Mandolingatan 9

Bilder

Som Utgångspris

1 985 000 kr

Bevaka slutpriset

Mandolingatan 9 , Ruddalen , Göteborg

På våning 10 av 12 hittar ni denna insynsfria och välplanerade pärla! Lägenheten har ett helkaklat badrum, bra förvaring samt stora fönsterpartier som släpper in gott om naturligt ljus till bostaden. Bostaden är belägen i en välskött Riksbyggen-förening i hjärtat av Ruddalen. Här bor ni med gångavstånd till Frölunda torg med dess breda utbud, Ruddalens idrottscentrum och motionsspår samt goda kommunikationer som tar er både in till stan och ut till havet på 20 minuter. Välkomna på visning!

58,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 057 kr inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband via fiber
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58,5 kvm
Våning:
10, hiss finns
Lägenhetsnummer:
346
Byggår:
1962
Driftskostnad:
333 kr/månad
Som Utgångspris:
1 985 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58,5 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Oerhört ljus lägenhet med stora fönsterpartier och en vidsträckt utsikt. Tack vare det höga läget tillsammans med den fria utsikten är lägenheten helt insynsfri.

Hall

Vi stiger in i en välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter! Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor, en garderob samt en stor klädkammare. Hallen utgör navet i lägenheten, härifrån nås hemmets alla rum! Längs golvet löper en ekparkett i original, och väggarna är målade i en trivsamt ljusblå kulör.

Badrum

Fräscht och helkaklat badrum i ljusa färger. Badrummet är stamrenoverat år 2005 i föreningens regi. Här finns vägghängd wc, handfat, belyst spegelskåp och dusch med rundade glasdörrar. För extra vardagskomfort finns här även en toppmatad tvättmaskin samt en handdukstork.

Kök

Välplanerat kök med mycket förvaring och bra arbetsytor. Maskinparken består av diskmaskin, spis med ugn, fläkt samt kyl/frys. Kökets stomme är i originalutförande med vita luckor och en arbetsbänk i rostfritt stål och trä. Ovan arbetsbänken sitter ett stänkskydd i vitt kakel. I köket finns självklar matplats som rymmer ett matbord för 4 sittande gäster.

Sovrum

Rofyllt sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Önskar man ytterligare förvaring finns här även utrymme för flertalet garderober.

Vardagsrum

Vardagsrummet - hemmets sociala samlingspunkt! Här finns rum att möblera med soffgrupp och tillhörande möbler, samt ett middagsbord för de större bjudningarna om så önskas.

Välkomna på visning!

Önskar ni bo i en helt insynsfri och välplanerad tvåa i hjärtat av Ruddalen? Tveka inte att kontakta mäklaren för att boka in er på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 12, hiss finns

Pris

1 985 000 kr Som Utgångspris

Avgift

3 057 kr inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband via fiber

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Observera att driftskostnaderna är uppskattade och att de varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,1332%

Andel av årsavgiften

0,13325%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 juni 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Observera att månadsavgiften är 2 436 kr med ett obligatoriskt tillägg om 594 kr avseende värme

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 138:7

Övriga byggnader

På vindsvåningen finns ett förråd tillhörande lägenheten.

Förening

Namn

Brf Ruddalen 1

Om föreningen

De tio höghus som ingår i Brf Ruddalen 1 är grupperade kring en trearmad allé som i sina ändpunkter ansluter till kvarterets butiker, spårvagnshållplatsen och gångvägen till Frölunda Torg. Förutom allén avgränsar murar och häckar en gård åt varje hus, där de "egna småbarnen" kan leka.

Föreningen innehar fastigheterna Järnbrott 138:1-10 med adresserna Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11. Bebyggelsen innehåller:
72 fyrarummare på 83m²
264 trerummare på 68m²
264 tvårummare på 58,5-59,5m²
48 tvårummare på 46,5m²
72 ettor på 31,5m²

Lokaler
Medlemmarna har bl.a tillgång till bastu på (i hus 8), cykelrum, övernattningslägenhet (i hus 4), hobbyrum, biltvätt och vindsförråd. Varje hus är utrustade med två tvättstugor, vardera med två tvättmaskiner, fyra torkrum och mangelrum med stenskivemangel. Övernattningslägenhet kan medlemmarna hyra för en kostnad av 125 kr/dygn. En lägenhet med dusch kan även hyras för en kostnad av 175 kr/dygn.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://www.gbghus27.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

720

TV och Bredband

TV: Föreningen har avtal med Com Hem

Bredband: Fastigheten har möjlighet till Com Hems 3 hål i väggen och fiberanslutning via Telenor 250/100 mbit/s

Parkering

Till föreningen hör 258 garageplatser och 381 parkeringsplatser. Garageplatser kostar ca 500 kr/mån och parkeringsplats ca 200 kr/mån.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Stambyte är genomfört och färdigställdes under 2006 med nya badrum. Samtidigt blev elen omdragen i hela föreningen. 2015 installerades nya porttelefoner i samtliga fastigheter. Under 2016 drogs fiber till fastigheterna.

Kommande renoveringar:
Planerat underhåll mellan 2018-2022 är målning av gemensamhetsutrymmen, upprustning av hisskorgar, utbyte av maskinell utrustning i tvättstuga samt underhåll av mark och asfalt. Avsättning till underhållsfond är ca 148 kr/kvm lägenhetsyta per år.

Ekonomi

Förening med god och stabil ekonomi och 720 lägenheter. Årsavgiften höjdes med 1% i oktober år 2017 samt med ca 5% i oktober 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Fastighetsexpeditionen

Telefon

031-452268

E-post

styrelsenruddalen1@outlook.com

Övrigt

Föreningen är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg, utan rekommenderar varje medlem att teckna bostadsrättstillägg med det försäkringsbolag man har för sin hemförsäkring.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

I närområdet finns bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad