Klarinettgatan 13

Bilder

  • Såld!

Klarinettgatan 13 , Ruddalen , Göteborg

Nu ges ni möjligheten att bosätta er i denna praktiska och charmiga genomgångs 2:a om 53,5 kvm. Här bor ni med ett tilltalande läge nära natur och varierande fritidsaktiviteter. Lägenheten erbjuder ett snyggt helkaklat badrum som har stamrenoverats av föreningen, ett nyrenoverat kök från 2018 med bra materialval och ett vardagsrum med fin fiskbensparkett i ek. Här bor man i en stabil och omtyckt förening i hjärtat av Ruddalen. Det finns tillgång till goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg, expansiva Frölunda Torg eller områdets salta bad.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklaren för mer information!

53,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 228 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
146
Byggår:
1954
Driftskostnad:
391 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i ett rymlig hall med plats för avhänging och möblerings möjligheter. Från hallen tar ni er till lägenhetens alla rum och här finns även en bra klädkammare som löser era förvaringsbehov. Väggarna är vita och på golvet ligger slitstarkt laminat

Kök

Från hallen och intill sovrummet ligger bostadens nyrenoverade kök från 2018. Här har man tänk på alla detaljer och skapat ett kök att trivas i. Djupa köksbänkar i snygg laminat, vita köksluckor med rostfria handtag, vitt stänkskydd i snygg design och maskinpark i rostfritt. Utrustningen består av spishäll med fläkt, ugn och separat kyl samt frys. Matplatsen finner sin naturliga plats vid fönstret med utsikt mot grönskade omgivningar. Här kan ni njuta av trevliga middagar bland vänner, familj eller varför inte på tu man hand med den man tycker om. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Från hallen når ni lägenhetens rymliga vardagsrum. Med större fönsterparti år väster får rummet ett fint ljusinsläpp och här finns plats för möblemang bestående av både soffa och matbord om så önskas. rummet erbjuder insynsskyddat läge med utgång till balkong. Väggarna är vita och på golvet ligger svårslagen fiskbensparkett.

Sovrum

Intill Köket har vi bostadens rofyllda sovrum med plats för vila. Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Klädförvaringen löses genom stora garderober med spegelfront och mysigt fönster ger en ljus och trevlig känsla. Väggarna är vita med grå fondvägg och på golvet ligger parkett.

Badrum

Från hallen finner ni lägenhetens stamrenoverade badrum från 2007-2008. Utrustningen består av WC, handfat med kommod och spegel, handdukstork, dusch samt tvättmaskin för att underlätta i vardagen. Badrummet är helkaklat med vita väggar och golv. Här finns också ett trevligt fönster som ger ett härligt ljusinsläpp för en mysig känsla.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 228 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

4 698 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 298 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,2546%

Andel av årsavgiften

0,25372%

Reparationsfond

299 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 17

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Göteborgshus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 373 st lägenheter. Föreningen består av adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Fastigheterna ligger i nära anslutning till Ruddalens Idrottsplats med sina fina promenadstigar och en underbar natur.

Föreningens 20 945 kvm är fördelade enligt följande:
1 rokv-36 st
1 rok-8 st
2 rok-205 st
3 rok-107 st
4 rok-18 st.
Utöver dessa finns det 15 st lokaler.

I området finns flera fina uteplatser och grillplatser till för föreningens medlemmar. Här bor ni med gångavstånd till Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker. Närhet finns även till både spårvagns- och busshållsplats som tar er in till Göteborgs city och ut till underbara salta bad i väst!

Fastighetsexpedition:
Saxofongatan 18
421 39 Västra Frölunda

Gå gärna in på föreningens hemsida om du vill veta mer: www.gbghus17.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

373

Antal lokaler i föreningen

15

TV och Bredband

Kabel-TV:
Kabel-TV via ComHem, deras grundutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband:
Föreningen är anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se
För abonnemang kontakta respektive företag.

Båda Comhem och Telia erbjuder IP Telefoni men det fungerar även med andra leverantörer.

Parkering

Det finns totalt 238 p-platser, hyra 170 kr/mån. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan.Separat kö gäller och kösystemet sköts av Riksbyggen.

Utöver detta finns 11 st besöksparkeringar.

Renoveringar

Utförda:
2003 - Säkerhetsdörrar installerades.
2005 - Tak- och fasadunderhåll.
2007-2008 - Stambyte och badrumsrenovering. I samband med detta renoverades även föreningens tvättstugor. Samma år gjordes en elrenovering där samtliga elinstallationer byttes.
2008-2009 - Portlås i entréplan installerades.
2011-2012 - Hissarna i höghuset totalrenoverades.
2014 - Trapphusrenoveringar utfördes och man satte in nya ytterdörrar. Fönsterbyte och nytt plåttak sattes in på Saxofongatan 1 och 3.
2015-2016 - Stödmur Klarinettgatan förstärktes.
2017-2018 - Upprustning parkering musikgatan.

Pågående/planerat:
2018-2019: Fortsatt arbete parkeringsplatser. Underhåll/byte garageportar. Besiktning av balkongplattor. Byte av väggarmaturer utomhus.
2019-2020: Målningsarbeten, översyn belysningsarmaturer på lyktstolpar samt fortsatta mindre underhållsåtgärder enl. underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen kommer under 2019 att höja avgiften med 99 kr/mån pga nya avtal om digital tv/ Bredband och IP Telefoni.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

info@gbghus17.se

Övrigt

Gemensamma utrymmen
Bastu finns på Basungatan 6-8
Slöjdlokaler på Klarinettgatan 17 - 19, Basungatan 5-7, Basungatan 10, och Saxofongatan 2.
Bordtennisrum och Hobbylokal på Klarinettgatan 9.
I samtliga fastigheter finns cykel-och barnvagnsrum.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Parkering

Det finns 238 p-platser, hyra ca 190 kr/mån. Besöksparkeringar 19 st. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan. Riksbyggens Ekonomicenter i Västerås sköter frågor kring parkeringar och garage: tfn: 0771860860.

Karta

Hör av dig till Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad