Grimmereds by 30

Bilder

Grimmereds by 30 , Grimmered , Göteborg

Nu har vi äran att presentera ett gavelradhus med fantastiska möjligheter i ett av Göteborgs mysigaste radhusområden. Huset erbjuder 3-4 bra sovrum, dubbla badrum, separat tvättstuga, kök med väl tilltagen matplats, stort vardagsrum med utgång till altan och ett trevligt allrum. Grusgångar ramar in denna idylliska plats bland äldre bebyggelse, lekplats och lummiga planteringar. Här kan barnen springa omkring i ett bilfritt område med naturen runt knuten. Huset är förhandsbesiktat och försäkrat mot dolda fel. Grimmereds by bör upplevas på plats så tveka inte att kontakta ansvarig mäklare för visning eller ytterligare frågor!

147 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
147 kvm
Biarea:
5 kvm
Tomtarea:
489 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
4 189 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

147 kvm

Biarea

5 kvm

Rumsbeskrivning
Entrén

Välkommen till Grimmereds by 30 och en grönskande framsida som badar i sol. Här finns mysiga planteringar, äppelträd och stenlagda gångar som leder er till dörren. Tror ni på kärlek vid första ögonkastet? Öppna dörren och ni är hemma!

Hall

Väl innanför dörren möts ni av en rymlig hall med plats för avhängning genom 2 garderober till höger. Hallen är ljus och luftig tack vare ett trevligt fönster mot framsidan samt gröna omgivningar. Från hallen tar ni er vidare in i entrévåningens samtliga rum. Här finner ni också trappan upp till övervåningen. På golvet ligger ljusgrå klinker med golvvärme och väggarna är vita.

Kök

Från hallen och vardagsrummet finner vi bostaden kök. Här finns en stor matplats med plats för hela familjen vid ett charmigt fönster mot den grönskande framsidan. Det finns gott om förvaring tack vare mycket skåp och lådor längs båda sidor i köket. Gavelläget med ett extra fönster gör att köket upplevs ljust och medför att trivselfaktorn är hög. Köket har luckor i trä, bänkskiva i laminat och stänkskyddet går i klassigt 70-tals brunt. Köket är utrustat med spis med ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

Vardagsrum

Med ingång från hallen och köket möts vi av ett stort vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot den härliga baksidan med altan. Här ryms både matsalsgrupp och soffhörna för trevliga stunder med familjen. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Sovrum 1

Från hallen finner ni bostaden första sovrum som med fördel kan användas som arbetsrum. Här ryms säng med tillhörande möblemang, arbetsplats och garderober. Fint ljusinsläpp från det stora fönstret med trevlig utsikt mot framsidan. Väggarna är vita och på golvet ligger en plastmatta.

Badrum entréplan

Från hallen når ni det ljusa badrummet från 2003. Här finns handfat med blandare, spegel, toalett och dusch. Väggarna är kaklade i ljusgrå kulör och på golvet ligger snygg klinker.

Tvättstuga

Bredvid badrummet finns bostadens tvättstuga som idag har en tvättmaskin, torkskåp (ej i funktion) och ett handfat med blandare. Väggarna är vita och på golvet ligger en plastmatta.

Klädkammare

Med ingång från hallen finns en praktisk klädkammare som på ett enkelt sätt löser era förvaringsbehov. Väggarna är vita och på golvet ligger en plastmatta.

Allrum

En trappa upp finner ni husets stora allrum med fönster i två väderstreck. Här ryms soffgrupp, arbetsplats och läshörna. Denna plats är perfekt för filmkvällar med familjen eller om barnen klarar sig själva för en stund. Man kan med enkelhet skapa ytterligare ett sovrum i denna yta (se alternativ planritning). Väggarna är vita och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Sovrum 2

Från allrummet har vi bostadens andra sovrum med takfönster mot entrésidan. Här ryms säng med tillhörande möblemang och det finns idag 2 garderober för era kläder. Rummet har bra ljusinsläpp och upplevs mysigt tack vare sin mindre karaktär. Väggarna pryds av en röd tapet och på golvet ligger en plastmatta.

Master Bedroom

Från allrummet ligger bostadens största sovrum med flertalet fönster ut mot det idylliska området. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang, en arbetsplats och idag finns 3 garderober för ert förvaringsbehov. Här kan man ladda batterierna efter långa dagar. Väggarna är gula och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Badrum plan 2

Med ingång från allrummet finner ni bostadens andra badrum från 2008 med takfönster mot entrésidan. Här finns badkar, kommod med blandare, spegelskåp med inbyggd belysning och wc. Badrummet är helkaklat med vita väggar och ljusa golv.

Byggnad

Byggnadstyp

1 ½-plans radhus

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 maj 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark.
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Renoveringar:
Nytt badrum på entréplan: 2003
Ny varmvattenberedare: 2008
Nytt badrum på övre plan: 2008
Nerläggning av dräneringsrör på baksidan: 2009
Nya fönster i kök, sovrum 1 och gavel våning 2: 2011-2012
Ny fasad på uthuset: 2011
Ny Garageport: 2015
Ny fasad på framsidan av huset: 2016
Nytt tak på båda husen: 2017

Fastighetsbeteckning

Rud 86:30

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

50 269 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 706 kr
Väg, samf: 24 078 kr
Försäkring: 5 485 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår kostnader för: VA, garage, renhållning, sophantering, kabel-tv och ladan. I Kostnaden för el är uppvärmning inräknad. Fastighetens driftkostnader är baserade på säljaren faktiska kostnader. Dessa kan variera beroende på enskilt bruk, antal personer, samt val av leverantör. Utöver dessa kostnader tillkommer en fastighetsavgift på 8049 kr.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 058 000 kr, varav byggnadsvärde 1 872 000 kr

Summa pantbrev

312 300 kr

Tomt

Areal: 489 kvm
Tomttyp: Trädgård med sluttningstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:14, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:15, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:16, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:27, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:37

Tillträde

Enligt ök

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Grimmered

Grimmered är ett stort och relativt högt beläget bostadsområde i västra Göteborg och bostadsområdet domineras av fristående småhus. Genom sitt upphöjda läge i förhållande till kringliggande områden är Ekebäcksberget en populär destination för att blicka ut över Göteborg, i klart väder är det möjligt att skymta Vinga Fyr belägen i Göteborgs södra hamninlopp. Vid sidan om Grimmered ligger ett härligt grönområde, här hittar man Ruddalens idrottsanläggning med tillgång till tennis- och skridskobanor, fotbollsplaner, motionsspår och småsjöar.
I Ekebäck ligger ett antal dagis/förskolor som Ängåsgatans förskola och en stor låg-/mellanstadieskola Dalaskolan. Dalaskolan har lång tradition, dess äldsta skolbyggnad är över hundra år och används numera som gymnastiksal. Skolan har musikklasser och är även miljöcertifierad Grön Flaggskola vilket lär eleverna att ta hand om miljön. Ängåsgatans förskola har tre avdelningar, Krabban 1-3, Humlan 1-5 och Fjärilen 3-5 (den sistnämnda har Montessoripedagogisk inriktning).
I närområdet ligger även Nya Varvets skola som har Montessoripedagogisk inriktning. Den innefattar förskola samt låg- /mellanstadieklasser. Ett stenkast bort i Hagen ligger friskolan Engelska Skolan som tar emot elever från 3-16 år. De utmärker sig med lärare från hela världen och satsar mycket på att integrera IT tidigt i utbildningen.

Kommunikation

Med buss 20 tar man sig från Grimmered till Frölunda Torg som är en knutpunkt för buss och spårvagn samt via Ekebäck och vidare till Kungssten. Därifrån finns förbindelser med spårvagn in till de mer centrala delarna av Göteborg.

Närservice

På Grimmeredsvägen ligger Grimmereds Frukthall med ett stort utbud av frukt och grönt, men även lite annat livsmedel.
Frölunda Torg, ett av landets största shoppingcentrum, ligger på några minuters gångväg med mer än 100 butiker. Här finns Åhléns, H&M, modebutiker, sportaffärer, smyckesaffärer, bokaffärer, banker, restauranger mm. Här finns även Frölunda kulturhus med bio, simhall och träningsanläggning.
I Högsbo hittar man Axel Dahlströms torg med ett antal matbutiker, pizzerior och andra affärer samt bibliotek, fritidsgård och Högsbo sjukhus.

Parkering

Samfälligheten har flertalet parkeringar i området som de boende får nyttja. En parkering i garage tillhör fastigheten.

Karta

Hör av dig till Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad