Karpvägen 60A

Bilder

Utgångspris

11 950 000 kr

Bevaka slutpriset

Karpvägen 60A , Sticklinge , Lidingö

På attraktiv adress intill allmänning och vattnet ligger detta unika arkitektritade hus med utbyggnadsmöjligheter. Här ges rymd, karaktär och lugn. Här finns vy mot vatten, skog och djurliv. Fina sällskapsytor, 3-4 sovrum och 2-3 badrum. Detaljer som öppen spis + kamin, stora fönsterpartier och läckra etageplan. 2-3 bil-uppställningsplatser, två separata bodar och möjlighet att bygga pool.

155,7 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
155,7 kvm
Biarea:
32,8 kvm
Tomtarea:
1 070 kvm
Byggår:
1966
Driftskostnad:
4 666 kr/månad
Utgångspris:
11 950 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

155,7 kvm

Biarea

32,8 kvm

Rumsbeskrivning
Allmän beskrivning

Huset ritades ursprungligen av ett arkitektkontor vid namn Halper-Karlen som framförallt var väldigt aktiva i Stockholm under 50-60-talet och är bl a kända för de s k radiohusen i Hässelby. De fick i uppdrag att rita ett modernt weekendhus som stod färdigt 1966. Vid den tidpunkten var det mindre byggnation i området, tomten ungefär dubbelt så stor (avstyckad på 2000-talet) och det fanns även en pool på framsidan av huset där det idag är en stenlagd uteplats. 1984 flyttade nuvarande ägares föräldrar in i huset där mamma är arkitekt. Hon lät uppföra nya ritningar och startade år 1988 igång en tillbyggnad av huset vilket gav en ny entré, stort allrum/matrum, sovrum och en gäst-wc. Även källarutrymmet sågs över i denna veva. År 2002 övertog nuvarande ägare huset av sina föräldrar och lät 2009 ta fram ytterligare ritningar för en tillbyggnad bakom köket. (se bifogat) Denna tillbyggnad blev aldrig av utan 2015 byggdes en tidigare balkong in på det övre planet vilket skapade mer yta/funktion. Här ges kommande köpare möjlighet att färdigställa badrummet efter eget tycke och smak. Välkomna till detta unika hus med mycket karaktär, fina material och historia med ytterligare förädlingspotential med ett vackert läge nära skog och vatten.

Hall/entré

Välkomnande och ljus hall med burspråk, klinkermarmorgolv och plats för avhängning. Platsbyggd förvaring och avställningsyta. Intill hallen ligger en gäst-wc med samma golv, mot ljusa väggar, wc, fönster och handfat.

Matrum/allrum

Via en mindre trappa nås ett härligt allrum med högt i tak, stora fönsterpartier med delvis skjutdörr-funktion, ekgolv och ljusa väggar. Utrymmet används idag som matsal/sällskapsrum.

Sovrum 1

Ifrån matrummet nås detta rum via större dörröppning som idag används som kontor men som lämpar sig väl som sovrum. Stort fönsterparti mot baksidan och högt i tak. Vita väggar och ekgolv.

Vardagsrum

Från matrummet så nås den gamla delen av huset och det härliga vardagsrummet som bjuder på en fantastisk rymd med upp till 5 m i nock. Rummet omges av stora fönsterpartier som sträcker sig upp till taket och tom är en del av taket vilket skänker ett fint ljus och en unik lösning. Centrerat i rummet står en vacker spis i smidesjärn och fungerar både som inredningsdetalj och skänker värme. Rummet har plats för både soffgrupp, läshörna och matplats.

Kök

I delvis öppen planlösning nås köket som går i vitt med tillräcklig arbetsyta i vit laminat, vitt kakel och skåpförvaring. Vitvaror i form av kyl/frys (äldre), diskmaskin (nyare), ugn + microugn (äldre) och rostfri fläkt (nyare). Från köket finns även access mot framsidan och uteplats. Det finns skisser för att bygga ut huset från köket för att skapa ytterligare ett sovrum + badrum. (se bifogat)

Tvättstuga

Från köket nås en tvättstuga med nytt plastgolv, arbetsbänk med ho och tvättmaskin.

Allrum nedre plan

På nedre plan återfinns en groventré från baksidan av huset. På detta plan finns möjlighet att skapa en tonårsavdelning eller uthyrningsdel. Idag används utrymmet som ett läckert allrum med stora fönsterpartier mot allmänning där även delar av vattnet skådas. Väggarna och taket är delvis inklätt i rå betong och där en platsbyggd vacker öppen spis återfinns.

Vinkällare/duschrum

På detta plan finns idag en vinkällare som skapats från ett duschrum. Här finns vatten och golvbrunn kvar för den som vill återskapa duschrummet.

Pannrum/elrum

Detta råa utrymme är stort och används som teknikrum och utrymme för elpanna. Förädlingspotential.

Sovrum 2

Vi ett öppet trapphus mot vardagsrummet nås på det övre planet ett bra sovrum med plats för 180 cm säng. Ekgolv mot vita väggar, fransk balkong, markis och garderobslänga. Från sovrummet har man access till ett nyrenoverat och smakfullt duschrum med wc och handfat.

Sovrum 3

På samma plan nås det tredje sovrummet som är stort och med högt i tak samt vacker vy via stort fönsterparti. Golv med matta mot vita väggar och plats för garderober.

Badrum

Ifrån sovrum 3 nås ett stort badrum som är renoverat från grunden med golvbrunn och tätskikt samt besiktigat. Här ges möjligheten för kommande köpare att färdigställa rummet utefter egen smak och behov. Det finns även inköpt kakel/klinker som ingår i köpet. Möjlighet att även ändra planlösningen och få till ett 3:e sovrum på detta plan.

Huset ritades ursprungligen av ett arkitektkontor vid namn Halper-Karlen som framförallt var väldigt aktiva i Stockholm under 50-60-talet och är bl a kända för de s k radiohusen i Hässelby. De fick i uppdrag att rita ett modernt weekendhus som stod färdigt 1966. Vid den tidpunkten var det mindre byggnation i området, tomten ungefär dubbelt så stor (avstyckad på 2000-talet) och det fanns även en pool på framsidan av huset där det idag är en stenlagd uteplats.

1984 flyttade nuvarande ägares föräldrar in i huset där mamma är arkitekt. Hon lät uppföra nya ritningar och startade år 1988 igång en tillbyggnad av huset vilket gav en ny entré, stort allrum/matrum, sovrum och en gäst-wc. Även källarutrymmet sågs över i denna veva.

År 2002 övertog nuvarande ägare huset av sina föräldrar och lät 2009 ta fram ytterligare ritningar för en tillbyggnad bakom köket. (se bifogat) Denna tillbyggnad blev aldrig av utan 2015 byggdes istället en tidigare balkong in på det övre planet vilket skapade mer yta/funktion. Här ges kommande köpare möjlighet att färdigställa badrummet efter eget tycke och smak.

Välkomna till detta unika hus med mycket karaktär, fina material och historia med ytterligare förädlingspotential med ett vackert läge nära skog och vatten.

Byggnad

Byggnadstyp

2 1/2 plansvilla i souterräng

Byggnadsår

1966 Ombyggt 1988

Uppvärmning

Direkt El + luft/luft pump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 april 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 110 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Betonghålsten + Lecasten
Stomme: Betong + Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas + 2-glas isolerglas
Bjälklag: Lättbetong (äldre delen) + trä (nyare delen)
Tak: Plåt + papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Strömmingen 3

Övriga byggnader

Förrådsbod med äldre inredning och fungerande bastu. (äldre standard)
Inredd bod med isolering och fönster mot allmänning som idag används som en studio.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

56 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 13 000 kr
El: 18 000 kr
VA: 2 400 kr
Renhållning: 1 800 kr
Försäkring: 9 500 kr
Övrigt: 11 300 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Övrigt: Larm Verisure 6.500 kr och bredband 4.800 kr.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

8 483 000 kr, varav byggnadsvärde 2 483 000 kr

Summa pantbrev

1 931 000 kr

Tomt

Areal: 1 070 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt/Naturtomt

Tomtbeskrivning

Privat naturtomt intill allmänning och nära vatten. Möjligheter till att bygga pool och fler uteplatser.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Avkomsträtt 39/4877
Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Väg Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-21/163.1
Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-19/205.1

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Sticklinge

Här på Sticklinge är det nära till skog och natur, badplats, brygga, tennis bana och golfbana alldeles intill. I området finns både daghem, skola och affär. Välbeläget, lugnt område och fritt från genomfartstrafik.

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss 205 till Ropsten samt Lidingö centrum. Drygt 10 min med bil till Ropsten.

Närservice

I området finns mataffär, pizzeria, dagis och skola.

Parkering

Uppställningsplats för 2-3 bilar. Går att parkera flera bilar på uppfarten.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Sebastian Granath för mer information!

Sebastian Granath

Sebastian Granath

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-751 44 20

sebastian.granath@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad