Fiolgatan 6

Bilder

  • Såld!

Fiolgatan 6 , Ruddalen , Göteborg

Nu kan vi erbjuda en välplanerad 4:a i hjärtat av Ruddalen! Lägenheten erbjuder 3 sovrum i bra storlek, ett väl tilltaget vardagsrum med stor inglasad balkong, rymligt kök samt både en toalett och ett badrum! I Ruddalen har man närhet till allt. Utanför dörren finner man gröna härliga promenadstråk. Ett par minuter bort finns kommunala förbindelser som tar dig inte till stan eller ut till salta klippor och bad på nolltid! Vill ni ägna er åt shopping, finner ni Frölunda Torg på promenadavstånd.

Låter detta som bostaden för er? Tveka då inte att kontakta oss!

91,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 823 kr Ink värme, vatten och kabel-tv.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1963
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

91,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i en rymlig hall med plats för avhängning direkt till vänster. Från hallen kan ni ta er vidare in i köket, vardagsrummet, gästtoaletten eller in i sovrumsdelen. Här finns plats för mindre möblering i form av byråer eller liknade. Väggarna är ljusa och på golvet ligger originalparketten kvar.

Kök

Från hallen stiger vi in det ljusa köket med goda förvaringsmöjligheter. Längst in köket finner vi den naturliga matplatsen vid ett stort fönstret med bra ljusinsläpp. Här ryms ett matbord med plats för 4-6 personer. Köket har sina charmiga original stommar kvar och luckorna går i vitt. Här finns gott om plats för matlagning genom väl tilltagna arbetsytor. Bänkskivan är i vit laminat och ovan detta sitter vitt kakel med trevlig dekorlist. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, spisfläkt, diskmaskin samt en kyl. Det har tidigare funnits en dörr mellan köket och vardagsrum som om den återskapas ökar den öppna känslan mellan sällskapsdelarna. Väggarna går i samma ljusa ton som i hallen och på golvet ligger en plastmatta.

Gästtoalett

Från hallen finner vi en praktisk gästtoalett som underlättar vardagen för de flesta. Här finns vägghängd wc, handfat samt ett spegelskåp med integrerad belysning. Väggarna är vita med trevlig mosaik vid handfatet och på golvet ligger gråblått kakel.

Vardagsrum

Via klassiska dubbeldörrar tar man sig i det stora sällskapsrummet med flertalet fönster i två väderstreck. Här ryms både ett större matbord med plats för gånga gäster och en trevlig soffhörna för mysiga filmkvällar. Från vardagsrummet har man utgång till bostadens balkong. På golvet ligger en fin fiskbensparkett i original och väggarna år målade i en ljus kulör.

Balkong

Från vardagsrummet tar vi oss ut till den inglasade balkongen. Tack vara skjutbara glaspartier kan man njuta av tilltalande förmiddagssol från tidig vår till sen höst. Med utsikt över de grönskande omgivningarna är detta en plats att dela med vänner eller att avnjuta på tu man hand med någon man tycker om. Här ryms bord med tillhörande stolar och varför inte lite trevliga växter.

Sovrumsdelen

Vidare in i hallen tar vi oss till bostadens sovrumsdel med tillhörande hall. Här har vi ingång till lägenhetens samtliga sovrum, badrum och en större klädkammare. Här finns också en garderobsvägg med 3 garderober för goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är som övriga lägenheten ljusa och på golvet ligger parkett i original.

Sovrum 1

Sovrummet är rymligt med ett trevligt fönster ut mot gröna omgivningar. Här ryms både säng med tillhörande möblemang samt en arbetsplats. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett parkettgolv.

Sovrum 2

Detta rum är idag inrett som ett kontor men går lika bra att använda som sovrum. Här finns ett trevligt fönster ut mot gröna omgivningar som ger ett avslappnade ljusflöde. Här ryms både säng med tillhörande möblemang samt en arbetsplats. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett laminatgolv.

Master bedroom

Bostadens största sovrum finner ni längst i sovrumsdelen närmast badrummet. Här finns två garderober och plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ljusa ytskikt i kombination med bra ljusinsläpp skapar bra förutsättningar för vila. Väggarna är ljusgråa och på golvet ligger laminat.

Badrum

Bostadens helkaklade badrum är i från 2005 och renoverades i föreningens regi. Här finns en vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med integrerad belysning, dusch samt en tvättmaskin. Badrummet erbjuder efterfrågad golvvärme och spotlights i taket. På väggarna sitter vitt kakel och på golv går kaklet i en gråblå ton.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 12, hiss finns

Avgift

5 823 kr Ink värme, vatten och kabel-tv.

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnaderna är uppskattade. Enskilt bruk kan variera beroende på antal personer i hushållet samt val av leverantör.

Andel i föreningen

0,49608%

Andel av årsavgiften

0,43051%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

F

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 november 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Rud 3:3

Förening

Namn

HSB Brf Kvartetten I Göteborg

Om föreningen

Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 268 st lägenheter.
Allmänt om föreningen: Fastighetsbeteckningen är Rud 3:3 med adress Fiolgatan 4-10. Tomträttsavgälden omförhandlades år 2011-03-28 för de kommande 10 åren. Bostadsrättsföreningen Kvartetten invigdes 1963 och i de fyra 12-våningshusen på Fiolgatan 4-10 finns totalt 268 lägenheter i storlekarna från 1 till 5 rum och kök.

Välskött förening med många stora renoveringar utförda likt rörstambyte, renovering av samtliga badrum, elcentraler, fönsterbyten samt nya porttelefoner med bild på besökaren. Nya brevinkast har monterats. Dessutom har man avslutat utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger 2012. Köksstammar har spolats under 2014.

En välskött förening med aktivt föreningsliv och caféverksamhet för den som vill delta. Gästlägenhet finns att hyra på Fiolgatan 6.
Föreningens ekonomi:

Antal lägenheter

268

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät via Comhem. I avgiften ingår ComHems analoga utbud samt digitaltv Small. Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget finns i huset. Uttaget för ComHem finns i vardagsrummet och för Bredbandsbolaget finns det i hallen.

Parkering

Musikvägens parkeringsförening. ca 170 kr/mån utan eluttag och ca 190 kr/mån med eluttag.

Renoveringar

Föreningen har genomgått flera större underhållsåtgärder, framtida underhåll är bland annat planering för genomgång av elsystemet. För mer detaljerad information se årsredovisning.
Badrumsrenovering skedde i samband med stambyte -05, då även byte av el-central till automatsäkringar skedde. Huset har porttelefon med videoteknik (bild på besökaren), installerad -06. Vindarna tilläggsisolerades -06. Installation av innerdörrar i hisskorgen skedde -07. Föreningen har även genomgått fönsterbyte samt monterat nya brevinkast. 2011-2012 skedde en utbyggnad av samtliga balkonger.
För mer information se årsredovisning.

Ekonomi

Avgiften till föreningen höjdes fr.o.m. den 1 juli- 2018 med 3%.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

I varje hus finns det finns tvättstuga i bottenplan med torkrum och mangelrum. I varje tvättstuga finns en stor och två mindre tvättmaskiner samt tre torkrum. I varje hus finns förutom lägenhetsförråd ett gemensamt cykelrum och ett gemensamt barnvagnsrum. Utöver detta finns möjlighet att hyra (läggs på månadshyran) däckförråd (10kr/mån), matkällare (10kr/mån), cykelplats /15kr/mån), att förvara cykel i cykelrummet i källaren är gratis, samt mopedplats (25kr/mån). Antalet platser är begränsat. Övernattningslägenhet finns på Fiolgatan 6 (kostar ca 150 kr att hyra/natt). Innergårdarna är välskötta och mellan husen slingrar sig fina gångvägar förbi lekplatser, uteplatser och bort mot affären. Det finns lekplatser och fotbollsplan i närområdet.
Styrelsens mål är att i föreningen verka för "Trygghet i boendet".

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Hör av dig till Victor Adamsson eller Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad