Lojovägen 76

Bilder

  • Såld!

Lojovägen 76 , Rudboda , Lidingö

Renovera och få som du vill eller bevara den gamla välbehållna standarden! Ljus och tilltalande genomgångstvåa i mycket populärt och välskött område. Balkong i soligt sydostläge mot skog och natur. Stort förråd i direkt anslutning till lägenheten. Beläget intill natursköna strövområden, bad, småbåtshamn, kommunikationer och affär. Välskött Brf med god ekonomi.

62,9 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 351 kr inkl värme, vatten, kabel-tv och p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62,9 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
261
Byggår:
1971

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62,9 kvm

Rumsbeskrivning

Här har ni möjlighet att sätta er egen prägel! Väldisponerad ljus tvåa, med möjlighet att bygga om till en trea. Härlig balkong med utgång till trädgård. P-plats ingår i avgiften. Närhet till ICA butik, motionsspår, idrottsanläggningar, småbåtshamn och lokaltrafik. Varmt välkommen på visning!

Välkomnande stor och rymlig HALL med goda avhängningsmöjligheter och en rymlig klädkammare. Tapetserade väggar och linoleumgolv.

I anslutning till hallen finns VARDAGSRUMMET, öppet planerat med fint ljusinsläpp. Tapetserade väggar och linoleumgolv.

Ljust KÖK i original med matplats intill fönster. Vit skåpsinredning och vitvaror. Matplats för ca 4-6 personer. Ljusa väggar och linoleumgolv. Utrustat med äldre vitvaror spis/ugn, fläkt, bänkdiskmaskin, kyl/frys (trasigt).

SOVRUM med utgång till balkong med trätrall i soligt och fritt sydostläge. Gott om plats för dubbelsäng. Ljus tapet och heltäckningsmatta på golv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 351 kr inkl värme, vatten, kabel-tv och p-plats

Andel i föreningen

0,277%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2008
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Till lägenheten hör en p-plats.
Säkerhetsdörr till både lägenhet och förråd.
Förrådet finns i direkt anslutning till lägenheten, se planritning.

Förening

Namn

Brf Lojohöjden

Om föreningen

Rudboda Bostadsrättsförening registrerades i juli 1971, nu bytt namn till BRF Lojohöjden. Området färdigställdes under sommaren 1973. Området består av 24 hus samt en garagebyggnad. Det totala antalet lägenheter är 304 stycken, vilka fördelar sig på 141 st 2 rok, 141 st 3 rok, 11 st 4 rok samt 11 st 6 rok.

Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet är 27163kvm, varav 22486kvm utgör lägenhetsyta och 4677kvm utgör lokalyta.

Inom föreningen finns tillgång till en gemensam tvättstuga samt en motionslokal med bastu som fritt kan nyttjas av alla medlemmar.

För att långsiktigt planera föreningen ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2025.

Föreningen har en samlings/festlokal som medlemmar kan disponera för egna tillställningar.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

304

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften till föreningen.
TV: Basutbud + 8 Favoriter från Com Hem
Bredband: Com Hem 100Mbit/s

Parkering

Till varje lägenhet hör, som del av bostadsrätten, ett garage eller en p-plats. Gästparkering finns också, avgiftsbelagda kvälls/nattetid, men kostnadsfria dagtid.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2030. Underhållsplanen uppdaterades mars 2017.

2013:
Inköp av ny utrustning till den gemensamma tvättstugan.
Spolning av stammar.
OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomförd.

2014:
Renovering av garagehus
Föreningen har tecknat avtal med Anticimex för genomgång av lägenheter och riskanalys för fuskskador. Protokoll kommer uppföras.
Träfasader målning (2-5 fasader per år)

2015:
Färdigställande av garagerenovering.
Balkongpaneler (10-25 per år)

2018:
OVK
Stambytt 23 st lägenheter

Planerande renoveringar och underhåll:
Stambyte, byte av lås lägenhetsdörr, byte takfläktar och isolering vindar.

Föreningen kommer om ny detaljplan godkänns att avyttra mark till ett värde av ca 90 miljoner. Läs mer om detta i årsredovisningen.

Föreningen kommer att genomgå ett stambyte med start april/maj 2019, stambytet kommer att genomföras husvis. Preliminärt kommer arbetet under Q2 2019 beröra husen med adresserna Lojov 1-11, 19-21 samt 25-27. Med start i augusti kommer preliminärt arbetet att fortsätta med adresserna Lojov 12-18, 22-24, 28-34. För de adresser som inte berörs under 2019 gäller att en högst preliminär tidplan innebäratt adresserna Lojov 35-40, 57-65 samt 72-77 kommer att beröras våren 2020. Resterande kommer att beröras från augusti till november 2020. Stambytet kommer att finansieras med ökad upplåning. Styrelsen har beslutat att avgiften kommer att höjas med 5% från den 1/7 2019. Höjningen är motiverad av kostnader för stambytet. Med stor sannolikhet kommer en motsvarande höjning av avgifterna också att ske 2020 och de följande åren. Föreningen måste räkna med en årlig avgiftshöjning till 2025. I vilken takt som avgifterna behöver höjas avgörs av om och när tomtaffären med PEAB kan genomföras. Styrelsen låter dock inte denna fråga avgöra planeringen för de komman åren.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Rudboda

Rudboda är ett högt beläget område. I detta lugna och rofyllda område är det nära till bär- och svampmarker samt till Askrikefjärden och Bosöhamnen. Nära till välkända träningsanläggningen Bosön. I området lojo finns lekplatser, bordtennisrum, tennisbana och boulebana vilket ger möjligheter till både utomhus- och inomhusaktiviteter.
Till Södergarnsbadet, som är mycket populärt ibland småbarnsfamiljer, tar man sig med cykel på några minuter. En bit längre ut mot Elfvik ligger Fågelöuddebadet, som med minigolf, kiosk och hopptorn är mycket populärt ibland öns ungdomar.
Elfviks gård är ett närliggande utflyktsmål.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer, med buss tar det ca 15 min till Ropsten och 10 min till Lidingö centrum.

Närservice

I närområdet finns förskolor samt skola för låg- och mellanstadium. Här ligger också Rudboda centrum med egen kyrka samt livsmedelshall med post. Till Lidingö centrum är det inte mer än ett par kilometer.

Karta

Hör av dig till Annika Larsson för mer information!

Annika Larsson

Annika Larsson

Lidingö

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-299 12 41

annika.larsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad