Ordensbacken 6

Bilder

  • Såld!

Ordensbacken 6 , Torsvik , Lidingö

Beläget på lugn återvändsgata i populära Torsvik, högst upp i huset ligger denna unika totalrenoverade vindsetage. Bostaden har ett fritt och privat läge utan insyn och med en fin vy över delar av Lidingö samt balkong i västerläge. Här ges ett fantastiskt ljus via stora fönsterpartier och en spännande och välplanerad planlösning och mervärden som fungerande öppen spis, vackert burspråk, fiskbensparkett, samt stort badrum samt duschrum. Genomgående vackra golv mot ljusa väggar och ett stort industri kök med goda arbetsytor samt rejäl matplats. 3-4 sovrum, gott om förvaring och förening med god ekonomi som genomfört flera renoveringar. Ypperligt läge med närhet till Lidingö Centrum, Karlaplan och Stureplan samt härliga naturområden, skärgården och promenadstråk längs med vattnet. Ett stenkast från bron samt cykelavstånd till stan.

115 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 971 kr inklusive värme, vatten och kabel-tv.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
115 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1009
Byggår:
1946

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

115 kvm

Biarea

26,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med mörkbetsat ekgolv, vitmålade väggar och god avhängningsmöjlighet.

Duschrum entréplan

Ifrån hallen nås duschrummet med grått stenklinkergolv mot vita kakelplattor. Värmeslingor, spotlightbelysning, wc, handdukstork, ordentlig kommod och duschhörna med glasdörrar.

Kök

Direkt till höger om hallen finner man köket som renoverats med inslag av ett restaurang/industrikök. I samband med renoveringen togs en ner vägg mellan ett tidigare sovrum för att skapa mer rymd och plats för ett större matbord för 8-10 personer. Köket är från Ikea med ett längre djup på bänkskivorna för att skapa mer arbetsyta. Vitvaror i form av diskmaskin (Miele), ugn (Siemens), spishäll (Gorenje), fläkt (Miele) och kombinerad kyl/frys (Miele). Bänkskiva i ek mot stänkskydd i plåt. Spotlightbelysning, vitmålade väggar samt en mönstrad fondtapet och ett svart passande Artigo industrigolv.

Vardagsrum

Vackert och generöst tilltaget vardagsrum med fungerande öppen spis, burspråk med stora fönster och fin vy samt fiskbensparkettgolv mot ljusa väggar. Plats för större soffgrupp alternativt soffa och matplats. Från vardagsrummet har man även access ut mot balkong.

Sovrum 1

Är väl tilltaget med ekparkettgolv och vita väggar. Plats för 180 cm säng och byrå. Fönster mot framsidan och stor Paxgarderob.

Sovrum 2

Vetter mot baksidan av huset med fin vy över Torsvik, ekparkettgolv och vitmålade väggar samt 4 garderober. Plats för säng och arbetshörna.

Etageplanet

Via läcker trappa från hallen nås etageplanet om ca 55 kvm golvyta med vackert mörbetsat ekgolv och värmeslingor mot vitmålade väggar/tak. Här finns flera takfönster med persienner, synliga bjälklag med infälld belysning samt en rymlig walk-in closet och smart inbyggda kattvindar som slukar mycket förvaring. Intill rummet finns ett snyggt duschrum med högt i tak och fönster, grått stenklinkergolv med värmeslingor, vitkaklade väggar och delvis putsade väggar. Spotlightbelysning, wc, kommod och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Rummet har delvis högt i tak och går att stycka av till två mindre rum vid behov. Från detta plan finns även en access ut till trapphuset via säkerhetsdörr. Rummet kan med lätthet användas för uthyrning till inneboende eller perfekt tonårsavdelning.

Lägenheten totalrenoverades under 2006 där vinden köptes loss och gjordes om till ett master bedroom med tillhörande duschrum samt walk-in closet. En öppning togs även upp från hallen och en specialbeställd trappa monterades. I samband med renoveringen togs även ett sovrum även bort för att göra köket större men kan vid behov återställas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 971 kr inklusive värme, vatten och kabel-tv.

Andel i föreningen

7,782%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

2006 - Badrum entréplan renoverat
2006 - Kök renoverat
2006 - Fiskbensparkett i vardagsrum slipat och oljat
2006 - Vinden köps loss och integreras med entréplanet. Specialdesignad trappa installeras mellan planen och nytt golv med värmeslingor samt samtliga ytskikt ses över. Takfönster och säkerhetsdörr mot trapphus installeras. Duschrum renoveras samt walk-in closet och kattvindar.
2006 - Elarbete utförs

Övriga byggnader

Finns ett stort vindsförråd om 4,5 x 5,2 m (snedtak) med smidig access till etageplanet.

Förening

Namn

Brf Västerbotten 3 & 4

Om föreningen

Brf Västerbotten 3 & 4 består av två flerfamiljshus fördelade på 21 lägenheter och 2 lokaler.

Gemensamhetsutrymmen är tvättstuga och cykelförråd i hus nr 6, grovsoprum i hus 8 samt vindsförråd och källarförråd. 2 garageplatser och 12 parkeringsplatser, separata köer.
I föreningens trädgård finns tillgång till en gemensam nybyggd uteplats mellan hus 6 och 8.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband via Com hem.

Parkering

2 garageplatser och 12 parkeringsplatser, separata köer. P-plats kostar mellan 200-300 kr/mån. Fri parkering på gatan. F n 1 plats före i kön.

Renoveringar

1998 - Stambyte
1998 - Fasadrenovering
1998 - Takomläggning
2013 - Renovering av fönster (extra glas insatt på den yttre delen av befintliga fönster)

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och har för närvarande inga planerade avgiftshöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Torsvik

Torsvik är beläget intill brofästet och är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Centralt med närhet till Torsvikstorg med bland annat mataffär, skola och daghem, skogsområden och fina promenadstråk längs vattnet. Gångavstånd till Lidingö centrum med affärer, restauranger, caféer och banker.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer med bussar från Torsvikstorg eller Lidingöbanan, till Ropsten tar det ca 2 min. Med bil tar det max 10 min att ta sig in till Stockholms innerstad. Det finns även bra anlagda cykelvägar in till Stockholms innerstad.

Närservice

Vid Torsvikstorg finns bland annat mataffär, gym, kemtvätt och skräddare. I närområdet finns även butiker, restauranger, caféer och banker.

Karta

Hör av dig till Sebastian Granath för mer information!

Sebastian Granath

Sebastian Granath

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-751 44 20

sebastian.granath@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad