Skintebovägen 152

Bilder

Eller Högstbjudande

11 000 000 kr

Bevaka slutpriset

Skintebovägen 152 , Billdal-Åsberget , Göteborg

Fastigheten är belägen i ett naturområde med strandskydd vid havet av södra Amundövik. Här finns idag två fastigheter och så kommer det även vara om 100 år. För dig som uppskattar lugnet och insynsskyddat boende är detta en dröm. Här kommer du till ett helt eget naturområde där du lever vid havet ensam 15 min från Göteborg Centrum.

155 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
155 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
554 kvm
Byggår:
1926
Driftskostnad:
4 750 kr/månad
Eller Högstbjudande:
11 000 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

155 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till denna unika fastighet. Fastigheten är i två plan och uppförd efter ritning av Karin Wingårdh tillsammans med Johan Wegebrant på Wingårdhs arkitekter och är helt ombyggd år 2014-2015 för ca 7.000.000kr med exklusiva material och finsnickerier utförda av främsta bolagen inom respektive område. Alla finsnickerier på insidan av fastigheten utfördes av ByggPrecision, Trä och Mur kompaniet utförde alla arbeten utvändigt, samtliga elarbeten gjordes av Västel, alla glaspartier är specialbeställda och installerade av Södra Vägens Glasmästeri. Säljaren kommer lämna över alla viktiga handlingar som rör renoveringen till köparen och de garantier som finns, vissa upp till 10 år på utförda arbeten. Utöver det har ni magnifik havsutsikt mot bl.a. Amundövik från fastigheten och tomten.

Ni möts av stenlagd och upplyst uppfart med snygg och välkomnande mekanisk grind i gjutjärn. Trappan från uppfarten som leder er upp till fastigheten är gjuten och klädd med granit. Den exklusiva belysningen från Bellalite är automatisk och lyser upp uppfarten samt trappan som leder till huset när det börjar skymma och släcks när du önskar.

När ni kommer upp till huset möts ni av en rejäl och inbjudande träaltan i västerläge med pool och jacuzzi som omges av stora och klara glaspartier för utsiktens skull. Den ultimata uteplatsen med högt och öppet läge. Altanen är stor nog att rymma både matbord, grill och loungedel. Här finns det möjlighet att avnjuta flera trevliga dagar och kvällar med familjen och era vänner oavsett årstid. Ett svalkande dopp i poolen en varm sommardag eller ett varmt och avkopplande bad i jacuzzin en kall, klar vinterkväll. Magiskt!

Välkommen in i fastigheten!
Hela bottenplanet har golvvärme för bra inomhusklimat, utan synliga element. Båda planen har spotlights från Bellalite med 10 års garanti i taket. På golvet ligger vit laserat furugolv hel plank, som är enhetligt för hela fastigheten förutom i entrén och badrummen.

Entréplan
Hall:
Hallen är det första man ser när man kommer in i ett hem. Fastighetens hall är öppen och luftig med specialbeställt takfönstret samt skräddarsydd glastrappan som leder er upp till övervåningen. Fräckt och snyggt plus att det tillför hallen och vardagsrummet extra ljus. Här finns bra avhängningsmöjlighet i platsbyggda garderober från HTH. Ljus färgsättning på väggarna och kalksten med golvvärme på golvet, både snyggt och praktiskt regniga dagar. Den Från hallen kommer ni även ut till framsidan av fastigheten och altanen.

Sällskapsdel:
Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Fastigheten har två vardagsrum, ett i entréplan och ett på övervåningen det ger dig och din familj alla möjligheter. Den öppna planlösningen mot köket gör att ljuset kommer in i vardagsrummet från flera håll. Det ger rummet extra ljus och luftighet. Kaminen från Contura är inte enbart en mysfaktor kalla höst och vinterkvällar det är också en mycket effektiv värmekälla. Ljus färgsättning på väggarna samt massivt furugolv hel planka - vit laserat på golvet.

Kök:
Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Fönster med spegelfolie erbjuder sol- och värmeskydd. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och altanen gör det möjligt för er att umgås med familj och gäster under tiden ni lagar mat. Köket har smakfull och stilren inredning med vita luckor från det exklusiva märket SieMatic som matchar den mörka granitbänkskivan från Bohuslän och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, spis med fläktkåpa ovanför. Matplatsen är placerad vid de stora fönsterpartierna med havsutsikt. Härifrån kommer ni ut till altanen med pool och jacuzzi.

Badrum:
Badrummets väggar och golv är klädda med Carrera marmor. Stilren och smakfull inredning i vitt med inbyggda speglar över dubbla handfat, bänkskiva från Carrera marmor. Hans Grohe Spa Takdusch med glasvägg. Här finns även tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt bänkskiva på vilken ni viker er nytvättade tvätt. I skåpen ovanför förvarar ni tvättmedel, hygienartiklar och handdukar. Fräscht och lätt att hålla rent.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Båda sovrummen har ingång från hallen med fönster i västerläge mot altanen och havet. Här finns det gott om plats för dubbelsäng med sängbord. I sovrum ett finns även en klädkammare.

Övre plan
Glastrappan från hallen leder er upp till detta plan som har en generös takhöjd upp mot 3 m. Det är genomgående ljus färgsättning på väggarna samt samma golv som i entréplanet, massivt furugolv hel planka - vit laserat. Balkongen med klara glaspartier för utsiktens skull löper längst med hela fasadsidan mot väster med magnifik havsutsikt och över altanen nedanför. Här kan ni koppla av med ett glas vin i solnedgången innan ni går och lägger er.

Vardagsrum/tv-rum:
Väl tilltaget rum med stora fönsterpartier och utgång till balkongen i västerläge. Här kan familjens yngre medlemmar umgås och se på tv eller spela spel.

Sovum:
Sovrummet på detta plan är väl tilltaget med stora fönsterpartier och utgång till balkongen. Här finns en inbyggd klädkammare och platsbyggd garderob från HTH att förvarar era kläder i.

Badrum:
helkaklat badrum med klinker på golvet och vädringsfönster med havsutsikt. Stilren inredning med handfat ovanför kommod och spegel på väggen ovanför handfatet. Dusch.

Baksidan av fastigheten
På baksidan av huset finns en gräsmatta i konstgräs och vackra berghällar.

Utförda ombyggnader/renoveringar från 2014:
Fastigheten är totalrenoverad efter ritning av Karin Wingårdh och Johan Wegebrant på Wingårdhs arkitekter. Ny planlösning av hela nedervåningen samt ovanvåningen togs fram samt utbyggnad enligt attefallstillbyggnad, även utsidan är ritad av Wingårdhs. Samtliga ombyggnader och renoveringar är gjorda av fackmän med påkostade och exklusiva material till ett värde av ca 7.000.000kr.

Utsidan är dränerad och plattsättning en är gjord i granit. Ny bottenplatta är gjuten i köket och badrummet. Golvet i hela undervåningen öppnades upp och renoverades, ny isolering samt nytt golvvärmesystem monterades. Taket sågs över/besiktigades och förstärktes. Fasaden är renoverad och målad. Balkongen på övervåningen revs och byggdes upp på nytt. Hela altanen, balkongen samt spaljén är i lärk. Värmepump samt AC med garantitid sattes in. Samtliga väggar på båda planen är nya inkl. ny isolering. Alla fönster är nya. Fastigheten är larmad och kameror är installerade. Häck som avskiljer parkeringen och båtplatsuppställningen är planterad våren 2018. Poolen är helrenoverad, ny vit duk till poolen samt vit sten runt poolen. Jaccuzin sänktes ner i altanen. Tillfarten till fastigheten ombesörjs av ägaren själv. Nuvarande ägare anlitar företag som ombesörjer städning två gånger per år, höst och vårstädning. Kontakt till företaget kan överlämnas vid önskemål.

Byggnad

Byggnadstyp

2 plansvilla

Byggnadsår

1926 ombyggt 2010, 2014-2015

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, kamin, direktverkande elgolvvärme.

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Fasad: Trä

Fastighetsbeteckning

Skintebo 1:38

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

57 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 54 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

El och uppvärmning för båda fastigheterna ca 4500kr/mån.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 556 000 kr, varav byggnadsvärde 3 053 000 kr

Summa pantbrev

11 060 000 kr

Tomt

Areal: 554 kvm
Tomttyp: Bergstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Officialservitut: Väg, 1480K-2006F35
Förmån, Officialservitut: Parkering, 1480K-2006F35
Förmån, Officialservitut: Gångväg, 1480K-2006F35

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Billdal-Åsberget

Välkommen till Billdal som är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Göteborgs kommun. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Här bor ni i ett populärt område med barnvänliga miljöer, mycket gång och cykelbanor samt gröna ytor. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusten via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På cykelavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.

Kommunikation

Från Kungsporten "Hållplats, Bolsheden" tar er Blå express till centrala Göteborg på en knapp timme.

För mer information om hur och när bussen går se http://www.vasttrafik.se/

Närservice

Ett fantastiskt bra utbud på mataffärer, stora och små butiker och matställen finner man både på Kungsporten och i Nya Hovås som växer under kommande år. Vid Origohuset i Billdal finns ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad