Slottsstigen 5

Bilder

Utgångspris

4 950 000 kr

Bevaka slutpriset

Slottsstigen 5 , Storholmen , Lidingö

Med ett högt läge på uppvuxen naturtomt finns detta väldisponerade året runtboende i 1 1/2 plan med trädeckad terrass om ca 108 kvm som sträcker sig runt huset. Huset är 59 kvm i entréplan samt har en golvyta på 42 kvm i övre plan. Öppen planlösning och charmiga detaljer såsom öppen spis, målade timmerväggar och trätiljor på golven. Fyra möjliga sovrum. Gästhus om 34 kvm med kök, badrum, sovrum samt vardagsrum med öppen spis. Kommunalt VA och detaljplan. Båt- och bilplats vid Mor Annas brygga. Pendlingsbåten utökar från 2020 till året runt trafik. Beläget på ön Storholmen mellan Lidingö, Bogesundslandet och Djursholm, en bilfri skärgårdsidyll nära stan!

59 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
59 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 404 kvm
Byggår:
1984
Utgångspris:
4 950 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning
Uppmätt yta enligt svensk standard SS 21054:2009

Boarea 59 kvm (taxerad yta 60 kvm). Övreplan saknar mätbar boarea då takhöjden inte uppnår generell takhöjd på minst 1,9 m, ca 1-2 cm saknas. Uppmätt golvyta är: 42 kvm.

Hall

Hall med bra plats för avhängning. Fina ljust gråmålade trätiljor löper enhetligt vidare in i vardagsrum, kök och sovrum.

Vardagsrum

Öppna sociala ytor med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Öppen spis med braskassett ger, utöver mysfaktorn, ett bra uppvärmningskomplement till luft/luftvärmepumpen. Målade timmerväggar ger rummet en fin karaktär. Gråmålade trätiljor på golvet.

Kök

I delvis öppen anslutning till vardagsrum finns ett kök med bra förvaring och arbetsytor. Maskinellt är köket utrustat med spis med dubbelugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Gråmålade trätiljor.

Badrum

Delvis kaklat badrum med klinkergolv och dusch. Här finns wc, handfat och badrumsskåp. Tvättmaskin och torktumlare. Vädringsfönster.

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng. Bra klädförvaring bakom skjutdörrar. Målad råspont- samt timmervägg. Gråmålade trätiljor på golvet även här.

Terrass

Runt huset sträcker sig en trädeckad terrass om ca 108 kvm i högt och fritt läge. Här finns plats att skapa flera uterum med fint solläge hela dagen.

Allrum/sovrum övre plan

Via trätrappa nås övre plan och ett generöst tilltaget allrum/sovrum med gavelfönster med sjöglimt och två takfönster. De gråmålade trätiljorna fortsätter även här. Målad råspont på väggarna.

Sovrum

I övre plan finns ytterligare två sovrum med målad råspont på väggarna, trätiljor på golven och ett takfönster vardera. Innanför sovrummen ges bra förvaringsmöjligheter i rum med gavelfönster som dessutom ger extra ljus och rymd.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1984

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, eldstad, oljefyllda elradiatorer

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Uteluftsventilerad krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2+1 isolerglas
Tak: Plåt

Fastighetsbeteckning

Storholmen 1:319

Övriga byggnader

Gästhus om 34 kvm med stort vardagsrum med fönster i tre väderstreck och öppen spis. Gråmålad råspont på väggarna samt ljust gråmålade trätiljor. Kök utrustat med spis, fläkt samt kyl/mindre frys. Badrum med duschkabin, wc och handfat. Sovrum med plats för dubbelsäng.

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 816 000 kr, varav byggnadsvärde 682 000 kr

Summa pantbrev

2 343 750 kr

Tomt

Areal: 1 404 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt/Naturtomt

Tomtbeskrivning

Vackert uppvuxen naturtomt i högt läge intill slottet. Här växer Rhododendron och rosor. Flaggstång. Stor trädeckad terrass om ca 108 kvm löper runt huset. Den del av terrassen som nås via vardagsrummet ligger delvis under tak samt är utrustad med markiser.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp till huvudbyggnad och gästhus. Extra VA-anslutning framdragen till den nedre delen av tomten.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Lidingö Lidingö GA:22, Gemensamhetsanläggning: Lidingö Storholmen GA:2, Gemensamhetsanläggning: Lidingö Storholmen GA:3
Förmån: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-40/2265.1

Storholmens VA Samfällighetsförening, förkortad SVA, har byggt och äger det gemensamma VA-nätet som är kopplat till Lidingös kommunala nät. För att finansiera detta har SVA tagit ett lån på 25 mkr som kommer att amorteras med en tredjedel åt gången år 2020, 2025 och 2030. Varje fastighet ska amortera ca 33 500 kr vid varje amorteringstillfälle.

Om området

Storholmen

Idylliska Storholmen ligger i Värtan norr om Lidingö och är en lugn bilfri ö endast 20 minuter från Sthlm city med en blandning av permanent- och fritidsboenden. Storholmen är huvudön i en grupp av sex öar; Storholmen, Tallholmen, Tistelholmen, Äggholmen, Bastuholmen och Svanholmen. På öarna finns 300 fastigheter varav ca 70 st är permanentboende.

På ön annonrdnas gemensamt Valborgs- och Midsommarfirande vid dansbanan, som även kan hyras av tomtägare på ön. På Storholmsdagen annordnas aktiviteter, loppisar och julfirande.
På ön finns en restaurang som har öppet hela året, under höst/vinter har de öppet på fredagarna.

Kommunikation

Ett medlemskap på Mor Anna ger en båtplats samt bilplats på Lidingö.
På vintern bryts en ränna i isen till en gemensam vinterbrygga för att de fastboende ska kunna ta sig till ön. När isen blivit tillräckligt tjock kan man promenera, åka spark eller snöskoter till fastlandet.
På Storholmen finns tre bryggor som angörs av Waxholmsbåtarna.
Från Storholmen kan man pendla till Ropsten, Djursholm och Sticklinge. Båten går dagligen från början av april till mitten av december, från 2020 utökas trafiken till att gå året runt. Som fastboende på ön har man rätt till Waxholmsbolagets ö-kort som ger gratisresor på alla Waxholmsbolagets turer i hela skärgården. Ö-koretet kostar 525 kr/år.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Sebastian Granath eller Heléne Nordin Lagerträd för mer information!

Sebastian Granath

Sebastian Granath

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-751 44 20

sebastian.granath@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad