysiga hemmakvällar, i köket finns plats för stort matbord för 6-10 personer. Stort kök med mycket förvaring bakom vita köksluckor och gott om arbetsbänk.

Sovrum

Stort och rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng och sängbord. I sovrummet finns även en hel garderobsvägg. Här finns även plats för skrivbord. Från detta rum nås ytterligare en inglasad balkong på ca 10 kvm.

Badrum

Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Vitt kakel och grått klinker med golvvärme. Även här finns förvaring bakom vita luckor och stor bänkskiva. Badrummet är utrustat med badkar och handdukstork.

Inglasade balkonger

Denna lägenhet har inte bara en utan två inglasade balkonger på ca 10 kvm styck. Från vardagsrummet nås den ena balkongen som ligger i sydvästläge. Den andra balkongen nås från sovrummet och är i österläge. På båda balkongerna går det att skjuta bort glaspartierna om man önskar en mer öppen känsla.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 8, hiss finns

Avgift

3 432 kr Inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,2916%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1970 Början av 1970-talet.

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX och F

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 april 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Torsviks Torg

Om föreningen

Föreningen förvärvade i april 2004 fastigheten Västerbotten 18 (3D-fastighet) med två flerfamiljshus i 8-10 våningar med totalt 56 lägenheter varav alla är bostadsrätter. I fastigheten finns en lokal som idag hyrs ut som delad butikslokal till Gateau AB och Designkontor100.

På föreningens gård finns cykelrum samt soprum. Andra gemensamhetsanläggningar är källarförråd, barnvagnsrum i entréplan, cykelrum samt tvättstuga i 3:an. Garageplats finns att hyra i källarplanet med direkt förbindelse med hiss.

I slutet av 1950-talet byggdes det första av totalt tre kontorshus av ingenjörsfirman Jacobsson & Widmark. Det första huset inrymde stadsbibliotek, SE-banken, systembolag m.m. som sedan flyttat till Lidingö Centrum. I början av 1970-talet byggdes ytterligare två hus.

Omkring år 2000 köptes två av de tre "Kopparhusen" av JM AB och byggdes om till bostadshus. Tredimesionell fastighetsbildning innebär att butiken Coop med tillhörande garage m m ägs av en annan fastighetsägare. Gränsen mellan de båda fastigheterna går i tätskiktet under gården.

Föreningen planerar inga avgiftshöjningar (kontrollerat 2019-05).

Lägenhetsfördelning:
22st 2rok, 26st 3rok, 4st 4rok, 2st 5rok och 2st 6rok.

Föreningen är privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229).

Antal lägenheter

56

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Grundutbud för TV ingår i avgiften, ComHem är leverantör. Bredband tecknas separat.

Parkering

Garageplatser finns att hyra på plan -3, månadshyran är 700 kronor. Föreningen har installerat laddstolpar på 12 st platser. Föreningen disponerar 56 st garageplatser och 3 st gästparkeringar utomhus. Det finns ingen kö (kontrollerat 2019-05).

Renoveringar

2017 - Husen har inspekterats och påtalade läckageproblem har åtgärdats.
2017 - Värmenivåerna i lägenheterna har kontrollerats och justerats.

Inga stora renoveringar är planerade utan endast löpande underhåll.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

400 kr

Om området

Herserud

Mycket omtycket och centralt beläget område med närhet till Torsviks torg med bland annat välsorterad matbutik, café och bageri med dagsfärskt bröd, restaurang och apotek. Gångavstånd till Lidingö Centrum och även promenadavstånd över bron till Ropsten.

Kommunikation

Ett par minuters promenad till Baggeby station och Torsviks station med väldigt bra kommunikationer till Ropstens tunnelbana eller några minuter till Torsvikstorg där bussen går till Ropsten. Med bil tar det ca 10 minuter in till Stockholms innerstad.

Närservice

Vid Torsvikstorg finns bland annat mataffär, gym, kemtvätt och skräddare. I närområdet finns även butiker, restauranger, caféer och banker.

Karta

Hör av dig till Wilhelm Ericsson för mer information!

Wilhelm Ericsson

Wilhelm Ericsson

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Företagsekonom

Ansvarig mäklare

073-685 48 19

wilhelm.ericsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad