Lokattsbacken 86

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Lokattsbacken!
  • Högt i tak och även här gott om ljusinsläpp

Lokattsbacken 86 , Långedrag - Hagen , Göteborg

Nu har vi äran att äntligen kunna presentera denna fantastiska etagelägenhet med två balkonger och en helt makalös utsikt över hamninloppet, Älvsborgs fästning, käringberget och mot Långedrag. Ett unikt tillfälle att förvärva ett riktigt drömhem med en utsikt som måste upplevas på plats. Tveka inte att kontakta mäklaren för mer information och för att boka in er på visning!

142 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
8 702 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
142 kvm
Våning:
5-6, hiss finns
Byggår:
1993

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

142 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna etagefyra i gavelläge på lugna och trivsamma Lokattsbacken. Här erbjuds 142 kvm fördelat på 2 plan, med 2 balkonger och en makalös utsikt. Ljusa och öppna ytor med högt i tak och med mycket förvaringsmöjligheter. Här bor ni med närhet till såväl Göteborgs centrum, Frölunda torg som saltstänkta klippor. Både buss- och spårvagnshållplats finns inom ett par minuters gångavstånd. I området hittar ni också närhandel samt flertalet bra skolor och förskolor inom bekvämt gångavstånd för barnfamiljen.

Hall

Vi välkomnas in i en hall med yta för att hänga av ytterkläderna. Till höger om oss finns en rymlig klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en vacker parkett av ek som löper vidare in i lägenheten.

Tvättrum

På höger sida ligger lägenhetens separata tvättrum, med tvättmaskin och torktumlare. Här finns dessutom arbetsyta, förvaring samt en tvättho. Praktisk våtrumsmatta på golvet, väggarna är vita med ett stänkskydd av vitt kakel ovan diskhon.

Badrum 1

Vägg i vägg med tvättrummet ligger hemmets ena badrum. Halvkaklat och utrustat med WC, handfat, duschhörna, handdukstork samt spegelskåp. Halvkaklade väggar i ljusa kulörer och längst golvet ligger samma praktiska våtrumsmatta som i tvättrummet.

Sovrum 1

Till vänster från entrén hittar vi lägenhetens första sovrum. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möbler och ytterligare garderober om så önskas.

Kök

Via ett par vackra glasdörrar stiger vi in i köket, hemmets hjärta. Här slås man av en fantastisk utsikt över hamninloppet! Köket är i originalutförande och är utrustat med kyl/frys, spis med ugn, diskmaskin samt väldigt goda förvaringsmöjligheter i form av över- och underskåp. Vita skåpsluckor med kromade handtag. Arbetsbänken är av trä och ovan den sitter ett stänkskydd i vitt kakel. Köket rymmer ett matbord med plats för 4-6 sittande gäster att njuta av maten som serveras. Köket leder i sin tur vidare ut på den inglasade balkongen.

Inglasad balkong

Första plan erbjuder en rymlig, inglasad balkong som blir som en förlängning av bostaden. Här kan man sitta och njuta av kvällskaffet blickandes ut över hamninloppet och se båtarna segla förbi. Balkongen går att nyttja på såväl sommarhalvåret som vinterhalvåret, med inglasningen kombinerat med infravärme.

Vardagsrum

I anslutning till köket finner vi, bakom en skjutdörr, vardagsrummet. Ljust och luftigt rum med höga fönster i två väderstreck som släpper in gott om naturligt ljus. Här får man enkelt plats med en soffgrupp samt tv med tillhörande möblemang. I vardagsrummet ligger samma vackra parkett som i hallen och väggarna är målade i vitt.

Andra plan

Vi tar trappan upp till andra våning. Här möts vi av sociala ytor och stora fönsterpartier som vetter ut mot Göteborgs hamninlopp. Högt i tak och stora öppna ytor som kan omdisponeras om så önskas, möjlighet finns att bygga till tex ett sovrum. Golvet är beklätt i samma fina ekparkett och väggarna är vitmålade. Förvaring finns i form av en rymlig klädkammare.

Sovrum 2

Bakom ett par glasdörrar finner vi ytterligare ett sovrum. Här vaknar man upp och kan blicka ut över hustaken och ner mot hamnen.

Balkong

Från detta plan nås även den magiska balkongen, med en panoramavy som sträcker sig från Käringberget ut över hamninloppet. Något som måste upplevas på plats! Väl tilltagen balkong med oändliga möbleringsmöjligheter, här sätter endast fantasin gränser!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5-6 av 6, hiss finns

Avgift

8 702 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

1,27154%

Andel av årsavgiften

1,14687%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX (Mek. till- & frånluft med återvin.)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2008
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 116:12

Övrigt

Observera att månadskostnaden är 7928 kr med ett obligatoriskt tillägg om 774 kr avseende värme.

Ett rymligt förråd som tillhör lägenheten finns i entréplan.

Bostaden säljes för dödsbos räkning.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg

Om föreningen

Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Årsavgiften kommer vara oförändrad under verksamhetsåret 2018.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

123

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband via fiber genom bredbandsbolaget.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.

Parkering

Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Benny Jansson, telefon 0706-98 16 50 är ansvarig för fasta fortlöpande garageavtal.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.
För avtal om korttidsparkering kontakta: Bengt Johansson,
telefon 031-29 68 14

Renoveringar

2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Telefon

031-29 68 14

E-post

Brf.Lokatten@gmail.com

Övrigt

Föreningen har bastu, festlokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Hobbyrummet består av en vävstol, hyvelbänk, arbetsbänkar samt diverse verktyg. Det finns 3 stycken miljörum/soprum (fraktioner) i föreningen. På innergården finns två lekplatser samt en boule-bana. Om du vill boka föreningslokalen kan du nu förutom att ringa till Pehr Claesson, 031-40 39 97, också mejla till: Brf.Lokatten@gmail.com

Om området

Långedrag - Hagen

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte