Eklövsvägen 74

Bilder

  • Såld!

Eklövsvägen 74 , Almekärr , Lerum

Nu finns det en möjlighet att förvärva denna villa med radhuskänsla i attraktiva Almekärr. Villan disponeras med två plan om totalt 123 kvm. Bostaden är i ett fint skick med både uteplats samt balkong i soligt läge. Förskola, skola samt kommunikationer ligger inom gångavstånd.

123 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
123 kvm
Biarea:
11 kvm
Tomtarea:
241 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
2 714 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

123 kvm

Biarea

11 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Eklövsvägen 74!

Nu finns det tillfälle att förvärva en mysig villa för hela familjen.

Hallen är utbyggd 2008 och golvvärme installerades. Väggarna är klädda med en ljus tapet. På vänster sida finns möjlighet att hänga av sig jackan samt skorna. Hallens svarta klinkers golv övergår i ett ljust parkettgolv som även återfinns i vardagsrummet.

Kök: Med ett höjt innertak möts du av ett kök med en härlig rymd. I köket ligger ett mörkare golv med ljusa målade väggar. Köket byggdes 2009 och är noga planerat för att ingen yta ska gå till spillo. Kyl och frys i full höjd (Husqvarna), ugn och mikro (Husqvarna) finns i ett praktiskt högskåp. Spishällen är även den från Husqvarna och diskmaskinen är från Cylinda. Alla vitvaror är rostfria.

Tvättstuga: Klinkers, vita väggar samt golvvärme. Utöver tvättmaskin och torktumlare är rummet rymligt med plats för mycket förvaring samt tvättlinor i taket.

Badrum 1: Här finns duschväggar i glas, kommod, spegel samt toalett. Väggar och golv är kaklade i vitt och grönt.

Vardagsrum: Här finns de plats för det stora sällskapet med möjligheter till både ett soffparti samt matsalsbord. Med en kamin i vardagsrummet kommer ni kunna mysa framför elden mörka kvällar. Även i vardagsrummet är taklivet upphöjd vilket ger en takhöjd på 4 meter. Från vardagsrummet når man balkongen som har ett soligt läge och har plats för ett matsalsbord med 4 sittplatser.

En trappa ner når vi bostadens alla sovrum och där samtliga golv är parkett.

Sovrum 1: I husets första sovrum finns plats för en enkel säng och en arbetshörna. Här finns en rosa tapetserad fondvägg samt 3 vitmålade väggar.

Sovrum 2: Här finns två tapetserade väggar i blå ton samt två vitmålade väggar. I likhet med sovrum ett finns här plats för en enkelsäng samt en arbetshörna.

Sovrum 3: Här är väggarna tapetserade i en ljus ton och det finns en hel garderobvägg med skjutdörrar med spegelglas. Här finns plats för en dubbelsäng och det finns en balkongdörr med utgång till fastighetens baksida.

Badrum 2: Badrummet renoverades 2006 och då installerades golvvärme. Golvet består av blått klinkers och väggarna är kaklade i vitt samt beige. I badrummet finns en kommod med dubbla handfat, ett badkar samt en duschhörna.
Klädkammare: Innanför badrummet finns en klädkammare med hyllförvaring på båda sidorna.

Sovrum 4 (Biyta): Här är bostadens biyta då rummet saknar fönster. I dagsläget har det använts som ett extra sovrum. Väggarna är vitmålade och på höger sida finns en hel garderobsvägg. I rummet finns det plats för en enkel säng samt en arbetshörna.

Förutom tidigare beskrivna delar av huset finns även centraldammsugare installerat och fiber är indraget till huset. Uppvärmning sker genom en värmepump.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla i souterräng

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

El (Direktverkande) och Värmepump luft/luft (el)

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 augusti 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Helgjuten platta på mark med flytande golv
Grundmur: Lecablock
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas, isoler och 2+1 glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Almekärr 3:229

Övriga byggnader

Till byggnaden ingår även ett garage i garagelänga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 573 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 700 kr
VA: 5 723 kr
Väg, samf: 6 600 kr
Sotning: 250 kr
Försäkring: 3 300 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnaden för Renhållning ingår i posten Samfällighet.I posten El ingår både uppvärmning samt elförbrukningen och den fasta avgiften.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 006 000 kr, varav byggnadsvärde 1 106 000 kr

Summa pantbrev

2 523 600 kr

Tomt

Areal: 241 kvm
Tomttyp: Sluttningstomt

Tomtbeskrivning

Trädgården är i två etapper, en stenbelagd yta vid entréplan samt en gräsmatta på husets baksida.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Almekärr GA:4 - Gäller: Gång- och Cykelvägar, sophantering, parkeringsplatser, grönytor, planteringar och lekplatser mm.
Last, Avtalsservitut: Ledning
Last, Officialservitut: Byggnad - Styckningslott (härskande skall äga rätt att på angränsande styckningslott (tjänande) bibehålla och underhålla överskjutande byggnadsdelar, vind- och insynsskydd, samt att äga tillträde till angränsande fastighet för skötsel och underhåll av byggnad och övriga anläggningar.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Almekärr

I Almekärr bor du ett stenkast från Lerum Centrum samtidigt som skogen är bakom hörnet och inom ett gångavstånd når du sjöarna Stamsjön och Aspen.

Kommunikation

Buss nummer 530 går mellan Aspen och Lerum Station, bussen tar ca 10 minuter till centrala Lerum. Alingsåspendeln går mellan Göteborg och Alingsås och i Lerum stannar tåget i Aspen, Aspedalen samt Lerum och tar dig till Göteborg central på 15 minuter och till Alingsås på 20 minuter.

Närservice

Skola: I Almekärr finns det ett flertal olika förskolor inom gångavstånd ex. Bygrindens förskola, Ekeredsvägens förskola, Ekollonvägens förskola, Rydsbergs förskola och Timmeråsens förskola. Närmaste skola för årskursen F-5 är Almekärrskolan och Rydsbergsskolan är akuell för årskurs 6-9.
Service och butiker. Vid Hulansmotet finns ICA Kvantum som har öppet alla dagar mellan 6-23, ICA supermarket Servett och Lidl är ytterligare butiker som återfinns i närområdet. I centrala Lerum ligger Solkatten, ett köpcenter med 22 butiker.

Karta

Hör av dig till Sara Larsen för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad