Hålegårdsvägen 5

Bilder

  • Såld!

Hålegårdsvägen 5 , Lexby , Partille

På Hålegårdsvägen 5 presenteras nu ett välskött radhus som söker nya ägare! Stenlagd uteplats på entrésidan med förråd och trädgårdssida med altan i anslutning till öppet grönområde med lekplats. Interiört erbjuds öppna sociala ytor med möjlighet till tre sovrum, öppen hall och kök, helkaklat badrum och en extra wc på övre plan som uppskattas av de flesta. Öppet vardagsrum på det övre våningsplanet med stora glaspartier och högt till tak som ger en känsla av rymd. Fiber och garage i länga med elektrisk port ingår i samfällighetsavgiften.

Skola och förskola finns inom gångavstånd utan att korsa någon större väg, det kombinerat med bilfria innegårdar och flertalet lekplatser gör det optimalt för barnfamiljer. I Lexby har du även närhet till kommunikationer och Partille centrum samtidigt som naturen finns runt hörnet.

107 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
107 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
167 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
3 174 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

107 kvm

Rumsbeskrivning

Entrén välkomnar med en stensatt uteplats i anslutning till förrådet med indraget vatten. Samtliga rum på entréplanet och vardagsrummet på det övre planet har klassisk träpanel i taket.

Hallen och köket är öppna i fil och fullkomligt badar i ljus. Det tidigare sovrummet i köksdelen erbjuder nu istället en rymlig matplats och kökets öppna ytor bjuder in hela familjens mästerkockar att hjälpas åt med middagsförberedelserna. Köket är tidlöst inrett och här finns det gott om både arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Till hjälp vid familjens kulinariska strövtåg finns spishäll, spisfläkt, ugn, mikro, kyl och frys samt diskmaskin. I anslutning till köket finns utgång till den egna trädgården med altan i anslutning till öppet grönområde med lekplats och är givetvis som en dröm för barnfamiljen!

I anslutning till entréhallen finns ett sovrum med praktisk skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Härifrån nås också entréplanets helkaklade badrum med wc, dusch och kommod samt den praktiska toppmatade tvättmaskinen.

Vardagsrummet är beläget en trappa upp, uppför den stiligt renoverade ektrappan och kan inredas med såväl sektionssoffa som läsfåtölj. Fantastisk takhöjd ger ett öppet rum med fint ljusinsläpp.

Sovrummet på det övre våningsplanet får lyxen av eget wc med grått klinkergolv, spotlights och naturligt ljusinsläpp via fönster som piggar upp morgonrutinen framför spegeln. Till förvaring av klädkollektionen erbjuds en rymlig klädkammare med fasta garderober och skåp i anslutning till rummet. Utöver dubbelsängen ryms även en skrivbordshörna för den som önskar.

Byggnad

Byggnadstyp

2 plansradhus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 juni 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/Plintgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Renoveringar (översiktligt)
1992 Nytt badrum på entréplan.
1993 till 2010 Byte av fönster.
2008 Ombyggnad av soprum.
2010 Nytt tak ovan entrédörr, nytt yttertak, nya termostater.
2012 Ny toalett övre plan.
2013 Nya lås i ytterdörrar.
2014 Nya innerdörrar, ny mikro från Husqvarna.
2015 Renovering av trappa.
2017 Ny diskbänk
2019 Rengöring av köksfläkt och imkanal, ny diskbänksblandare, ny duschhörna.

Fortlöpande underhåll på ytskikt har utförts.

Fiber
Finns indraget i bostaden och Bredband 100 via ComHem är inkl i samfällighetsavgiften. Uppgradering kan göras enl gruppavtal. Mer finns att läsa på www.comhem.se

Nytt fjärrvärmenät
Nytt fjärrvärmenät kommer att installeras i fastigheten. Arbetena i denna länga kommer att starta om ca två månader (ca nov/dec) och vara avslutade i ca mars 2020. Idag betalar alla samma kostnad för uppvärmningen, som efter installationen kommer att bli individuell och kommer med stor sannolikhet bli lägre än idag för denna bostad. Fastighetsägaren (köparen) kommer att betala för installationen om 88 500kr. Detta kan man betala själv alt finansiera via samfälligheten och skulle innebära en extra kostnad på ca 1 000 kr per månad. För mer info; kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förbesiktning
Bostaden är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll kommer att finnas tillgänglig under visningarna.

Fastighetsbeteckning

Lexby 120:12

Övriga byggnader

Garage i länga med fjärrmanövrerad garageport. Förråd i anslutning till entrén med indraget vatten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 091 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 168 kr
El: 5 161 kr
VA: 7 130 kr
Väg, samf: 11 788 kr
Försäkring: 2 844 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår garage, skötsel av gemensam tvättstuga, lekplatser och grönområden samt kabel-TV.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 146 000 kr, varav byggnadsvärde 1 090 000 kr

Summa pantbrev

995 000 kr

Tomt

Areal: 167 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

Enl ök, snabbt TT möjligt

Om området

Lexby

Lexby förknippas främst med sin närhet till naturen och framförallt berget som ligger i bakgrunden. Samtidigt når du Partille Centrum och kommunikationer med promenadavstånd.

Kommunikation

Buss 519 (Jonsered- Nils Ericsson Terminalen) har regelbundna avgångar med hållplatser längs Lexbyvägen. I Partille Centrum avgår flera busslinjer bland annat gul express som tar ca 10 min in till Göteborg. Vid Partille station har man tillgång till västtågen med pendlingsavstånd till bland annat Göteborg, Lerum och Alingsås.

Närservice

I området finns Lillegårdsskolan med förskoleklass till årskurs 5 och Lexby skola med årskurs 6-9, samtliga skolor nås utan att korsa några större vägar. Man har promenadavstånd till Partille centrum där Allum köpcenter finns och även Willys, systembolag och apotek. Restauranger, caféer och butiker av diverse slag finner man i köpcentret Allum. Nordic Wellness har ett gym i området.

Karta

Hör av dig till Roger Karlsson eller Lise-Marie Larsson för mer information!

Roger Karlsson

Roger Karlsson

Göteborg Partille / Lerum

Franchisetagare, Reg Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0735 199 282

roger.karlsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad