Västra Knavraås 38B

Bilder

  • Såld!

Västra Knavraås 38B , Stenkullen , Lerum

Välkommen till denna gröna idyll i ett högt insynsskyddat läge. Trädgården innehåller grönska och är ett smultronställe för den som gillar frukt och bär. Bostaden har 96 kvm boarea och en inglasad altan som används som ett extra rum större delen av året. Utöver bostadens ytor finns en friggebod om 10 kvm som har använts som ett extra sovrum.

96 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
96 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 505 kvm
Byggår:
1996
Driftskostnad:
3 138 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

96 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna gröna idyll i ett högt insynsskyddat läge. Trädgården innehåller grönska och är ett smultronställe för den som gillar frukt och bär. Bostaden har 92 kvm boarea och en inglasad altan som används som ett extra rum större delen av året. Utöver bostadens ytor finns en friggebod om 10 kvm som har använts som ett extra sovrum.

Hall

I hallen möts du av ett stort ljusinsläpp från vardagsrummets väl tilltagna fönsterpartier. Vid ingången finns avhängning för jackor på höger sida, här finns även ingången till klädkammaren. (Hallen har till största delen ett parkettgolv förutom vid ytterdörren där det ligger klinker vilket är praktiskt för blöta och grusiga skor. Väggarna är tapetserade med ett vitt mönster. Från den avlånga hallen når du bostadens samtliga utrymmen.

Klädkammare

I klädkammaren finns bra förvaring med hyllor och upphängning av Elfa-system.

Sovrum 1

Sovrummet används idag som tv-rum och har tre garderober men här finns gott om plats för en större säng och skrivbord. Rummet har ett ljusare laminatgolv och tapetserade väggar i en blå/grå ton med en fondvägg på en av väggarna.

Sovrum 2

Är bostadens största sovrum och här finns även en utgång mot altanen på baksidan och friggeboden. Här finns gott om förvaring med garderober med skjutdörrar längst hela väggen. Rummet är inrett med ett laminatgolv i mörkare ton, fondtapet i blommig ton och i övrigt gråa tapetserade väggar. En av de två luftvärmepumparna sitter placerad i sovrummet och denna har även AC funktion.

Badrum

Badrummet har en duschvägg, toalett, handdukstork, stort spegelskåp och gott om förvaring under handfatet med kommod och linneskåpet. Helkaklade väggar i vitt, en beige plastmatta med behaglig golvvärme och fönstret skapar ett rikligt ljusinsläpp.

Kök

Här finns bra arbetsytor och förvaring. Ett matsalsbord för sex personer får plats och här kan du sitta och äta mat och se ut över grönskan i Stenkullen. Köksluckorna är i orange ton och bryter av mot det vita kaklet. Vitvarorna i köket är spis+ugn (Husqvarna, 2012), diskmaskin (Asko), hel kyl (Husqvarna, 2012) och hel frys (Husqvarna, 2012).

Tvättstuga

Via köket når du tvättstugan som har en beige plastmatta och målade väggar i en gul ton. Rummet är idag inrett med tvättmaskin, torktumlare, diskho och förvaring i form av hyllor.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns ljusa ytor från de stora fönsterpartierna. Kaminen är både mysig och ger bra uppvärmning. Kaminen är putsad i vitt och bryter snyggt av mot tegelväggen. Här finns plats för ett större soffparti och läshörna. Rummet har tapetserade väggar och ett ljusare parkettgolv. Från vardagsrummet når man den inglasade altanen. Grönskan ligger tätt inpå och här är det lätt att drömma sig bort. Vid varma sommardagar kan man öppna fönsterna och på kalla höstdagar kan man höja temperaturen med infravärme. Ett större matbord får plats här och även grillen och extra kylskåp om så önskas.

Friggebod

Från altanen på baksidan når man friggeboden. Den har använts som ett extra sovrum och är idag inrett med skrivbord, säng och garderob (ingår ej). Väggarna är målade i grått, fondvägg med svart tapet och ett mörkare laminatgolv finns i rummet. I friggeboden är det utdraget för bredband, telefoni.

Altan

På bostadens baksida finns en stor altan med sol redan från morgonen till 16-tiden. Här finns gott om plats för fester och middagar och grillen har en naturlig plats på den upphöjda altanen.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1996

Uppvärmning

Direktverkande el och kamin

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 maj 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund och torpargrund
Grundmur: Cementhålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä och tegel
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Sedeltak och betongpannor

Övrigt

Trädgården har flera olika användningsområden, bakom altanen finns en gungställning och vedförråd. Framför huset finns en stor gräsmatta och ett växthus där säljaren i dagsläget odlar tomater.

Runt huset finns flertalet fruktträd och bärbuskar. Det finns: körsbärsträd, svarta/röda/vita - vinbär, röda/gula krusbär, rabarber, amerikanska blåbär, äppleträd, aprikosträd, björnbär, höst hallon och fläder. Ja ni hör, bara att flytta in och njuta av alla frukter/bär ni kan äta eller tillaga.

Det finns även två långa pallkragar nedanför slänten perfekt för odling.

Fastighetsbeteckning

Knavraås 1:4

Övriga byggnader

Fiber kommer dras in i fastigheten, säljaren står för kostnaden.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 667 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 150 kr
VA: 4 585 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 3 312 kr
Sotning: 600 kr
Försäkring: 8 620 kr
Övrigt: 3 900 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Uppvärmning ingår i posten el och där är både elförbrukningen och nätavgiften sammanfattad. Samfälligheten gäller vägen till bostaden och där ingår även snöröjjning. Renhållning: 14 dagarstömning. Övriga kostnader: Larm

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 618 000 kr, varav byggnadsvärde 1 008 000 kr

Summa pantbrev

1 595 000 kr

Tomt

Areal: 1 505 kvm
Tomttyp: Trädgårstomt

Tomtbeskrivning

Boarea: 96 kvm enligt byggritningar men 92 kvm enligt lantmäteriet.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Gråvatten går till en brunn och från brunnen ut i infiltrationsbädd under gräsmattan.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Knavraås GA:1
Last, Avtalsservitut: Brunn, 1441IM-03/2474

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stenkullen

Välkommen till Stenkullen, en idyll inbäddat i vacker natur. Här finns skolor F-6. I centrum finner ni närbutik och restauranger. För den idrotts-intresserade finns ett sprudlande föreningsliv med handboll, fotboll, konståkning, ishockey, friidrott samt actionpark med skateboard, inlines och cykel. Mycket goda kommunikationer till Göteborg med både buss och pendeltåg från Alingsås.

Karta

Hör av dig till Sara Larsen för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad