Lillgårdens Gränd 3

Bilder

  • Trevligt kök med möjlighet till stor matplats och flera gäster.
  • Köket har smakfull och stilren inredning av märket Marbodal.
  • Balkong med högt och fritt sydvästläge och utsikt över innergården.
  • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt utgång till balkong.
  • Matplats i anslutning till kök och vardagsrum.

Som Utgångsbud

3 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Lillgårdens Gränd 3 , Hovås , Göteborg

Välplanerad 2:a på 4:e våningen med öppen planlösning och generöst ljusinsläpp. Det unika med bostaden är burspråket i sovrummet då det endast finns 2 lägenheter i föreningen med den utbyggnaden och fönster i två väderstreck. Modernt och bekvämt boende med stor balkong i sydvästläge, goda förvaringsmöjligheter. Centralt belägen i naturnära Nya Hovås.

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 180 kr inkl. TV/Bredband/Telefoni, värme, kallvatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
4, hiss finns
Driftskostnad:
396 kr/månad
Som Utgångsbud:
3 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till denna välplanerade 2:a på Lillgårdens Gränd 3 och Brf. Solgränd. Ni möts av moderna och nybyggda hus från år 2017 i Nya Hovås med busshållplats, mataffär, apotek, systembolaget mm runt hörnet. Praktiskt och bekvämt boende med automatisk dörröppnare, hiss och brevlådor i entrén. Förråd och garage finns i källaren, cykel - och barnvagnsförråd finns på innergården. Lägenheten är mycket fint belägen på våning 4 med balkong i sydvästläge om ca 7,5 kvm mot en lugn innergård.

Välkommen in i en öppen hall med goda förvaringsmöjligheter. Hallen är inredd med garderob med skjutdörrar, varav två av spegelglas. Askparkett är genomgående för hela lägenheten förutom i badrummet där det istället ligger klinker. Ljus färgsättning på väggarna.

På hallens högra sida ligger det lyxiga badrummet. Badrummet är stilrent inrett med duschdörrar glas, klinker på golvet och helkaklade väggar. Den eldrivna handdukstorken håller era handdukar torra och varma oavsett årstid. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens samt bänkskiva i laminat på vilken ni kan stryka och vika den nytvättade tvätten. I väggskåpen ovanför bänkskivan förvarar ni rengöringsprodukter mm.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Den öppna planlösningen, ljusa färgsättningen på väggarna och mycket ljusinsläpp gör vardagsrummet till en trivsam mittpunkt i lägenheten. Här finns det plats för soffa och läsfåtölj. Samtliga fönster i vardagsrummet och köket är utrustade med rullgardiner som skyddar mot den starka solen. Härifrån kommer ni ut till den stora balkongen om ca 7,5 kvm i sydvästläge, den ultimata uteplatsen med högt och öppet läge. Från balkongen är det fin utsikt över föreningens samtliga hus samt innegården. Balkongens belysning gör den även till en perfekt plats att vistas på under sena sommarkvällar.

I anslutning till vardagsrummet hittar du det smakfulla och välplanerade köket, med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Stilren inredning från Marbodal med vita skåpsluckor och silverhandtag i stål, lådor med fullutdrag och dämpad stängning. Den svarta bänkskivan i laminat ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Belysningen under skåpen lyser upp under tiden du lagar mat. Köket erbjuder ett komplett maskinellt paket i rostfritt stål av märket Bosch med allt ni behöver. Kombinerad kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll av märket Siemens, diskmaskin, micro inbyggt i köksskåp. Mellan kök och vardagsrum finns det plats för matbord.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum, här vill man kunna sova gott och komma till ro. I detta unikt planerade sovrum finner ni ett burspråk i två väderstreck, vilket förser rummet med ett fantastiskt ljusinsläpp. Passar perfekt som läs-, skriv- eller fotohörna, ateljé eller bara en lugn plats där du kan låta tankarna flöda. Sovrummet är även försett med inbyggd garderob med skjutdörrar och speglar för god klädförvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Pris

3 495 000 kr Som Utgångsbud

Avgift

4 180 kr inkl. TV/Bredband/Telefoni, värme, kallvatten

Driftskostnad

4 759 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 877 kr
Övrigt: 882 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrigt: kostnaden för varmvatten/år.

Andel i föreningen

1,064%

Andel av årsavgiften

1,14%

Övrigt

Balkong i sydvästläge om ca 7,5 kvm, automatisk dörröppnare, hiss och brevlådor i entrén. Förråd och garage finns i källaren, cykel - och barnvagnsförråd finns på innergården.

Förening

Namn

Brf Solgränd

Om föreningen

Brf Solgränd är Svanenmärkt och ger dig ett vackert hem med noga utvalda och miljövänliga material redan i grundutförandet. Föreningen består av tre flerbostadshus med 4-7 våningsplan i Nya Hovås. Totalt 76 lägenheter. I källarplan finns garage, lägenhetsförråd samt undercentral för El, VVS mm. Gemensamma cykel förråd och barnvagnsrum finns i området. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga, varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. Samtliga entré portar med moderna kodlås/tag. Alla ytterdörrar i föreningen är säkerhetsdörrar. Byggår är 2017. Uppvärmning - Bergvärme

Individuell mätning och debitering av el och vatten, vilket gör att du själv kan påverka din driftskostnad.
Energieffektiv fasad och fönster, snålspolade kranar och duschar håller nere driftskostnaden och därigenom månadsavgiften.
Odlingsplatser på innergården.
Gröna innergårdar för rekreation och biodiversitet.
Sopsugningsanläggning.
Vitvaror energiklass A+ (torktumlare undantaget)
Ladduttag för elbil i garage.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

76

TV och Bredband

TV - Lägenheterna är anslutna till kabelnät.
Internet - Fast lina, hastighet 100Mbit/s, Leverantör ComHem

Parkering

Föreningen har 58 garageplatser som kostar 1200kr/mån, till dessa är det kö.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är kända idag. Vatten och el debiteras i förskott.
Till månadsavgiften tillkommer kostnaden för varmvatten och hushållselen som betalas av bostadsrättsinnehavaren. Fr o m 1/10 debiteras man för faktiska förbrukningen kvartalsvis i efterhand.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Hovås

Hovås har under lång tid varit en oas för de som söker sig närmare naturen men samtidigt vill ha goda förbindelser till centrum. Under de senaste åren har intresset för området ökat och många söker sig söderut längs väg 158. Det är inte ens alla som pratar om Hovås längre, idag kallas det Nya Hovås. Den lite lantliga känslan har bytts ut mot ett naturnära centrum med lättillgänglig service. Ensamma vägar har byggts ut för att underlätta framkomligheten, små butiker har förflyttat sig från stadens puls för att komma ut till lugnet. Med havet som granne och expressbussar in till Göteborg på 15-20 minuter har Hovås bara påbörjat att utforska sin potential.

Det är framförallt läget och den expanderande handeln som gör området så unikt. Närheten till staden underlättar vardagslivet utan att störa den fridfulla atmosfären som råder. Både Hovås och Billdal har alltid varit exemplariska områden för barnfamiljer. Med närhet till skolor, sjukvård, djur och natur har trakten kunnat erbjuda det mest önskvärda. Nya Hovås har valt en mer modern inriktning och öppnar upp stadsdelen för både unga och gamla såväl som barnfamiljer. Den småskaliga handeln som växer fram i området har skapat en trivsam blandning av bostäder, butiker och kontor. Hovås centrum har blivit ett unikt komplement till närliggande köpcentrum i exempelvis. Frölunda och Kungsbacka, med god service och en fortsatt expanderande tillgänglighet.

Läs mer på nyahovas.se!

Kommunikation

Kommunikation
Busslinje 82, 84, 88, Rosa och Lila Express från Frölunda Torg
Busslinje 180 och Rosa Express från Linnéplatsen .
Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sorellebistro, Yoko Yap mm.
På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum
180 m
Berjo HB
2,8 km
Köpcentrum & Gallerior
HB Sisjö Centrum
4,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Brottkärrsskolans Fritidshem
180 m
Förskola Brännemysten 6
330 m
Grundskolor
Brottkärrsskolans Fritidshem
180 m
Sandåsskolan
430 m
Universitet & Högskolor
AB Susanne Kullberg Ledarskap och Utveckling
990 m
Banker
Handelsbanken
4,3 km
SEB
4,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Göteborgs Golfklubb
2 km
Askims Bangolfklubb
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Nygårdsskolans Sporthall Idrottshall
910 m
Nygårdsplan
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Askims Simhall
2,2 km
Min Simskola Göteborg AB
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte