Byalagsvägen 5

Bilder

  • Såld!

Byalagsvägen 5 , Furulund , Partille

Nu har du möjlighet att flytta in i ett nyrenoverat hus med smakrika materialval i attraktiva Furulund. Bostaden är i toppskick redo att flytta in i med en plan trädgård med en väl tilltagen altan i västerläge, jacuzzi och ett smultronställe för den som gillar frukt och bär.

130 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
130 kvm
Biarea:
65 kvm
Tomtarea:
1 095,9 kvm
Byggår:
1947
Driftskostnad:
2 653 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Biarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Byalagsvägen 5. I hallen möts du av ett rikt ljusinsläpp och de vitmålade väggarna tillsammans med den höga takhöjden skapar ett härligt första intryck. Ett ljust klinkergolv finns i entrén vilket är praktiskt för blöta och grusiga skor. I hallen finns även trappan upp till övervåningen.
WC: I anslutning till hallen finns en toalett med grått klinkers på golvet samt en av väggarna, övriga väggar är kaklade i vitt. Rummet är idag inrett med en toalett, spegel och handfat med kommod.
Sovrum 1: Finner vi på entréplan. Rummet har en fondtapet i mörkare ton som bryter av de övriga vitmålade väggarna och golvet är ett parkettgolv i ek. Här finns plats för både dubbelsäng samt en garderobsvägg vid behov.
Vardagsrum: I vardagsrummet möts du av ett enormt ljusinsläpp och rejäla ytor. Vardagsrummet är indelat i tre delar, en soff/tv hörna, en del med middagsbord och sista delen är passagen ut till altanen där en läshörna passar in bra. Väggarna är vitmålade med en liggande fondtapet med brädor i motiv på en av väggarna och golvet är ett stilrent parkettgolv som återfinns i större delen av bostaden. Mellan vardagsrummet och köket är väggen öppnad i bänkhöjd vilket skapar sociala möjligheter när man står och lagar mat.
Altanen ligger i ett rakt västerläge med sol under större delen av dagen. På altanen finns stora ytor för både vardag och fest med plats för ett större matbord, loungeset och lite vardagslyx med ett vinterbonat spabad. Här finns även en utgång till trädgården som har perfekta ytor för lek och bus på den plana gräsmattan. Trädgården består av mycket grönska och är en dröm för den som gillar frukt och bär. Här finns bland annat äppleträd, plommonträd, körsbärsträd, vinbär, rabarber och vildhallon.
Kök: Även köket får bra ljusinsläpp med den öppna planlösningen. Köket har gott om bänkytor samt förvaring och både ugn, diskmaskin och mikro i bekväm arbetshöjd. Rostfria vitvaror på kyl (Siemens, 2014), frys (Siemens, 2014), ugn (2014) och mikro (2017). Diskmaskin i vitt (electrolux, 2014). Stor induktionshäll med en fläkt som kan köras upp och ner ifrån bänkskivan vid användning. Vita skåpsluckor och ett vitt kakel bryts stilrent av mot den mörka bänkskivan. Extra vardagslyx blir det men kallt vatten från kylen samt krossad is/isbitar från ismaskinen i frysen.
En trappa upp möts du av ett stort allrum som kan delas av till ett extra sovrum om så önskas men idag nyttjas rummet som ett tv rum. Rummet har vitmålade väggar och ett parkettgolv som återfinns på hela våningsplanet som har tre sovrum och ett badrum.
Sovrum 2: Har vitmålade väggar, en fondtapet i ljus ton och är idag inrett med två sängar, lekhörna samt en byrå.
Sovrum 3: Även detta rum har vitmålade väggar och en fondtapet i ljus ton med fjädrar. Detta sovrum är inrett med en säng och byrå.
Badrum 1: Detta badrum är renoverat 2012 och har en behaglig golvvärme. Badrummet har ett svart klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är inrett med ett större handfat med kommod, Badrumsskåp, toalett samt duschhörna med glasdörrar.
Sovrum 4: Detta sovrum är det största på övre plan med flera garderober och plats för en dubbelsäng. Rummet har en fondtapet och i övrigt vitmålade väggar.

På källarplan finns en tvättstuga, badrum, allrum och två förråd. Här finns även en grovingång till bostaden. Tvättstugan har en tvättmaskin 11kg med vattenbesparingsfunktion, bergvärmepump, diskbänk med diskho samt några hyllpartier.
Badrum 2: Här får vardagslyx en ny dimension. Badrummet renoverades 2017 med golvvärme, spottar och stilrena materialval i vitt och svart. Rummet är inrett med ett stort badkar, en takdusch, toalett samt ett dubbelhandfat med kommod.
Allrum: Ett stort rum som idag används som biorum men möjlighet finns att göra ett extra sovrum vid behov. Väggarna är tapetserade i vitt och golvet är ett ljust laminatgolv.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1947 ombyggt 2005

Uppvärmning

Bergvärme + 2 luftvärmepumpar

Ventilation

Självdrag med mekansikt utsug i våtrumme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 juni 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 56 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Cementhålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Skulltorp 1:409

Övriga byggnader

Möjlighet finns att bygga ett garage.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 845 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 000 kr
VA: 2 700 kr
Renhållning: 2 400 kr
Försäkring: 4 957 kr
Övrigt: 4 788 kr
Beräknat antal personer: 6

Kommentar

I posten El ingår både elförbrukningen samt uppvärmingskostnader. Övrig post är för tv/bredband.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 277 000 kr, varav byggnadsvärde 946 000 kr

Summa pantbrev

2 541 000 kr

Tomt

Areal: 1 095,9 kvm
Tomttyp: Trädgårstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 42/686

Tillträde

Enligt ök.

Om området

Furulund

Här bor du med närhet till härlig skog, sjö och natur men ändå med alla bekvämligheter och närservice inom kort räckhåll. I närheten finner man bland annat Kåsjön för härliga bad och strövområden. För aktivitet kan man förslagsvis besöka Skateparken nära Björndammens torg eller varför inte fiska i själva Björndammen.
Furulunds skola ligger nära Furulunds centrum för åk 1-9.

Kommunikation

Från Partille tar det bara tio minuter att åka in till Göteborgs Centrum och ta del av storstadens utbud.
Det går nästan lika snabbt antingen du tar bilen, tåget eller bussen. Om du vill åka längre bort ligger Landvetter flygplats med destinationer över hela världen mindre än tio minuters bilresa från kommunens södra gräns.

Närservice

På få minuters avstånd når man Allum Köpcenter med all typ av shopping som man kan tänkas behöva i runt 100-talet butiker, såsom kläder, dagligvaror, apotek, restauranger, caféer och Ica Maxi för matinköp. Än närmre ligger Furulund Centrum med matbutiker, vårdcentral mm.

Parkering

Partille kommun tar inte ut parkeringsavgift på gator, vägar eller parkeringar på allmän plats. Det innebär att alla bilar, inklusive miljöbilar, parkerar gratis.

Karta

Hör av dig till Sara Larsen för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad