Oxledsvägen 147

Bilder

  • Såld!

Oxledsvägen 147 , Södra Sävedalen , Partille

Varmt välkomna till Oxledsvägen 147 och en välplanerad trea i markplan. Här bor ni med radhuskänsla, med egen tvättstuga och två uteplatser i motsatta väderstreck – med sol från tidig morgon till sen kväll. Beläget i ett lugnt, barnvänligt och naturskönt område i Sävedalen, med bilfri gångväg till skola (F-3). Klicka på länken och se drönarfilmen över bostaden och närområdet: https://vimeo.com/289164896

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 255 kr I avgiften ingår värme, vatten, hushålls-el och kabel-TV.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
74
Byggår:
1968
Driftskostnad:
298 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Oxledsvägen 147 och en välplanerad trea i markplan. Här bor ni med radhuskänsla, med egen tvättstuga och två uteplatser i motsatta väderstreck – med sol från tidig morgon till sen kväll. Beläget i ett lugnt, barnvänligt och naturskönt område i Sävedalen, med bilfri gångväg till skola (F-3).

Strax intill entrédörren finns ett rymligt förråd till förvaring av allt från cyklar till utomhusmöbler. Förrådet är försett md hyllor och klädstång. Bilen parkeras istället på den parkeringsplats som hör till lägenheten. Bostaden är belägen i markplan och här bor ni bekvämt utan några trappor.

Bakom ytterdörren välkomnas ni till hallen, vars golv utgörs av praktisk klinker. Möblera med exempelvis hatthylla, skoställ och byrå för bekväm avhängning av ytterplaggen. Lite längre in i hallen erbjuds en klädkammare till ytterligare förvaring. Lägenhetens interiör karakteriseras av fina ytskikt i harmonisk färgskala, vilket gör det enkelt att sätta personlig prägel för den som önskar.

Köket är inrett med vita fronter och kakel i schackrutigt mönster (2016). Arbetsytorna är funktionellt utformade längs två motsatta sidor och här finns klassiska detaljer som utdragbar skärbräda och kryddhylla ovanför spisen. Till er hjälp vid matlagningen erbjuds spishäll, ugn, kyl och frys (side-by-side) samt diskmaskin. Måltiderna dukas upp vid kökets matplats, som rymmer ett bord om fyra personer.

Vardagsrummet är stilrent inrett med parkettgolv samt väggar klädda i sober, randig tapet. Det stora fönsterpartiet skänker fina ljusinsläpp åt er sociala yta.

Exteriört väntar två uteplatser i motsatta väderstreck, som nås från respektive sovrum. Den största uteplatsen vetter mot öst och om sommaren njuter ni av solskenet redan från soluppgång och fram till lunchtid. Plats ges för möblering med såväl lounge som matbord medan den som föredrar fika i gröngräset kan slå sig ned på den angränsande lilla gräsmattan. Bostadens andra uteplats har eftermiddags- och kvällssol. Med denna lägenhet som ert nya hem kan ni med andra ord alltid välja mellan sol eller skugga!

Sovrummen är strategiskt åtskilda i lägenheten för att varje familjemedlem ska kunna få avkopplande egentid. Det ena nås från vardagsrummet och erbjuder tre garderober till förvaring. Det andra nås från köket och har privat ingång till hallens klädkammare.

Badrummet har vita helkaklade väggar som bryts av med en ljusblå bård. Utrustningen består av wc, badkar, handfat samt spegelskåp. Tvättbestyren blir en enkel match i separat tvättstuga – utrustad med tvättmaskin, tvättställ och arbetsyta.

Slutligen vill vi berätta om adressens natursköna och barnvänliga läge. Här bor ni med fina gårdar utan biltrafik samt med gångavstånd till pulkabacke, park och lekplats. Närmsta skola (F-3) nås snabbt och smidigt via bilfri gångväg. Den närliggande naturen är mycket vacker och ni kan enkelt promenera till skog och grönområden.

När stadspulsen lockar tar ni expressbussen från hållplatsen belägen på andra sida gatan. Bussturen in till Göteborg centralstation och Nordstan går på endast 20 minuter. Från samma hållplats avgår bussar till Partille centrum och Allum på ca 15 minuter.

Klicka på länken och se drönarfilmen över bostaden och närområdet: https://vimeo.com/289164896

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

4 255 kr I avgiften ingår värme, vatten, hushålls-el och kabel-TV.

Driftskostnad

3 582 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 3 582 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Hushållsel och kabel-TV (Com Hem, grundutbud) är inkl i månadsavgiften. Försäkringskostnaden kan variera pga omfattning, försäkringsbolag mm.

Andel i föreningen

0,771%

Andel av årsavgiften

1,02107%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekaniskt FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 maj 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 147 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

2013 Ny tvättmaskin/torktumlare
2013 Ny kyl/frys
2016 Köket kaklades om

Fastighetsbeteckning

Ugglum 4:205

Förening

Namn

Brf Oxengården

Om föreningen

Brf Oxengården ligger i Sävedalen, en ort i Partille kommun. Det är beläget i ett barnvänligt och lugnt område med unik närhet till vacker natur.
Föreningen består av 138 lägenheter, varav 34 hyresrätter, på adresserna Oxledsvägen 143-187. Lägenheterna är fördelade på fem huskroppar med fyra gemensamma gårdar emellan. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.
Bostadsrättsföreningen Brf Oxengården registrerades hos bolagsverket den 28 november 2015 och föreningens stadgar den 4 april 2016. Föreningens ekonomiska plan antogs den 23 mars och registrerades hos bolagsverket den 19 april 2016. Fastigheten förvärvades den 25 maj 2016.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

138

Antal hyresrätter

34

TV och Bredband

TV, bredband & telefoni
I föreningens samtliga lägenheter ingår ett basutbud av tv-kanaler från ComHem i avgiften/hyran via kabel-TV.
Utöver detta basutbud finns det framdraget två typer av bredbandsuppkoppling, nämligen fiber och kabel-TV.

Fiber
Öppen fiber finns framdraget till varje lägenhet och det är du som hyresgäst som bestämmer vilket utbud du vill ha i din bostad.
Telia Operator Business ansvarar för fiberkabeln fram till din lägenhets uttaget i hallen. I och med att det är öppen fiber bestämmer Du vilken leverantör och vilka tjänster du vill ha för att leverera tv, telefoni och internet på fibern.

Kabel-TV
ComHem leverar kabel-TV via bredbandsuttaget i vardagsrummet s.k. "Tre hål i väggen". Som nämnts tidigare ingår ett basutbud av tv-kanaler i avgiften/hyran via detta uttag men Du har även möjlighet att få ett breddat TV-kanalutbud.
ComHem erbjuder även bredband och telefoni via detta uttag och för det behöver Du ett kabelmodem som företaget erbjuder.
Vill du veta mer eller beställa bredband från ComHem ring då deras kundtjänst på telefon 90 222 eller klicka på ComHems ikon.

Telefoni
I varje lägenhet finns det möjlighet att ansluta en telefon till det analoga telefonnätet. Huvudjacket sitter i hallen.
Har du bredbandsuppkoppling kan du istället få telefoni levererat denna väg, det kallas då för IP-telefon.

Parkering

Parkeringsplatser och garage
Föreningen hyr 106 parkeringsplatser samt 33 garage av Partillebo AB. Du sköter själv renhållning och snöskottning av den egna parkeringsplatsen. (Separat kö)

MC-plats
Föreningen har ett eget utrymme med plats för 8 MC/Moped. (Separat kö)

Renoveringar

2018 jun Byte till öppningsbara dagvattenbrunnar samt slangsugning.
2018 maj Åtgärder OVK - Rensning & justering ventilation
2017 nov OVK besiktning
2017 mar Byte filter i våra ventilationsaggregat (FTX-aggregat).
2016 dec Besiktning rörinstallation hus A4.
2016 Renovering och ombyggnation av gårdshuset. Gamla tvättstugan byggs om till två utrymmen. Ett för MC-garage och ett utrumme för övrigt.
2016 sep Rabatter rensas och förses med barkmull.
2014 Större renovering av fastighet och lägenheter. Byte av alla elledningar i varje lägenhet. Ventilation dras in i lägenheter med FTX system kopplat i varje hus. Ny balkongplatta samt inglasning. Samtliga lägenheter får säkerhetsdörrar och även förrådsdörrar byts ut.
2014 OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) genomförs.
2014 Uppfräschning trapphus, utbyggnad entréer, byte av ventilation till FTX-system.
2011-13 Ombyggnation av förråd i skyddsrum.
200? Grovkök renoveras.
1993-94 Badrum renoveras, nytt kakel och plastmatta.
1993 Stuprör, dagvattenledning, vattengång
1993-94 Takomläggning men tegel samt kompletteringar av entrétak.
1967 Byggnation av Oxled område A

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Brf Oxengården ligger i ett barnvänligt och lugnt område med unik närhet till vacker natur. Inte långt från området finner man fina vandringsleder och milslånga motionsspår. I närheten finns välkända rekreationsplatser som Skatås, Knipeflågsbergen, Härlanda tjärn, Västra och Östra Långvattnet och Delsjöarna.
Kommunikationerna till och från området är mycket goda såväl inom kommunen som till kranskommunerna.

Om området

Södra Sävedalen

Södra Sävedalen förknippas ofta med dess centrala läge mot Göteborg tillsammans med grönskan som finns i nära anslutning. Det finns ett upplyst motionsspår med möjlighet att nå badsjön
Härlanda tjärn och Skatås naturreservat.

Kommunikation

Svart express tar 20 minuter in till centrala Göteborg och går varje kvart under större delen av dagen. 20 minuter tar det också med buss 515 till Partille centrum.

Närservice

Vallhamra torg har en matbutik, vårdcentral, apotek, pizzeria och en blomsterbutik. Ombyggnad och utveckling av Vallhamra torg pågår vilket gör området mer attraktivt. Fler butikslokaler byggs, större matbutik har flyttat dit samt att många nya lägenheter har byggts i anslutning till torget.

Karta

Hör av dig till Roger Karlsson eller Susanne Cronestad för mer information!

Roger Karlsson

Roger Karlsson

Göteborg Partille / Lerum

Franchisetagare, Reg Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0735 199 282

roger.karlsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad