Morkullegatan 1

Bilder

  • Såld!

Morkullegatan 1 , Hagen , Göteborg

Nu kommer vi att sälja denna mysiga etta om 35 kvm! Här finns möjlighet att förvärva en perfekt första lägenhet, med gott om förvaring, ett uppdaterat kök och ett stort, fräscht badrum. Lägenheten är belägen i trivsamma Hagen, med bra kommunikationsmöjligheter och närhet till mataffär. Inom gångavstånd når ni även Nya varvet, med sina fina promenadstråk längs vattnet. Kontakta mäklaren för mer information!

35 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 183 kr inkl värme och VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
35 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1202
Byggår:
1951
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

35 ljusa och välplanerade kvadratmeter, fördelat på ett rum och kök med ett rymligt badrum och bra förvaring. Med sitt snedtak, takfönster och en utsikt som sträcker sig över de intilliggande villorna får lägenheten en unik charm. Ta chansen att bli ägare av denna mysiga etta med oerhört bra kommunikationer och närhandel endast ett stenkast bort!

Hall

Vi välkomnas in i lägenheten och kliver in på ett trestavigt parkettgolv i ek som löper genom hela lägenheten. Väggarna är målade i vitt, även det genomgående för lägenheten. I hallen finns utrymme för avhängning av ytterkläderna.

Badrum

Till vänster finner vi hemmets badrum. Väldigt rymligt badrum i ljusa färger. Här finns WC, handfatskommod samt en dusch. Gott om förvaringsyta finns i form av en platsbyggd skänk.

Rum och kök

Hallen leder oss vidare till köket och rummet. Här flödar gott om naturligt ljus in via ett stort fönster. Två takfönster skänker än mer ljus och rymd till lägenheten. Köket är fräscht med stilrena materialval. Vita skåpsluckor, en arbetsbänk i ljusgrå laminat samt ett stänkskydd av vitt, småskaligt kakel. Bra arbetsytor och förvaring i form av över- och underskåp. I köket finns kyl/frys samt spis med ugn. Den självklara matplatsen befinner sig intill fönstret, där ryms ett bord med 4 sittande gäster. Vardagsrumsdelen möbleras förslagsvis med en mindre soffa med tillhörande tv-möbler, eller kanske två fåtöljer. I anslutning ligger sovalkoven som rymmer en säng med kompletterande nattduksbord. Önskar ni bo i en mycket trevlig etta med fina ytskikt, fräscht kök och badrum? Kontakta då mäklaren för att boka in er på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 183 kr inkl värme och VA

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Observera att driftskostnaderna är uppskattade. Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

14,91%

Andel av årsavgiften

14,90713%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 augusti 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 555:517

Förening

Namn

Brf Söderläge 5

Om föreningen

Brf Söderläge 1 registrerades år 2011 och består av 4 st lägenheter på Morkullegatan 1. Fastigheten är belägen med närhet till naturen och havet i väst. Vackra promenadstråk återfinns vid Nya varvet, längs hamnen och in mot klippan. Inom gångavstånd finns bland annat närhandel, restauranger, bageri och frisör.

De fyra lägenheterna är uppdelade enligt följande:
2 st ettor
2 st fyror

Ett stenkast bort finns både busshållplats och spårvagnshållplats som tar er in till stadskärnan, ut mot saltstänkta klippor i väst och till Frölunda torg med dess breda utbud.

Brf Söderläge 5 är en bostadsrättsförening med mycket gemenskap. Till fastigheten finns en trädgård med uteplats som medlemmarna utnyttjar och tillsammans tar hand om. Dessutom görs trappstädning, gräsklippning och snöröjning gemensamt av föreningens medlemmar. En dag per år har föreningen en städdag.

Antal lägenheter

4

TV och Bredband

Fiber finns indraget, val av leverantör gör medlemmarna själva.

Parkering

Det finns en p-plats för varje lägenhet att hyra, priset på den är 350kr/mån.

Renoveringar

Fastighetens stammar byttes år 2012.

Ekonomi

Avgifterna kommer att höjas med 5% vid årsskiftet 2019/2020.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

En tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, mangel och torkrum finns.

Föreningen har även en bastu med två duschar för föreningarna att utnyttja!

Om området

Hagen

Attraktivt och trivsamt område! Här bor ni lugnt och bekvämt med närhet till både skärgården och staden. Samtidigt finner ni båthamnar och badvikar på promenad eller cykelavstånd. I närheten vid Nya Varvet och Påvelund finns härliga grön- och promenadområden.

Kommunikation

Med buss 20 och 90 tar ni er in till Göteborgs centrala delar. Buss 20 tar er även till Frölunda Torg.

Spårvagnshållplatsen Hagen ligger inom promenadavstånd och härifrån åker ni med spårvagn 9 eller 11 in till staden eller ut till Saltholmen. På morgonen går också spårvagn 104 mot centrum.

Närservice

I området vid Redegatan finns bland annat bank, gym, Hemköp och fiskvagn. På Frölunda Torg hittar man ett större utbud av affärer så som modebutiker, sportaffärer, smyckesaffärer, bokaffärer, banker, restauranger mm. Här finns även Frölunda kulturhus med bio, simhall och träningsanläggning.

I området finns flera skolor att välja på och mitt i området ligger Engelska skolan, Hagenskolan och Nya Varvet skolan. I närheten finns även Dalaskolan, Fiskebäckskolan, Nya och Gamla Långedragsskolan, Nya och Gamla Påvellundskolan.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad