Källängsvägen 69

Bilder

  • Kommande®

Källängsvägen 69 , Näset , Lidingö

Välkommen till denna fantastiska 3:a i populära Brf Kaninen på Näset. Denna lägenhet bjuder på genomgående naturligt ljus från två väderstreck och en härlig balkong i syd-västläge med trädgård utanför. Stort kök med gott om förvaring (renoverat 2017/18), alla nödvändigheter och plats för stort matbord. Från köket så nås det rymliga vardagsrummet med plats för stor soffa för härliga hemmakvällar, pricken över i:et är den mysiga möblerbara balkongen som är infälld i fasaden och är utrustad med infravärme som förlänger årstiderna. Två stora sovrum där man kan nyttja det ena rummet till walk-in closet alternativt arbetsrum vid behov. Mysig ljus heltäckningsmatta och plats för förvaring i det stora sovrummet, utanför sovrummen är även platsbyggd förvaring från Mirro. Helkaklat stambytt badrum med duschväggar i glas, tvättmaskin och handdukstork. I hallen är det stengolv med golvvärme och i övriga lägenheten är det tarkettgolv i ek och genomgående ljusa ytskikt. I denna lägenhet behöver du inte göra några renoveringar eller förbättringar, här är det bara att flytta rakt in!

Kontakta ansvarig mäklare för visning!

Brf Kaninen är en populär förening på övre Näset, här har ni lugnet och naturen rakt utanför dörren. Föreningen har ett antal parkeringsplatser och garage att hyra, annars är det avgiftsfri parkering på gatan precis utanför. Framför fastigheten finns en gräsmatta som kan disponeras av föreningens medlemmar. Föreningen har god ekonomi med en skuldgrad på drygt 3000kr/kvm bostadsrättsyta och har gjort många stora renoveringar, bland annat stambytet som är gjort 2016 (se mer i årsredovisningen).

Näset är ett lugnt och centralt område på Lidingö med närhet till natur och grönområden med fina promenadstråk. I närområdet finns idrottsanläggning för den sportintresserade med bland annat fotbollsplaner, ishockeyrink, golfbana, tennishall samt Kyrkvikens småbåtshamn. Goda kommunikationer utanför dörren som tar dig till Ropsten på ca 10 minuter, eller med bil till Stockholms innerstad på ca 15 min. På näset finns skola och förskola i området. På Källängstorget finns matbutik och restaurang.

70 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 551 kr Inkl värme, VA, bredband och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
20
Byggår:
1960
Driftskostnad:
514 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med plats för ytterkläder och platsbyggd förvaring från Mirro. I hallen finns även en klädkammare för mer förvaring. Stengolv med golvvärme.

Kök

Stort och funktionsdugligt kök med gott om förvaring och arbetsbänk. Här får ni plats för stort matbord. Köket är utrustat med spis, fläkt, ugn, mikro, kyl/frys och diskmaskin. Köket är renoverat 2017/18. Ljusa köksluckor och bänkskiva i trä. Ljusa ytskikt och tarkettgolv i trä.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med plats för stor soffa och matsalsbord vid behov. Ljusa ytskikt och tarkettgolv i trä.

Badrum

Helkaklat stambytt badrum från 2016. Grått klinker och vitt kakel. Duschväggar i glas, tvättmaskin, handdukstork, spegelskåp och kommod under handfatet.

Sovrum 1

Stort och mysigt sovrum med plats för garderobsvägg. Här får ni plats med stor dubbelsäng. Ljusa ytskikt och heltäckningsmatta.

Sovrum 2

Detta sovrum nyttjas idag som barnsovrum. Vid behov kan detta rum användas som arbetsrum eller walk-in closet. Ljusa ytskikt och tarkettgolv i trä.

Klädkammare

Rymlig klädkammare för extra förvaring. Till lägenheten tillhör även ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 551 kr Inkl värme, VA, bredband och kabel-tv

Driftskostnad

6 170 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 170 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,74949%

Andel av årsavgiften

1,75441%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Förening

Namn

Brf Kaninen

Om föreningen

Föreningen bildades 1959 och äger fastigheten Kaninen 1 som bebyggdes 1960 och består av 2 flerbostadshus. Föreningen består av 54 lägenheter med bostadsrätt och ett gästrum som gemensamhetsutrymme som hyrs ut för 100kr/natten.

Lägenhetsfördelningen är följande: 48st 3 rok och 6st 6 rok. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4389kvm varav 4077kvm utgör lägenhetsyta.

Inom föreningen finns cykelförråd, förråd, källarförråd, tvättstuga med torkrum. Tvättstuga och torkrum finns i båda fastigheterna, i tvättstugorna finns 3 maskiner och 1 torktumlare. I A-huset (69:an) finns ett utrymme som används som träningsrum.

Föreningen har enligt plan höjt avgifterna i januari 2019 med 3%. Föreningens belåningsgrad är 3078kr i lån per kvm bostadsrättsyta (årsredovisning 2018)

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

54

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till kabel-tv och bredband via ComHem och via Telenor. Grundutbud för tv ingår via ComHem och Bredband 100/100 fiber ingår via Telenor.

Parkering

Till garageplatserna och parkeringsplatserna är det separat kö. Föreningen har bildat 4 st nya p-platser som inte har någon kö för tillfället (kontrollerat 2019-04). De större garagen kostar 524:-/mån, de mindre garagen kostar 459:-/mån, parkeringsplats med el kostar 131:-/mån och parkeringsplats utan el kostar 70:-/mån.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2020.

Utfört underhåll:
2017 - Byte av källardörrar på gavlarna
2017 - Ny fasad på B-husets ena gavel
2016 - Iordningställande av kök, wc och badrum i gästrum
2016 - Stambyte
2016 - Byte av låssystem

Planerat underhåll:
2018-20 - Ny fasad på hela fastigheten
2018-20 - Byta ut inkommande el-kablar, 3-fas till samtliga boende

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Näset

Lugnt och centralt område på Lidingö med närhet till natur och grönområden med fina promenadstråk. I närområdet finns även idrottsanläggning med bland annat fotbollsplaner, ishockeyrink, golfbana, tennishall samt Kyrkvikens småbåtshamn.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss till Ropsten, tar ca 10 minuter.
Med bil tar det ca 15 min till Stockholms innerstad.

Närservice

Vid Källängstorget finns livsmedelsaffär och spelombud, restaurang, pizzeria och frisör. Skola och dagis finns i området.

Parkering

Gratis parkering på gatan.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Wilhelm Ericsson för mer information!

Wilhelm Ericsson

Wilhelm Ericsson

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Företagsekonom

Ansvarig mäklare

073-685 48 19

wilhelm.ericsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad