Fiolgatan 2

Bilder

  • Såld!

Fiolgatan 2 , Ruddalen , Göteborg

Nu kan vi erbjuda en sällsynt 5:a på våning 12/12 med efterfrågad utsikt i populära Ruddalen. Lägenheten erbjuder 2-3 sovrum, vardagsrum i anslutning till matsal, trevligt kök med matplats, 2 balkonger, badrum samt en separat gästtoalett. Detta är lägenheten för er som söker ett bekymmersfritt ägande i havsnära miljö med naturen runt knuten. Denna populära och ekonomiskt stabila förening förvaltas av HSB.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

108,8 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 426 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
108,8 kvm
Våning:
12, hiss finns
Lägenhetsnummer:
212
Byggår:
1962
Driftskostnad:
390 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

108,8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Fiolgatan 2 och Brf Triangeln. Vi erbjuder nu en sällsynt 5:a på våning 12/12 med efterfrågad utsikt i populära Ruddalen. Detta är lägenheten för er som söker ett bekymmersfritt ägande i havsnära miljö med naturen runt knuten. Ett få tal minuters promenad från lägenheten och ni befinner er i Ruddalens motionsspår för härliga promenader. Promenera åt andra hållet och ni finner Musikvägens spårvagnshållplats. Spårvagnen tar er enkelt in till stan eller till Frölunda torg för shopping, alternativt göra ett smidigt byte till bussar som tar er ut till havet och salta bad. Denna populära och ekonomiskt stabila förening förvaltas av HSB.

Hall

Välkommen in! Hallen har väldigt goda avhägningsytor i form av två platsbyggda garderober, plats för hatthylla och hallbyrå.

Gästtoalett

Från hallen når du lägenhetens gästtoalett. Utrustningen består av toalett, kommod med underskåp samt spegelskåp med belysning. Väggarna är vitmålade och runt kommoden sitter vitt kakel och det ligger ljust klinker på golvet.

Kök

Ett ljust kök med mycket förvaringsmöjligheter i både över och underskåp. Köket är från 90-talet som uppdaterats löpande, så som lådinstallation i köksskåpen 2011, ny kyl och frys 2012, diskmaskinen byttes ut 2014, ny spis 2018 samt ny kökskran 2018.

Matsal

Matsalen är belägen mellan köket och vardagsrummet. Rummet får ett bra ljusinsläpp genom ett trevligt fönster i söder samt den öppna planlösningen till vardagsrummet. Här ryms ett större matbord med plats för många gäster och trevliga middagar. På golvet ligger fin fiskbensparkett och väggarna är tapetserade i ljus kulör.

Vardagsrum

Vardagsrummet är väl tilltaget och har fönster i flera väderstreck. Vardagsrummet möbleras utan problem med en större soffgrupp och tillhörande möbler. Från vardagsrummet kommer man ut till lägenhetens sydligaste balkong där man kan njuta av solen nästan hela dagen. I vardagsrummet återfinns fiskbensparketten och den klassiska tapeten.

Balkong 1

Denna balkong når ni ifrån vardagsrummet. Balkongen ligger i ett härligt söderläge och är inglasad för att kunna avnjutas från tidig vår till sen höst. Föreningen har långtgående planer om att bygga ut balkongerna. Mer information om detta ges på visning eller vid förfrågan.

Tv-rum/ sovrum

Från vardagsrummet tar ni er till tv-rummet som tidigare varit ett sovrum. Väggen har öppnats upp för att skapa en trevligt harmoni i öppen planlösning mellan matsal, vardagsrum och tv-rummet. Här ryms soffa med tillhörande möblemang för mysiga stunder framför en film. På golvet ligger nåtad parkett och på väggarna sitter samma tapet som i vardagsrummet.

Master bedroom

Lägenhetens master bedroom är väl tilltaget och erbjuds härlig morgonsol från ett stort fönster i östlig riktning. sovrummet rymmer utan problem en dubbelsäng med tillhörande möbler. I sovrummet finns en dubbelgarderob med skjutdörrar.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum används idag som kontor och gästrum. Tillräckligt stort för att inredas med säng och tänkbara möbler för ett extra sovrum. Från detta rum når man ut till lägenhetens andra balkong med förmiddagssol.

Balkong 2

Lägenhetens andra balkong är också inglasad men denna ligger i ostlig riktning och erbjuds härlig förmiddagssol. Här föreligger också planer om utbyggnad.

Badrum

Lägenhetens badrum stamrenoverades 2004. Badrummet har ljusblått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med handfat med tillhörande spegel och belysning, toastol, handdukstork, dusch som byggdes om 2016 samt tvättmaskin från 2004.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

12 av 12, hiss finns

Avgift

6 426 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Driftskostnad

4 689 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 084 kr
Försäkring: 1 605 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,76695%

Andel av årsavgiften

0,76695%

Reparationsfond

33 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Rud 3:1

Övrigt

2 inglasade balkonger. En i söderläge och en i öster.

Till lägenheten hör 2 förråd på vinden.

Förening

Namn

Hsb Brf Triangeln I Göteborg

Om föreningen

Brf Triangeln består av Fiolgatan 2 Gitarrgatan 1-3 som ligger i nära anslutning till Ruddalens Idrottsplats med sina fina promenadstigar och en underbar natur.

Lägenheternas storlek fördelar sig enligt följande:
34st enrums-,70st tvårums-,105st trerums-,och 6st femrumslägenheter.

Här bor ni med gångavstånd till Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker. Närhet finns även till både spårvagns- och busshållsplats som tar er in till Göteborgs city och ut till underbara salta bad i väst. Föreningen har ett brett utbud av aktiviteter för sina medlemmar, såsom cirklar och diverse sammankomster.

Under åren 1961-1963 byggdes tre bostadsfastigheter, som innehar sammanlagt 214 lägenheter, lokaler för fritidsverksamhet samt en föreningsexpedition belägen på Gitarrgatan 3.

Postadress/Besök:
HSB brf Triangeln
Gitarrgatan 3
421 41 Västra Frölunda
E-post: hsbtriangeln@gmail.com
Exp öppen måndagar jämna veckor mellan kl 18.00-19.00

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

215

TV och Bredband

Internet och kabel-TV:
Kabel-TV (basutbud, 16 kanaler) och bredband (50mbit) från Com Hem ingår i månadsavgiften.

Parkering

Tomten inrymmer 50 parkeringsplatser. P-plats kan hyras till en kostnad av 140 kr/månad utan eluttag för motorvärmare och 215 kr/månad med eluttag för motorvärmare. Föreningen ingår även som medlem i Musikvägens parkeringsförening. Parkeringsfältet inrymmer 369 parkeringsplatser där HSB:s Bostadsrättsförening Triangeln Göteborg kan hyra parkeringsplatser. Besöksplatser går att hyra under en kortare tid, tex en vecka eller en månad.

Renoveringar

Renovering:
Köksstammar renoverade genom relining 2002. Gitarrgatan 3 fick köksstammarma relinade under 2016.
Stambyte avslutat 2005.
Fasad- och fönsterrenovering i föreningen från 2-glas till 2-glas med isolerglas utförd 2007-2009.
Hissrenovering 2009-2010.
Byte utav balkongdörr och balkongfönster 2015.
Renovering fasad Gitarrgatan 1, 2016-2017.
Spolning och filmning av bottenplattor 2017
Renovering av fasad på Fiolgatan 2 2018
Justering av värmesystemet & Spolning av stammar 2018

Framtida renoveringar:
Fortlöpande energibesparande åtgärder
Planerad OVK-besiktning 2019
Översyn av föreningens el 2020

Ekonomi

Under 2017 höjdes avgifterna med 1,5%. Inga ytterligare avgiftshöjningar är planerade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Övernattningslägenhet:
Finns på Gitarrgatan 1. Denna går att hyra för 300 kr/natt inkl. 1st parkeringsplats.

Lokal:
Finns på Gitarrgatan 3 och går att hyra för 360 kr för en dag.
Bokning av övernattsningslägenhet och lokal sker via 0104 422146 eller via E-mail till Annika.wallin@hsb.se

Bibliotek:
Medlemmar har möjlighet att låna böcker samt ljudböcker på Gitarrgatan 3 jämna måndagar mellan kl. 18-19.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Hör av dig till Victor Adamsson eller Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad