Solarvsplan 18

Bilder

  • Såld!

Solarvsplan 18 , Askim , Göteborg

Nu kan ni bli ägare till en av de eftertraktade 2:orna med stor uteplats och absolut bästa solläge i Askim. På Solarvsplan bor man med gångavstånd till västkustens salta bad men också med närhet till Göteborgs centrala delar. Lägenheten erbjuder ett nyare ljust kök med möjlighet till matplats för flera gäster, ett stort sovrum med garderober och utgång till altan, vardagsrum med stora fönster och plats för både soffa samt matsalsmöbler, snyggt stamrenoverat badrum som är förberett för tvättmaskin och en smart klädkammare som löser alla era förvaringsbehov. Som pricken över i:et erbjuder lägenheten en väl tilltagen uteplats med sol från morgon till kväll. Här kan kan man bara flytta in och njuta av tillvaron i ett tryckt och problemfritt boende. Kontakta ansvarig mäklare för mer information om bostaden!

61,1 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 680 kr inkl: Värme,VA, Kabel-TV och hushållsel.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61,1 kvm
Våning:
1
Byggår:
1965
Driftskostnad:
150 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61,1 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den trevliga hallen med goda avhängnings möjligheter. Här är väggarna vita och på golvet ligger parkett.

I anslutning till hallen har vid bostadens badrum som har renoverats i föreningens regi. Här finns dusch med glasväggar, wc, handfat med kommod, spegelskåp och handdukstork. Möjligheten finns för egen tvättmaskin då badrummet är förberett för ändamålet. Väggarna är ljust kaklade och på golvet ligger snygg klinker.

Tar vi några steg in i hallen finner ni en rymlig klädkammare med plats för all tänkbar förvaring. Här kan man också installera ett mindre arbetsrum om behovet skulle finnas. Oavsett era behov är detta ett uppskattat utrymme som kommer att komma till användning.

I anslutning till hallen har vi köket med vita luckor, ljust kakel och vita maskiner. Utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin och en kombinerad Kyl/frys. Matplatsen har sin naturliga plats vid stora fönster mot den trevliga gården. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Från köket tar man sig till bostadens rymliga sovrum med trevliga fönster och utgång till bostadens stora uteplats. Här kan man finna ro efter långa dagar. Klädförvaringen löses genom smarta garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger laminat.

Vidare tar ni er till bostadens väl tilltagna vardagsrum med stora fönster, trevligt ljusinsläpp och utgång till den stora uteplatsen. Man får plats med soffa med tillhörande möblemang och matsalsmöbler. Här kan man umgås med vänner eller varför inte se en film på tu man hand med någon man tycker om. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

Sist men inte minst har vi lägenhetens höjdpunkt. Från både sovrummet och vardagsrummet tar ni er ut till uteplatsen med svårslaget solläge. Här kan man ha både bord med stolar och loungemöbler för att kunna njuta maximalt av vardagen. Denna plats är för livsnjutare som uppskattar det bästa en svensk sommar har att erbjuda.

Välkommen åter!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 680 kr inkl: Värme,VA, Kabel-TV och hushållsel.

Driftskostnad

1 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnaderna för driften är delvis uppskattade. Kostnaderna kan variera beroende på enskild förbrukning, val av leverantör samt antal personer i hushållet.

Andel i föreningen

0,3774%

Andel av årsavgiften

0,3774%

Reparationsfond

3684 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 februari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Askim 2:133

Förening

Namn

HSB Brf Askim Stom I Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av 224 lägenheter på Solarvsplan 2-38 och Värslevägen 27-65. Sammanlagd bostadsyta i föreningen är 16 189 kvm. Föreningen består av tio fastigheter med lägenheter i markplan och två våningar ovan mark. Lägenheterna varierar i storlek från 1 rum och kök på 35 kvm till 5 rum och kök på 115 kvm. Namnet Askim härrör från orden "ask" och "hem" och blev så småningom just Askim. Området Vita Fläcken har fått sitt namn av att det länge fanns planer för området, men man tyckte att det gick långsamt och inte hände så mycket. Området blev en "vit fläck" på kartan innan det började att bebyggas under 60-talet. Med göteborgarnas känsla för ordvitsar och humor så fick området helt enkelt benämnas Vita Fläcken även efteråt.

TV och Bredband

Kabel-TV från Comhem ingår i avgiften. Internet till självkostnadspris, se www.comhem.se för mer information om utbud och priser. Telia har installerat fiber till varje bostad för den som föredrar en effektivare uppkoppling. Telia tillhandahåller tjänsterna via fiber, se www.telia.se. Expeditionen kan även vara behjälplig i dessa frågor.

Parkering

Parkeringsplats hyrs separat till en kostnad av ca 100 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser med eluttag för motorvärmare att hyra till en kostnad av ca 200 kr/mån. I dagsläget finns det god chans till att få tillgång till utomhusplatserna. I föreningen finns också 27 garageplatser att hyra. Dessa kostar ca 425 kr i månaden utan el och ca 500 kr i månaden med el. Kösystem tillämpas, kontakta expeditionen.

Renoveringar

Föreningen har bytt samtliga fönster och samtliga balkongdörrar, renoverat tvättstugorna, lagt om yttertak samt moderniserat trädgårdarna. Alla trappuppgångar målades om 1998. Stambyte är genomfört 2007-2009. Föreningen har därefter löpande underhållit fastigheterna. Inget större underhåll ligger inom den närmsta tiden utan mer löpande mindre underhåll. Föreningen har nyligen slutfört sin trapphusrenovering och installerat postboxar och säkerhetsdörrar - detta har blivit ett trevligt lyft i entrépartierna och i trapphusen. Ekonomin i föreningen är god. För vidare info ring expeditionen, se tel nummer nedan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Gemensamhetslokaler | Cykelförråd, samlingslokal, övernattningslägenhet och flera tvättstugor.
Kommunikationer & Närområde | Som boende i Askim Stom bor du med närhet till Askims torg där du finner en pizzeria, godisbutik, bibliotek och tandläkare. Även en fiskbil som säljer färsk fisk och havets läckerheter finns i närheten. Härifrån är det inte heller långt till Sisjön där större mataffärer, bank, apotek, restauranger och många butiker huserar. Från lägenheten har du även gångavstånd till Askimsbadet som är den givna platsen på varma sommardagar. Närhet finns även till Sandsjöbacka naturreservat med fina strövområden samt elljusspår. I Sisjön finns bad och fiskemöjligheter och en kort cykeltur bort finns Amundön och Brottkärrs härliga klippor. Askims simhall erbjuder dessutom badmöjligheter större delar av året.

Övrigt | Föreningsexpeditionen ligger på Solarvsplan 38. Telefon och faxnummer är 031 - 28 01 79. Förtroendeman Bertil Thorstensson har expeditionstid (besökstid) alla helgfria måndagar mellan kl 18.00 och 19.00. Därefter är det telefontid mellan kl 19.00 och 19.30.

Ovanstående information är baserad på säljarens uppgifter, föreningens hemsida, årsredovisningar mm. Den köpare som anser att en viss uppgift är viktig för köpets fullbordan uppmanas att undersöka informationen vidare.
Maj-Lis sekreterare 031-914050

Om området

Askim

Askim
Askim är den sydligaste av Göteborgs stadsdelar och har ca 23 400 invånare. Det är en attraktiv stadsdel för barnfamiljer. Här finns tre grundskolor, många förskolor, ett flertal föräldrakooperativ samt familjedaghem. De boende i Askim har goda förutsättningar att ägna sig åt olika fritidsaktiviteter. Det finns sim- och sporthall, med gym och rackethall. Det finns även många idrottsföreningar bl. a fotboll, innebandy, gymnastik, ridning, tennis, scouting, badminton och bordtennis. Även Friluftsfrämjandet och Hembygdsföreningen har många medlemmar.

Askim är en attraktiv stadsdel med närhet till både kust, skog och storstadens utbud. För att lära känna kustremsan, dess badplatser och smultronställen, är ett tips att cykla längs den tidigare banvallen för Säröbanan. För den som vill vandra och vistas i vackert skogs- och hedlandskap finns Sandsjöbackareservatet. Göteborgs centrumkärna tar man sig lätt till genom flera busslinjer till och från Göteborg utan byte. Från Askims Stationsväg tar du med linje Rosa Express till centrala Göteborg på ca 20 min.

Natur
Naturen i Askim har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra ströv- och friluftsområden. Längs kusten ligger friluftsbad som är välkända för göteborgarna. I Askim finns olika typer av bostadsområden och varierad bebyggelse med villor och flerfamiljshus. På bekvämt avstånd ligger Högsbo-Sisjöns handels- och företagsområde samt Frölunda Torg med handel, offentlig service och kommunikationer med både bussar och spårvagnar.
Askims natur är präglad av kontakten med havet. Längs kusten finns ett band av öar och skär, kusten är omväxlande klippstrand med inslag av strandängar där det växer höga gräs och örter. Härliga vandringsleder finns i naturreservatet Sandsjöbackareservatet varav den mest kända heter Sandsjöbackaleden samt på Amundön med skogar och ängar samt en badplats. Flera badplatser finns i området där bl.a. Askimsbadet har en långgrund sandstrand med stora gräsytor för lek, spel och solbad. Här finns också en 259 meter lång badpir som sträcker sig rakt ut i havet. Piren har även två större soldäck och badramper. Utöver badet finns det kafé, bangolf, beachvolleyplan, lekplatser, brygga och grillplatser. Badet har utmärkelsen Blå flagg. Hovåsbadet är ett annan barnvänlig badplats med en liten strand samt även klippor som man kan dyka ifrån.

Karta

Hör av dig till Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad