Klarinettgatan 22

Bilder

  • Såld!

Klarinettgatan 22 , Ruddalen , Göteborg

Nu ges ni möjligheten att skapa ert drömhem i denna rymliga 3:a i hjärtat av Ruddalen. Lägenheten erbjuder en trevlig och social planlösning, 2 stora sovrum, ljust kök med fina originaldetaljer och ett stamrenoverat badrum med både tvättmaskin samt torktumlare. Här bor man i en populär och ekonomisk stark förening med naturen runt knuten. I området finns fritidsaktiviteter av olika slag, närhet till bra service, Frölunda torgs svårslagning shopping och goda kommunikationer till både centrala Göteborg och västkustens salta bad.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

67,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 990 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
95
Byggår:
1954
Driftskostnad:
159 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i denna rymliga hall med plats för avhängning. Hallen knyter samma lägenhetens olika rum och erbjuder förvaring genom 3 garderober. väggarna är vita och på golvet ligger stilrent golv i laminat.

Kök

Från hallen når ni bostadens trevliga kök med fina originaldetaljer. vita köksluckor med äldre karaktär, handtag i rostfritt, bankskivor ek och stänkskydd av vitt kakel. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys, spis med spisfläkt och en diskmaskin för en enkel vardag. Matplatsen finner sin naturliga plats vid fönstret åt väster. Här ryms flera gäster för trevliga middagar i goda vänner lag. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Där hallen slutar tar vardagsrummet vid med sin trevlig volym. här ryms både soffa med tv-hörna och en matplats för mer formella middagar. Tilltalande fönsterparti med utgång till balkong ger efterfrågat naturligt ljus från väster. Väggarna är vita och på golvet ligger en magnifik fiskbensmönstrad parkett i original.

Balkong

Från vardagsrummet tar ni er ut till bostadens balkong i solbadande västerläge. här kan ni njuta av solnedgången i sällskap av vänner eller varför inte på tu man hand med den ni tycker om. Här ryms både bord och stolar för en kaffe i solen eller en mindre soffa för lata dagar i solen med en bok i handen.

Sovrum 1

Från vardagsrummet hittar ni sovrum 1 med fönster åt öster som silar morgonens första solstrålar. Rummet är en plats för vila och här får ni med enkelhet plats med dubbelsäng med tillhörande möblemang. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger en plastmatta

Sovrum 2

Med anslutning till hallen ligger lägenhetens andra sovrum. Här finns ett trevligt fönster mot gröna omgivningar utan insyn. Med tilltalande volym ryms även här dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring löses genom en hel garderobsvägg. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en plastmatta.

Badrum

Med ingång från hallen finner ni bostadens trevliga badrum. Renoverat i föreningens regi 2007-2008 och med trevligt fönster med frostat glas för naturligt ljus. Helkaklade ytskikt och utrustning bestående av WC, Handfat med spegelskåp, dusch och en tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare för att underlätta vardagsbestyren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 990 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

1 916 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 616 kr
Försäkring: 300 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,3133%

Andel av årsavgiften

0,31222%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenhet hör ett källarförråd och ett väldigt rymligt vindsförråd.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 17

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Göteborgshus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 373 st lägenheter. Föreningen består av adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Fastigheterna ligger i nära anslutning till Ruddalens Idrottsplats med sina fina promenadstigar och en underbar natur.

Föreningens 20 945 kvm är fördelade enligt följande:
1 rokv-36 st
1 rok-8 st
2 rok-205 st
3 rok-107 st
4 rok-18 st.
Utöver dessa finns det 15 st lokaler.

I området finns flera fina uteplatser och grillplatser till för föreningens medlemmar. Här bor ni med gångavstånd till Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker. Närhet finns även till både spårvagns- och busshållsplats som tar er in till Göteborgs city och ut till underbara salta bad i väst!

Fastighetsexpedition:
Saxofongatan 18
421 39 Västra Frölunda

Gå gärna in på föreningens hemsida om du vill veta mer: www.gbghus17.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

373

Antal lokaler i föreningen

15

TV och Bredband

Kabel-TV:
Kabel-TV via ComHem, deras grundutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband:
Föreningen är anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se
För abonnemang kontakta respektive företag.

Båda Comhem och Telia erbjuder IP Telefoni men det fungerar även med andra leverantörer.

Parkering

Det finns totalt 238 p-platser, hyra 170 kr/mån. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan.Separat kö gäller och kösystemet sköts av Riksbyggen.

Utöver detta finns 11 st besöksparkeringar.

Renoveringar

Utförda:
2003 - Säkerhetsdörrar installerades.
2005 - Tak- och fasadunderhåll.
2007-2008 - Stambyte och badrumsrenovering. I samband med detta renoverades även föreningens tvättstugor. Samma år gjordes en elrenovering där samtliga elinstallationer byttes.
2008-2009 - Portlås i entréplan installerades.
2011-2012 - Hissarna i höghuset totalrenoverades.
2014 - Trapphusrenoveringar utfördes och man satte in nya ytterdörrar. Fönsterbyte och nytt plåttak sattes in på Saxofongatan 1 och 3.
2015-2016 - Stödmur Klarinettgatan förstärktes.
2017-2018 - Upprustning parkering musikgatan.

Pågående/planerat:
2018-2019: Fortsatt arbete parkeringsplatser. Underhåll/byte garageportar. Besiktning av balkongplattor. Byte av väggarmaturer utomhus.
2019-2020: Målningsarbeten, översyn belysningsarmaturer på lyktstolpar samt fortsatta mindre underhållsåtgärder enl. underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen kommer under 2019 att höja avgiften med 99 kr/mån pga nya avtal om digital tv/ Bredband och IP Telefoni.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

info@gbghus17.se

Övrigt

Gemensamma utrymmen
Bastu finns på Basungatan 6-8
Slöjdlokaler på Klarinettgatan 17 - 19, Basungatan 5-7, Basungatan 10, och Saxofongatan 2.
Bordtennisrum och Hobbylokal på Klarinettgatan 9.
I samtliga fastigheter finns cykel-och barnvagnsrum.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Hör av dig till Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad