Nunnestigen 1

Bilder

  • Såld!

Nunnestigen 1 , Älvsjö - Långsjö , Stockholm

Mitt i Älvsjös idylliska villakvarter hittar du den här välplanerade tvåan där allt ingår i avgiften. Lägenheten byggdes 2016 och håller en hög standard. Du har bland annat tillgång till egen ingång och en fantastisk uteplats med sol från tidig eftermiddag. Lägenheten är belägen i en charmig villa som byggdes 1920 men som sedan genomgick en totalrenovering då huset byggdes om och blev lägenheter. Parkeringsplats finns i anslutning till huset. Stabil förening med ordnad ekonomi och god likviditet. Inga renoveringsbehov föreligger och under hösten kommer en tvåårsbesiktning att genomföras.

På promenadavstånd finns fina natur- och grönområden med exempelvis Långsjön och Älvsjöskogen. I närheten även buss som snabbt och enkelt tar dig till Älvsjö station, Fruängen eller Gullmarsplan. Med cykel befinner du dig i Älvsjö centrum på cirka fem minuter.

Välkommen på visning!

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 426 kr inkl värme, VA, el, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
Byggår:
1920
Driftskostnad:
180 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en nyproducerad (2016) lägenhet belägen i charmig 1920-talsvilla. Lägenheten håller är välplanerad och håller en hög standard. Genomgående ekparkettgolv och vitmålade väggar. Innanför dörren möts du av en välkomnande och ljus hall.

Stort och öppet kök utrustat med bland annat diskmaskin, spishäll, ugn och integrerad kyl/frys. I köket finns även en smart köksö som erbjuder arbetsyta samt god förvaring. Vitt kakel ovan bänk.

Från köket ansluter vardagsrummet i en öppen planlösning. Goda sociala ytor med utrymme för exempelvis tv-hörna med soffgrupp. Genom dubbeldörrar når du den fantastiska uteplatsen med från tidig eftermiddag. Möjlighet till grill och gott om utrymme för utemöbler. I anslutning till uteplatsen finns en gemensam trädgård som delas med övriga tre lägenheter i föreningen.

Smart matplats med plats för bord och stolar. Väggarna är målade i en modern och snygg petroleumblå färg.

Avskilt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns mycket god förvaring i form av stor skjutdörrsgarderob.

Det finns även möjlighet att nyttja ytterligare yta i gemensam hall utanför entrén för förvaring och annat. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

2 426 kr inkl värme, VA, el, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

2 160 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 2 160 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

15,7518%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1920 OÅ 2016

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FX

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas kopplade

Fastighetsbeteckning

Hovkapellet 1

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt förråd

Förening

Namn

Brf Hovkapellet 1

Om föreningen

Brf Hovkapellet 1 är en bostadsrättsförening belägen i Långsjö i Älvsjö. Föreningen äger fastigheten Hovkapellet 1 och består av ett flerbostadshus samt ett Attefallshus. Huvudbyggnaden är uppförd 1920, och under 2016 uppfördes Attefallshuset samtidigt som huset genomgick en totalrenovering. Föreningen är stabil och har ordnad ekonomi och god likviditet.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

4

TV och Bredband

Tv och internet tillhandahålls genom Telia. Obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån (inkluderat i angiven avgift)

Parkering

Det finns två garageplatser i förening där båda är upplåtna med bostadsrätt. I övrigt finns tre parkeringsplatser utomhus som kostar 150 kr/mån. Kostnadsfri parkering på gatorna i området.

Renoveringar

Under 2016 genomfördes en totalrenovering av byggnaden. Inga ytterligare renoveringar är planerade. Under hösten 2018 genomfördes en s.k. tvåårsbesiktning där uppkomna problem åtgärdades på byggföretagets bekostnad.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och planerar inga avgiftsjusteringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Ja, föreningen äger marken som omfattar 1 187 kvm.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns i källaren. El beräknas enligt schablon och ingår i avgiften. Nyttjar du exempelvis mindre el än beräknat betalas mellanskillnaden tillbaka etc.

Viktiga dokument

Om området

Älvsjö - Långsjö

Långsjö är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Området har fått sitt namn efter gården Långsjö gård invid sjön Långsjön, som avgränsar stadsdelen åt sydost och bildar kommungräns mot Huddinge. Gården Långsjö, med sina två huvudbyggnader uppförda 1882 av två familjer Ditzinger, finns ännu kvar. Naturområdet Långsjöhöjden gränsar till sjön Långsjön och är med sina 73 meter över havet Stockholms kommuns näst högsta naturliga punkt, efter Vikingaberget med 77 meter över havet. Från Långsjöhöjdens topp har man en vidsträckt utsikt över Huddinge kommun och sydvästra delarna av Stockholm. Utsikten mot norr och öst hindras numera av ett bostadsområde.

Långsjöbadet vid Långsjön invigdes i mitten av 1930-talet. Badet har en cirka 50 meter lång sandstrand och några badbryggor.

Kommunikation

I närheten finns goda bussförbindelser. En minut från huset finns buss 144 som trafikerar sträckan Gullmarsplan-Fruängen via Älvsjö station. Gullmarsplan är en viktig knytpunkt där såväl bussar som tunnelbana och tvärbana ansluter. Direktbuss till Telefonplan finns också. Promenadavstånd till Älvsjö station där pendeltåget snabbt tar dig till stan.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser - två platser i garage i bostadsrättsform, samt ett antal platser utomhus som boende kan hyra. I övrigt råder fri parkering längs områdets gator.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad