Lojovägen 48

Bilder

  • Såld!

Lojovägen 48 , Rudboda , Lidingö

Äntligen presenteras en 6:a i populära och barnvänliga Lojo, ett väldigt bra alternativ till radhus/hus. Med ett bra läge i området och en stor uteplats plus balkong får ni en lugn och harmonisk plats intill trädgården och naturen. Nu har ni chansen att förvärva en unik lägenhet med visst renoveringsbehov där ni kan sätta er egen prägel. Den välplanerade lägenheten bjuder på bl.a. kök med matsal, öppen planlösning till vardagsrummet, två stycken helkaklade badrum med dusch, fyra sovrum och gott om förvaring. Garageplats och förråd intill lägenheten om 5 kvm ingår i avgiften.

BRF Lojohöjden är en populär förening belägen på Lidingös norra sida. Närhet till förskola, skola, Bosön, Elfvik, båtklubb, badstränder, buss, bär- och svampmarker. Elfviks gård är ett närliggande utflyktsmål. I området Lojo finns lekplatser, bordtennisrum, tennisbana och boulebana vilket ger möjligheter till både utomhus- och inomhusaktiviteter. Gångavstånd från området finns ICA Rudboda.

Måste ses i verkligheten, välkomna på visning!

128,5 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
6 227 kr Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
128,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
186
Byggår:
1971-73
Driftskostnad:
1 050 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

128,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med stor garderobsvägg till vänster och ytterligare garderober till höger, båda bakom skjutdörrar. På golvet finns ett grått stengolv med golvvärme. Till höger nås badrummet och rakt fram finns allrummet och trappan ner till tre stycken sovrum. Säkerhetsdörr och förråd precis utanför ytterdörren.

Kök

Välutrustat kök med visst renoveringsbehov. Köket är utrustat med spis, ugn, diskmaskin, fläkt, kyl/frys och mycket förvaring. Plats för mindre matbord. Klinkergolv. Matsalen ligger i direkt anslutning till köket.

Matsal

Matsal med plats för stort matbord för ca 8-10 personer. Öppen planlösning ut mot vardagsrummet och fönster i söderläge. Ljusa ytskikt och stavparkett.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med en helvägg av fönster. Här ryms stor soffgrupp och fåtölj. Vardagsrummet är ett centralt placerat rum i lägenheten som blir en naturlig samlingsplats. Från vardagsrummet finns trappan ner till undervåningen. Öppen planlösning mot matsalen. Ljusa ytskikt och stavparkett.

Badrum övre plan

Helkaklat badrum, dusch med glasvägg, wc och skåp med spegel. Vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Fönster.

Sovrum 1

På övervåningen finns ett av fyra sovrum. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Från detta rum nås även balkongen med utsikt över naturen. Ljusa ytskikt och stavparkett på golvet.

Sovrum 2

Direkt till höger på undervåningen ligger första sovrummet. Plats för dubbelsäng och förvaring. Från detta rum nås balkongdörren ut till uteplatsen och trädäcket. Ljusa ytskikt och stavparkett.

Sovrum 3

Sovrum alternativt kontor eller lekrum. Plats för säng och förvaring. Två fönster ut mot den privata uteplatsen. Ljusa ytskikt och stavparkett.

Sovrum 4

En av de större sovrummen med plats för dubbelsäng. Även här finns två fönster ut mot uteplatsen. Ljusa ytskikt och stavparkett. Utanför sovrummen på nedre planet finns gott om förvaring, två originalgarderober och en hel platsbyggd garderobsvägg.

Badrum nedre plan

Lägenhetens större badrum med tvättmaskin och torktumlare, dusch med glasväggar, dubbelhandfat med skåp kommod. Helkaklat med samma stil som övervåningens badrum, vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme.

Uteplats och balkong

Till lägenheten hör en mysig balkong på entréplanet. På souterrängplanet finns det stora trädäcket med plats för utemöbler och matbord. Allmän gräsmatta och naturen precis framför, skogsstigar som leder en ner till vattnet och småbåtshamnen på Bosön.

Allmän beskrivning av lägenheten

Till lägenheten hör en garageplats. Säkerhetsdörr till lägenheten. Ca 5 kvm stort förrådet finns i direkt anslutning till lägenheten, se planritning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

6 227 kr Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

12 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 100 kr
Försäkring: 3 500 kr

Andel i föreningen

0,5156%

Andel av årsavgiften

0,51562%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1971-73

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluftssystem

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 januari 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Lojohöjden

Om föreningen

Rudboda Bostadsrättsförening registrerades i juli 1971, nu bytt namn till BRF Lojohöjden. Området färdigställdes under sommaren 1973. Området består av 24 hus samt en garagebyggnad. Det totala antalet lägenheter är 304 stycken, vilka fördelar sig på 141 st 2 rok, 141 st 3 rok, 11 st 4 rok samt 11 st 6 rok.

Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 27163kvm, varav 22486kvm utgör lägenhetsyta och 4677kvm utgör lokalyta.

Inom föreningen finns tillgång till en gemensam tvättstuga samt en motionslokal med bastu som fritt kan nyttjas av alla medlemmar.

För att långsiktigt planera föreningen ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2025.

Föreningen har en samlings/festlokal som medlemmar kan disponera för egna tillställningar.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

304

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften till föreningen.
TV: Basutbud + 8 Favoriter från Com Hem
Bredband: Com Hem 100Mbit/s

Parkering

Till varje lägenhet hör, som del av bostadsrätten, ett garage eller en p-plats. Gästparkering finns också, avgiftsbelagda kvälls/nattetid, men kostnadsfria dagtid.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2030. Underhållsplanen uppdaterades mars 2017.

2013:
Inköp av ny utrustning till den gemensamma tvättstugan.
Spolning av stammar.
OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomförd.

2014:
Renovering av garagehus
Föreningen har tecknat avtal med Anticimex för genomgång av lägenheter och riskanalys för fuskskador. Protokoll kommer uppföras.
Träfasader målning (2-5 fasader per år)

2015:
Färdigställande av garagerenovering.
Balkongpaneler (10-25 per år)

2018:
OVK
Stambytt 23 st lägenheter

Planerande renoveringar och underhåll:
Stambyte, byte av lås lägenhetsdörr, byte takfläktar och isolering vindar.

Föreningen kommer om ny detaljplan godkänns att avyttra mark till ett värde av ca 90 miljoner. Läs mer om detta i årsredovisningen.

Föreningen kommer att genomgå ett stambyte med start april/maj 2019, stambytet kommer att genomföras husvis. Preliminärt kommer arbetet under Q2 2019 beröra husen med adresserna Lojov 1-11, 19-21 samt 25-27. Med start i augusti kommer preliminärt arbetet att fortsätta med adresserna Lojov 12-18, 22-24, 28-34. För de adresser som inte berörs under 2019 gäller att en högst preliminär tidplan innebäratt adresserna Lojov 35-40, 57-65 samt 72-77 kommer att beröras våren 2020. Resterande kommer att beröras från augusti till november 2020. Stambytet kommer att finansieras med ökad upplåning. Styrelsen har beslutat att avgiften kommer att höjas med 5% från den 1/7 2019. Höjningen är motiverad av kostnader för stambytet. Med stor sannolikhet kommer en motsvarande höjning av avgifterna också att ske 2020 och de följande åren. Föreningen måste räkna med en årlig avgiftshöjning till 2025. I vilken takt som avgifterna behöver höjas avgörs av om och när tomtaffären med PEAB kan genomföras. Styrelsen låter dock inte denna fråga avgöra planeringen för de komman åren.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Rudboda

Rudboda är ett högt beläget område. I detta lugna och rofyllda område är det nära till bär- och svampmarker samt till Askrikefjärden och Bosöhamnen. Nära till välkända träningsanläggningen Bosön. I området lojo finns lekplatser, bordtennisrum, tennisbana och boulebana vilket ger möjligheter till både utomhus- och inomhusaktiviteter.
Till Södergarnsbadet, som är mycket populärt ibland småbarnsfamiljer, tar man sig med cykel på några minuter. En bit längre ut mot Elfvik ligger Fågelöuddebadet, som med minigolf, kiosk och hopptorn är mycket populärt ibland öns ungdomar.
Elfviks gård är ett närliggande utflyktsmål.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer, med buss tar det ca 15 min till Ropsten och 10 min till Lidingö centrum.

Närservice

I närområdet finns förskolor samt skola för låg- och mellanstadium. Här ligger också Rudboda centrum med egen kyrka samt livsmedelshall med post. Till Lidingö centrum är det inte mer än ett par kilometer.

Karta

Hör av dig till Wilhelm Ericsson för mer information!

Wilhelm Ericsson

Wilhelm Ericsson

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Företagsekonom

Ansvarig mäklare

073-685 48 19

wilhelm.ericsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad