Fiolgatan 2

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Fiolgatan 2!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fiolgatan 2 , Ruddalen , Göteborg

Nu har ni äntligen möjlighet att förvärva en fantastisk femrummare på våning 12 av 12! Belägen i ett ostört gavelläge med två balkonger i söder- respektive västerläge. Utmärkt skick med två badrum och genomgående fina ytskikt. Kontakta mäklaren för mer info!

113,6 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 622 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
113,6 kvm
Våning:
12, hiss finns
Byggår:
1962
Driftskostnad:
382 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

113,6 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Fiolgatan 2! Nu har vi äran att äntligen kunna presentera en fantastisk 5a på våning 12 av 12. Här möts vi av öppna och ljusa ytor med genomgående fina ytskikt i ett insynsfritt gavelläge. Ett smakfullt renoverat hem i klassiska och tidlösa materialval. Missa inte chansen att bli ägare av föreningens kanske finaste lägenhet!

Entré

Vi tar hissen upp till våning 12 och kliver in i en rymlig entré. Fullt möblerbar hall som erbjuder plats till avlastningsbord eller garderober om så önskas. Förvaring finns i kapprummet som ligger i anslutning till entrén. Längs golvet löper en klassisk fiskbensparkett som fortsätter in i vardagsrum och matsal. Väggarna är vitmålade.

Vardagsrum och matsal

Hallen leder oss vidare in till vardagsrummet som ligger i anslutning till hemmets matsal. Här infinner sig en känsla av rymd, med det fria och höga gavelläget tillsammans med sina stora fönsterpartier. Sociala ytor som bjuder in till umgänge! På väggarna i vardagsrum och matsal sitter en ljus tapet. Matsalen är rymlig, perfekt för de större bjudningarna!

Inglasad balkong

Från vardagsrummet nås en av lägenhetens två balkonger. Belägen i ett rent söderläge kan man här njuta av solen mest hela dagen. Insynsfri balkong med vidsträckt utsikt över området.

Kök

Via matsalen tar vi oss sedan vidare in till hemmets kök. Ett hemtrevligt kök med klassiska materialval. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av över- och underskåp samt ett skafferi. Som förvaring finns även ett upplyst vitrinskåp som ger ett stilrent intryck. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spishäll med ugn, samt en diskmaskin. Bänkskivan är av en mörkare stenkomposit som bryter av snyggt mot de vita luckorna. Ovan arbetsbänken sitter stänkskydd i vitt kakel. Golvet är klätt i en trestavig ekparkett, som är genomgående för resterande lägenheten, och på väggarna sitter en stilren, randig tapet i ljust grått och vitt.

Gästtoalett

Kapprummet leder oss vidare till en gästtoalett, halvkaklat med en vit klinker på golvet. Väggarna är vitmålade och delvis kaklade. På gästtoaletten finner vi en vägghängd WC, ett handfat samt förvaring i form av ett spegelskåp.

Sovrum 1

Via hallen når vi hemmets tre sovrum. Sovrum 1 rymmer enkelt en säng med tillhörande möbler och skrivbord eller förvaringsmöbler om så önskas. Härifrån når vi hemmets andra balkong, belägen i ett soldränkt västerläge! Här kan man fånga solens strålar hela eftermiddagen och kvällen.

Sovrum 2

Sovrum 2 rymmer även detta en säng med tillhörande möbler. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob med gott om förvaringsmöjligheter. Gemensamt för de två sovrummen är de vitmålade väggarna.

Master bedroom

Master bedroom, det största av tre sovrum. Här är väggarna målade i en trivsam grå nyans. Förvaring finns i form av ett stort parti skjutgarderober. Ett stort fönster släpper in gott om naturligt ljus! I samtliga sovrum finns möjligheten att vakna upp och blicka ut över en fantastisk vy över Ruddalen och dess grönska.

Badrum

Från hallen når vi även badrummet, renoverat år 2015. Helkaklat med en grå klinker och vitt kakel. Här finns bekvämligheter som golvvärme, perfekt för kalla morgonfötter! Badrummet är utrustat med en vägghängd WC, handfatskommod, downlights samt ett badkar med extra dusch-utrymme. Här är det förberett och framdraget vatten samt el om man önskar sätta in en tvättmaskin. Önskar ni att bosätta er i en toppenfin lägenhet på högsta våningsplan med fri utsikt? Kontakta mäklaren för att boka in er på visning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

12 av 12, hiss finns

Avgift

6 622 kr Inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband

Driftskostnad

4 595 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 995 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,79229%

Andel av årsavgiften

0,79229%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 januari 2009
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Rud 3:1

Övrigt

En inglasad balkong i söderläge och en rymlig balkong i västerläge.

Ett förråd på vinden tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Hsb Brf Triangeln I Göteborg

Om föreningen

Brf Triangeln består av Fiolgatan 2 Gitarrgatan 1-3 som ligger i nära anslutning till Ruddalens Idrottsplats med sina fina promenadstigar och en underbar natur.

Lägenheternas storlek fördelar sig enligt följande:
34st enrums-,70st tvårums-,105st trerums-,och 6st femrumslägenheter.

Här bor ni med gångavstånd till Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker. Närhet finns även till både spårvagns- och busshållsplats som tar er in till Göteborgs city och ut till underbara salta bad i väst. Föreningen har ett brett utbud av aktiviteter för sina medlemmar, såsom cirklar och diverse sammankomster.

Under åren 1961-1963 byggdes tre bostadsfastigheter, som innehar sammanlagt 214 lägenheter, lokaler för fritidsverksamhet samt en föreningsexpedition belägen på Gitarrgatan 3.

Postadress/Besök:
HSB brf Triangeln
Gitarrgatan 3
421 41 Västra Frölunda
E-post: hsbtriangeln@gmail.com
Exp öppen måndagar jämna veckor mellan kl 18.00-19.00

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

215

TV och Bredband

Internet och kabel-TV:
Kabel-TV (basutbud, 16 kanaler) och bredband (50mbit) från Com Hem ingår i månadsavgiften.

Parkering

Tomten inrymmer 50 parkeringsplatser. P-plats kan hyras till en kostnad av 120 kr/månad utan eluttag för motorvärmare och 190kr/månad med eluttag för motorvärmare. Föreningen ingår även som medlem i Musikvägens parkeringsförening. Parkeringsfältet inrymmer 369 parkeringsplatser varav HSB:s Bostadsrättsförening Triangeln Göteborg nyttjar ca 83 parkeringsplatser. Besöksplatser går att hyra under en kortare tid, tex en vecka eller en månad.

Renoveringar

Renovering:
Köksstammar renoverade genom relining 2002. Gitarrgatan 3 fick köksstammarma relinade under 2016.
Stambyte avslutat 2005.
Fasad- och fönsterrenovering i föreningen från 2-glas till 2-glas med isolerglas utförd 2007-2009.
Hissrenovering 2009-2010.
Byte utav balkongdörr och balkongfönster 2015.
Renovering fasad Gitarrgatan 1, 2016-2017.
Spolning och filmning av bottenplattor 2017
Renovering av fasad på Fiolgatan 2 2018
Justering av värmesystemet & Spolning av stammar 2018

Framtida renoveringar:
Fortlöpande energibesparande åtgärder
Planerad OVK-besiktning 2019
Översyn av föreningens el 2020

Ekonomi

Under 2017 höjdes avgifterna med 1,5%. Inga ytterligare avgiftshöjningar är planerade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Övernattningslägenhet:
Finns på Gitarrgatan 1. Denna går att hyra för 300 kr/natt inkl. 1st parkeringsplats.

Lokal:
Finns på Gitarrgatan 3 och går att hyra för 360 kr för en dag.
Bokning av övernattsningslägenhet och lokal sker via 0104 422146 eller via E-mail till Annika.wallin@hsb.se

Bibliotek:
Medlemmar har möjlighet att låna böcker samt ljudböcker på Gitarrgatan 3 jämna måndagar mellan kl. 18-19.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad