Vändstigen 1

Bilder

  • Såld!

Vändstigen 1 , Hersby , Lidingö

I vackra villakvarter granne med Hersbyholm och Kyrkviken ligger detta vackra och gedigna 40-tals hus på lugn återvändsgata. Huset har viss förädlingspotential med en totalyta på över 300 kvm med ett entréplan med bl a 3-4 sovrum, stort kök och härliga sociala ytor. Vackra originaldetaljer som blyinfattade fönster, fiskbensparkett, öppen spis med braskassett, kalkstensgolv och 2,6 m i takhöjd. Full källare med mycket förvaring, allrum och garage. Vind med potential. Plan privat trädgårdstomt. Tunga investeringar gjorda som bergvärme, dränering, tak, ny el-indragning och fiber. Gångavstånd till skola, kommunikationer, Lidingö Centrum och Lidingövallen.

144 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
144 kvm
Biarea:
146 kvm
Tomtarea:
964 kvm
Byggår:
1948
Driftskostnad:
4 265 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

144 kvm

Biarea

146 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Stor, delvis möblerbar hall med vackert stengolv mot delvis grön och ljusa väggar. Separat avhängningsdel. Vackra runda blyinfattade fönster från byggåret. Access till gäst-wc och övervåningen via vacker trappa i ek.

Vardagsrum

Stort vardagsrum nås från hallen med vacker fiskbensparkett, fungerande öppen spis med braskassett, stora fönsterpartier och plats för matsalsdel och soffgrupp. Ljusa väggar och access till tv-rum och baksidan med härlig uteplats i soligt läge.

Kök

Stort och ombyggt kök inklusive omarbetad planlösning där ett sovrum togs bort för att skapa en större matsalsdel på 70-talet samt viss förändring under 80-talet. Generöst med arbetsytor och skåpförvaring runt om köket. Köksö och äldre vitvaror i form av diskmaskin, separat kyl/frys, spis och fläkt. Två fönsterpartier i öst och ett mindre i norr, korkmatta och ljusa väggar.

Sovrumsavdelning

Via hallen och i den södra riktningen av huset finner man sovrumsavdelningen med totalt 3 sovrum där ett rum idag används som kontor, ett som master bedroom med flera integrerade garderober och det sista som gäst-rum. I hallen mellan sovrummen finns ytterligare garderober och access till badrum renoverat -95 med klinkergolv och helkaklade väggar. Dusch, handfat och toalett.

Källarplan

Via trappa intill köket nås källarplanet. Direkt till vänster nås ett stort hobbyrum, tvättstuga med bastu samt pannrummet. Inrett sovrum med mindre fönster, mat- och vinkällare, och stort förrådsrum med access ut från ena gaveln. Integrerat garage med plats för större bil och med fjärrstyrd port samt ytterligare förvaringsutrymme intill. Gäst-wc byggd på 70-talet i anslutning till garaget.

Vindsplan

Idag finns en devis inredd vind med potential att skapa sovrum/allrum. Fönster på gavlarna samt vindsluckor upp till taket. Utrymmet kan idag användas som lekrum/förvaring.

Välkommen in i detta gedigna och stora 40-tals hus med bevarade originaldetaljer och stor potential. Entréplan om nästan 150 kvm med 3 sovrum, stora sällskapsytor, stort kök badrum samt gäst-wc. Full källare med möjlighet att skapa spa-avdelning, hobby rum samt sovrum. Integrerat garage, vinkällare och gott om förvaringsmöjligheter. Delvis inredd vind med eventuell möjlighet att lyfta taket och skapa ett fullt våningsplan med extra sovrum/allrum.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 augusti 2019
Energiklass: C

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Betong + trä
Fasad: Puts
Fönster: 2 + 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

2002 - Byte tak
2002 - Ny dränering och markarbete
2005/06 - Installation bergvärme
2010 - Spiskassett installerad
2013 - Ny el
2017 - Fönsterrenovering
2017 - Installation fiber
2019 - Stamspolning samt filmning av rör

Se separat dokument för mer detaljerad lista över åtgärder. Observera även att följande åtgärder som noterats i överlåtelsebesiktningen setts över: Ny tätning med bly runt två rör på taket och den spruckna takpannan är ersatt med ny hel.

Fastighetsbeteckning

Hersbyholm 15

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

51 188 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 504 kr
El: 10 874 kr
VA: 2 372 kr
Renhållning: 1 324 kr
Försäkring: 9 555 kr
Övrigt: 7 559 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrigt: larm 1161 kr, bredband och tv 5148 kr och trädgårdskärl 1250 kr.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

9 666 000 kr, varav byggnadsvärde 3 066 000 kr

Summa pantbrev

4 765 000 kr

Tomt

Areal: 964 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig plan tomt med plan gräsmatta och flera växter, träd och buskar som bl a äppelträd, syren, rosor, lönn, hallon och björnbär.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Hersby

Centralt och omtyckt område med både villabebyggelse och flerbostadshus. Gångavstånd till Lidingö centrum och Kyrkviken med fina promenadstråk längs med vattnet. I närområdet finns skolor, förskola, gym, Lidingövallens idrottsanläggning med fotbollsplaner och ishockeyrink.

Kommunikation

Mycket goda busskommunikationer till Ropstens T-bana. Med bil tar det ett par minuter till Ropstens T-bana och ca 10 minuter till Stockholms innerstad.

Närservice

I Lidingö centrum finns butiker, mataffärer, systembolag, apotek, restauranger, caféer och bibliotek.

Karta

Hör av dig till Annika Larsson eller Sebastian Granath för mer information!

Annika Larsson

Annika Larsson

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-299 12 41

annika.larsson@husmanhagberg.se

Sebastian Granath

Sebastian Granath

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Extra kontaktperson

070-751 44 20

sebastian.granath@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad