Lokattsbacken 64

Bilder

  • Såld!

Lokattsbacken 64 , Långedrag - Hagen , Göteborg

Nu har vi äran att presentera en etage-fyra om 111,5 kvm på attraktiva Lokattsbacken. Till lägenheten hör en härlig och insynsfri uteplats som vetter ut mot grönska och växtlighet. Dessutom finns här en stor, inglasad balkong. En utsikt över hamninloppet med Älvsborgs fästning erbjuds på båda våningar. Här bor ni med gångavstånd till närhandel, restauranger, bra kommunikationer och ett härligt gångstråk längst vattnet. Ta tillfället i akt att bli ägare av denna fyra med radhuskänsla, kontakta mäklaren redan idag för mer info!

111,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 163 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
111,5 kvm
Våning:
1
Byggår:
1993
Driftskostnad:
408 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

111,5 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Vad sägs om 115 välplanerade och insynsfria kvadratmetrar i etage med både uteplats och inglasad balkong? Nu finns chansen att bli ägare av just det – på populära Lokattsbacken! Lägenheten är belägen i ett lugnt område i en stabil Riksbyggen-förening. Uteplatsen mynnar i dagsläget ut i det lummiga skogsområdet nedanför men möjlighet finns att här istället bygga en altan. Här får ni möjligheten att bosätta er i en härlig lägenhet med riktig radhus-känsla, men med alla bekvämligheter som det innebär att bo i bostadsrätt. Ett perfekt boende för familjen då det ligger med närhet till flertalet skolor, förskolor och lekplatser! I området finner ni även buss- och spårvagnshållplats inom gångavstånd, tillsammans med mataffär, restauranger, gym och fina promenadstråk i skogsområde samt längs hamninloppet. Kontakta mäklaren för mer info och för att boka in er på visning!

Hall

Vi kliver in i en välkomnande hall som är belägen på bostadens övre plan. Här finns plats för hallmöbel och avhängning till familjens ytterkläder. Mer förvaring finns till vänster om hallen där vi finner en klädkammare som ligger i anslutning till lägenhetens tvättstuga. Där finner vi tvättmaskin från 2019 (Bosch), torktumlare, tvättho, arbetsyta samt avhängningsyta. I såväl tvättstugan och klädkammaren ligger en våtrumsmatta på golvet och väggarna är vitmålade. Tillbaka i hallen löper en ekparkett längs golvet och väggarna är tapetserade i en diskret kulör.

Badrum 1

Vidare i hallen når vi på vänster sida fram till övre plans badrum. På golvet ligger en ljus våtrumsmatta och väggarna är delvis kaklade i vitt med färgglada inslag. Här finns WC, handfat, badkar, spegelskåp, vädringsfönster samt en handdukstork.

Kök

Här näst kommer vi fram till köket – hemmets mittpunkt. Ett bra planerat och rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Här kan man med enkelhet få in ett större matbord med 6 sittande matglada gäster! Köksstommen är i originalutförande och har vita luckor med en bänkskiva i ljus laminat. Ovan bänkskivan sitter ett stänkskydd i vitt kakel. Maskinparken består av spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är från 2015/16 av märkena Bosch och Whirlpool. Ett stort fönster släpper in gott om naturligt ljus i rummet. På golvet i köket ligger en praktisk våtrumsmatta och väggarna är målade i vitt med en färgglad fondvägg.

Vardagsrum

I anslutning till köket ligger vardagsrummet. I originalutförande sitter här ett par glasdörrar som skiljer rummen åt, och för den som önskar finns de till förfogande att sätta tillbaka. Den stora öppningen till köket gör att det känns extra luftigt och med det generösa ljusinsläppet från båda håll blir det ett fint ljusspel mellan rummen. Vardagsrummet är en perfekt yta för socialt möblemang! En större soffgrupp med tillhörande möbler ryms enkelt. Längst golvet löper samma ekparkett som i hallen och även väggarna är beklädda i samma tapet. Rummet är helt insynsfritt och tar oss dessutom ut till hemmets inglasade balkong.

Balkong

Balkongen är väl tilltagen och har en härlig och insynsfri utsikt! Här kan man blicka ut över intilliggande grönska, över takåsarna och även en bit av hamninloppet samt Älvsborgs fästning. Balkongens inglasning går enkelt att skjuta undan när vädret tillåter, annars fungerar balkongen som ett extra rum då inglasningen tillåter användning av balkongen även under mindre soliga och varma dagar.

Sovrum 1

Sist men inte minst på entréplan hittar vi det första sovrummet. Väggarna är målade i en rogivande kulör och två fönster gör att rummet känns extra luftigt och ljust. Här ryms en dubbelsäng eller en mindre säng med tillhörande möbler och en skrivbordshörna om så önskas.

Allrum nedervåning

Via trappan i hallen tar vi oss en våning ner där vi kommer till ett allrum med diskret tapet på väggarna. Önskas fler sovrum är detta en ypperlig yta att göra om till ett sovrum, se alternativ planlösning. Här är möjligheterna många! Från rummet når vi uteplatsen, vilken bidrar till lägenhetens härliga radhuskänsla. Uteplatsen består av en liten trädgårdsdel med väster samt en stenbelagd del. Även här är möjligheterna många! Flera grannar har till exempel lagt trätrall/byggt en mindre altan på ytan. Uteplatsen är helt insynsfri och den sluttar ner mot skogsområdet som är beläget nedanför.

Sovrum 2

På nedervåningen hittar vi ytterligare ett stort och insynsfritt sovrum som enkelt rymmer en dubbelsäng. Här finns stora fönster som vetter ut mot trädgården och som ger en glimt av Älvsborgs fästning. Ingen dålig utsikt att vakna upp till!

Badrum 2

Från allrummet når vi en klädkammare med mycket förvaringsutrymme i form av 6 st garderober. Vidare in ligger nedre plans badrum. Halvkaklat badrum med wc, handfat, dusch samt spegelskåp. Låter detta som något för er? Tveka inte att kontakta mäklaren redan idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

7 163 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,91822%

Andel av årsavgiften

0,94826%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX (Mek. till- & frånluft med återvin.)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 september 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 116:12

Övrigt

Ett förråd i markplan tillhör lägenheten.

Till lägenheten hör även en inglasad balkong och en uteplats.

Observera att månadsavgiften är 6 555 kr med ett obligatoriskt tillägg om 608 kr.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg

Om föreningen

Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Avgiftssänkning med 5% kommer att ske från och med januari 2020.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

123

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns, här får medlemmarna själva välja leverantör.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.

Parkering

Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.

Renoveringar

2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

Brf.Lokatten@gmail.com

Övrigt

Föreningen har bastu, festlokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Hobbyrummet består av en vävstol, hyvelbänk, arbetsbänkar samt diverse verktyg. Det finns 3 stycken miljörum/soprum (fraktioner) i föreningen. På innergården finns två lekplatser samt en boule-bana.

Om området

Långedrag - Hagen

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad