Harpsundsvägen 153

Bilder

  • Såld!

Harpsundsvägen 153 , Högdalen Centrum , Stockholm

Välkommen till denna optimalt planerade 2:a i originalskick där köparen har alla möjligheter att sätta sin egen prägel. Helkaklat badrum (stambytt), ett bra sovrum med plats för dubbelsäng, balkong i S-läge samt gott om förvaringsmöjligheter. Stabil HSB-förening med låg avgift. Bara ett stenkast bort når du Högdalens C som erbjuder ett brett serviceutbud samt goda komunikationsmöjligheter.
Varmt välkomna på visning!

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 954 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbudet)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
1
Byggår:
1955

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall:
Central hall med gott om förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare samt en garderob med tillhörande överskåp. Ljusa väggar samt plastmatta.

Vardagsrum:
Lättmöblerat vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp tack vare de gedigna fönsterpartierna. Tapetserade väggar samt ekparkettgolv.

Balkong:
Från vardagsrummet når man den stora balkongen i S-läge. Här får man plats med bord samt 2 st stolar.

Kök:
Originalkök med gott om förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor. Vitt kakel ovan arbetsbänken. Maskinell utrustning: spis med ugn (Husqvarna) samt en kyl/frys (Electrolux).

Matplats:
Mellan köket och vardagsrummet finns en naturlig matsalsdel med plats för bord och stolar.

Badrum:
Stort helkaklat badrum i ljus kulört som gjordes i samband med stambytet. Duschhörna, badrumsskåp, WC samt tvättställ. Vädringsfönster.

Sovrum:
Sovrum i bra storlek mot den lugna innergården. Här får man med enkelhet plats med en stor dubbelsäng. Gott om förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare. Ljust tapetserade väggar samt plastmatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 954 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbudet)

Andel i föreningen

0,14036%

Andel av årsavgiften

0,14036%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 januari 2010
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Magnoskopet 3

Övrigt

Till lägenheten hör det 2 st källarförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Högdalen

Om föreningen

HSB Brf Högdalen består av 740 bostadsrättslägenheter, fördelade på 13 st låghus, samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

I föreningen finns föreningslokal (port 85) som de boende får låna med gott om plats för många gäster (bilder och mer info på föreningens hemsida). Det finns även bastu och gym (port 93) i föreningen.

Inom föreningen bedrivs olika former av fritidsverksamhet såsom väv-, motions-, målar-, fotoklubb och pensionärsklubb.

Föreningen har tio miljöhus (på gårdarna) där man källsorterar grovsoporna. Föreningen har även en underjordisk sopsugsanläggning för hushållssopor.

Det finns flera gemensamma, välutrustade tvättstugor på varje gård. Tvättstugorna finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 samt på Trollesundsvägen 108, 159 och 179.

Byggnaden är radonmätt med godkända värden.

På de flesta gårdar finns en fast året-runt-grill där alla medlemmar är välkomna att grilla. Föreningen har även anlagt en boulebana på gården närmast Högdalen centrum.

Föreningen har 3 anställda fastighetsskötare som sköter om föreningen fastigheter och gårdar.

Föreningen har kollektiv el för samtliga lägenheter och lokaler med individuell avläsning och debitering efter förbrukning på nästkommande månadsavier. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg (Gjensidige) för hela föreningen vilket innebär att enskild individ inte behöver teckna ett eget.

Föreningen är genom avtal ansluten till HSB Stockholm, som svarar för teknisk/administrativ förvaltning samt för ekonomisk förvaltning. Förvaltare hos HSB: Katarina Helin.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen/na, ca 150 kr/år.

Vid frågor direkt till styrelsen så går det bra att maila: hogdalen.styrelsen@bredband.net

Mer information om föreningen finns på: http://www.hsb.se/stockholm/hogdalen

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

740

Antal lokaler i föreningen

59

TV och Bredband

Föreningen tillhandahåller kabel-TV genom ComHem (grundutbudet ingår i avgiften) och internetuppkoppling genom ComHem eller Bredbandsbolaget (Fiber).

Parkering

Föreningen har ca 82 garageplatser (350-500kr/mån) och ca 215 parkeringsplatser med el (ca 200 kr/mån). För närvarande kö. Information om kö via HSB, tel. 08-785 35 00. Finns även gratis datumparkering på närliggande gator.

Föreningens styrelse uppskattar kötiden för:
- P-plats till ca 1 år
- Garage till ca 15 år.

Renoveringar

- 1997 Fasad- och balkongrenovering.
- 1997-1998 Stambytte rör- och el-stammar.
- 2013-2015 Fönsterbyte

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. (Den lades om 2016-01-01).

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

På de flesta gårdar finns en fast året-runt-grill där alla medlemmar är välkomna att grilla. Föreningen har även anlagt en boulebana på gården närmast centrum.

Föreningslokal finns som rymmer 75 sittande matgäster. Köket är utrustat med husgeråd, vatten- & kaffekokare. Köket innehåller även en diskmaskin, spis och micro. Baren är utrustad med öl och vinglas. I lokalen finns en musikanläggning. Lokalen bokas på fastighetsexpeditionen och en depositionsavgift om 1 000 kr tas ut i samband med bokningen. Dessa pengar återfås när städningen dagen efter har godkänts av städkontrollanten.

Om området

Högdalen Centrum

Högdalen växte fram under slutet av 50-talet. I området finns härliga strövområden vid Högdalstoppen där det finns elbelyst motionsspår. Sjön Magelungen ligger inte långt bort med utbyggda strandpromenader och cykelleder. Något längre bort ligger Ågesta friluftsområde med bla golfbanor, skid- och motionsspår som gränsar mot Magelungen. En stor nybyggd skateboardpark finns nära Högdalstoppen.

Kommunikation

Det är gångavstånd till Högdalen Centrum där kommunikationerna är mycket goda. T-banan trafikerar Hagsätra-Stockholm City-Hässelby Strand och busslinjer finns till bland annat Älvsjö.

Närservice

I Högdalens Centrum finns all önskvärd service, butiker, restauranger, apotek och bank. I centrum ligger även en simhall som även har idrottshall, gym och bowlinghall.

Parkering

Gratis datumparkering på omkringliggande gator.

Karta

Hör av dig till Henrik Nyberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad