Dämsjövägen 8B

Bilder

Utgångspris

1 100 000 kr

Bevaka slutpriset

Dämsjövägen 8B , Björboholm , Lerum

Här erbjuds nu en unik möjlighet att skapa sitt drömboende i omtyckta Björboholm på en trevlig villatomt intill Mjörn med sitt rika fågelliv och sitt artrika fiskebestånd. Till fastigheten finns rättighet till båtplats på endast några få minuters promenadavstånd från Dämsjövägen. Tomten ligger utanför detaljplan, så här finns många möjligheter att utforma ditt drömboende efter eget tycke och smak. 2017 fanns ett positivt förhandsbesked på tomten och kommunalt VA finns vid tomtgränsen. Fiber finns utbyggt i området.

Tomten är inte bunden till någon husleverantör, men vi har i samarbete med Eksjöhus tagit fram tre husförslag med kostnadskalkyler som man som köpare lättare kan få en bra uppfattning om vad det färdigställda huset kommer att kosta. Som exempel finns ett stilfullt och kostnadseffektivt alternativ från Eksjöhus i form av husmodell Prio 158 i två välplanerad våningsplan som enligt kalkyl kostar 4 470 000(!).

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för tomtvisning!

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 205 kvm
Utgångspris:
1 100 000 kr

Mer information

Visningar

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för tomtvisning!

Mer om bostaden

Byggnad

Fastighetsbeteckning

Ryd 1:106

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

210

Taxeringsvärde

377 000 kr

Tomt

Areal: 1 205 kvm

Vatten/avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas. Kommunalt VA finns framdraget till tomtgräns.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Lerum Ryd GA:4, Ändamål: VATTENLEDNING
Gemensamhetsanläggning: Lerum Ryd GA:5, Ändamål: SPILLVATTENLEDNING
Avtalsservitut Brygga Mm
Förmån: Officialservitut Väg, 1441-1765.1
Last: Avtalsservitut: Brygga Mm, 15-IM1-26/70.1
Last: Officialservitut Väg, 1441-1765.2

Övrigt

Vi har i samarbete med Eksjöhus också tagit fram kostnadskalkyler av tre husmodeller som det också finns kostnadskalkyler för under "Viktiga dokument".

Prio 158
2-plans villa, 6 Rum & Kök om 158 kvm. Prio 158 har en lugn och harmonisk entréfasad med stora fönster för utsikt mot den egna trädgården. De högt placerade fönstren på husets gavel ger möjlighet till utsikt från flera av övervåningens rum. Planlösningen är sällskapsvänlig och den centralt placerade trappan underlättar de sociala förbindelserna mellan kök, vardagsrum och matplats. Vardagsrum och matplats är på hela 37 m2 vilket gör att här finns gott om plats för både familj och vänner. Övervåningen är funktionell och rymlig med allrum, badrum, klädkammare och samtliga sovrum.
För mer info: https://www.eksjohus.se/husmodeller/hus/prio-158/

Balans sadel
2-plans villa, 6 Rum & Kök om 156 kvm i New Englandsstil. En härlig veranda på framsidan och en balkong på baksidan. Invändigt har du två plan med väl tilltagna ytor för hela familjen. Hallen är rymlig och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger generösa ytor för matlagning och samvaro.
För mer info: https://www.eksjohus.se/husmodeller/hus/balans/

Stil (Pulpet)
2-plans villa, 6 Rum & Kök om 156 kvm. Letar du efter ett hus med en egen stil, så kan detta vara ett bra alternativ. Stil har ett modernt formspråk med spännande vinklar och vrår med pulpettak och en vacker fönstersättning. Över den inbyggda carporten används också taket till en härlig takterrass!
För mer info: https://www.eksjohus.se/husmodeller/hus/stil/

Ang kostnadskalkyler
Angivna totalkostnader baseras på bifogade kostnadskalkyler från Eksjöhus AB. Olika husmodeller kan väljas. Slutkostnaden kan därför först fastställas efter att husmodell och tillval är fastställda för köparen. Beroende på belåningsgrad under byggprocessen och till köpeskillingen så uppkommer även kostnader för pantbrev och räntor. För specificering av alla kostnader, se bifogad produktionskalkyl under "Viktiga Dokument". Det åligger köparen att kontrollera kostnadskalkyler och övriga kostnader som tillkommer utöver tomtpriset.

Kommunalt VA
Finns framdraget vid tomtgränsen. Anslutningskostnaden om ca 90 000kr (enl 2019 års VA taxa) tillkommer, där en del skall betalas till kommunen och en del betalas till intilliggande fastighetsägare som delar på den kommunala anslutningen. För mer info, kontakta ansvarig mäklare.

Vägföreningen
Fastigheten tillhör vägföreningen Däm-Mur-Nol-föreningen som innfattar underhåll av Dämsjövägen, Murarnsväg och Nolgärdesvägen. Fastighetsägaren betalar en inträdesavgift om 1 500kr och sedan ev årlig avgift till vägföreningen om ca 500kr/år. Läs mer i vägföreningens stadgar under "Viktiga dokument".

Båtplats
Om fastighetsägaren önskar har man rätt till båtplats nere vid vattnet via Björboholms motorbåtklubb. Årskostnaden är 700kr/år och vartannat år betalas 250kr till underhåll av väg. Alla båtägare betalar också en insats till båtföreningen om 3 000kr. Uppgifterna baseras på uppgifter lämnade av båtföreningen och bör kontrolleras av fastighetsägaren. Läs mer under länk: http://www.bmkbjorboholm.se/

Tomten bredvid skall bebyggas
Dämsjövägen 8 (Ryd 1:74) skall bebyggas där fastighetsägaren för Dämsjövägen 8B har fått ta del av bygglovsritningarna. Här finns också ett servitut om gemensam utfart för Dämsjövägen 8 och Dämsjövägen 8B på en yta om 3x2 meter på varje fastighet. Detta behöver dock ev inte beaktas enl uppgift från Lerums kommun då egna utfarter från de båda fastigheterna ev kan anläggas. För mer info, kontakta ansvarig mäklare.

Fiber
Finns utbyggt i området. För mer info, kontakta Com Hem som kan leverera bredband till området eller ansvarig fastighetsmäklare.

Om området

Björboholm

Björboholm ligger intill Mjörns strandkant med härliga sommarbad och sitt rika fågelliv och sitt artrika fiskebestånd. Orten ligger ca 7 min med bil från Gråbo centrum med många butiker, matbutiker och restauranger som genomgår en stor expansion just nu.
Till Göteborg tar det drygt en halvtimma med bil via riksväg 190 hela vägen in till centrum alternativt via E20. Till Alingsås tar det ca 25min för den bilburne.

I Björboholm finns Björboholms kooperativa förskola, mitt i Björboholm. Läs mer under: https://bjorboholmsforskola.se.
I Gråbo finns flertalet skolor och förskolor. Läs mer under: https://www.lerum.se/Utbildning-och-barnomsorg/

Kommunikation

Busshållplatsen Ekåsa ligger bara ett par minuters promenadväg bort från Dämsjövägen där Gråbosnabben tar dig hela vägen in till Göteborg. Bra tågförbindelser finns i Lerum där man kan åka med pendeltåget mellan Alingsås och Göteborg. Läs mer under www.vasttrafik.se

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Roger Karlsson eller Lise-Marie Larsson för mer information!

Roger Karlsson

Roger Karlsson

Göteborg Partille / Lerum

Franchisetagare, Reg Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0735 199 282

roger.karlsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad