Kungagårdsängen 16

Bilder

  • Såld!

Kungagårdsängen 16 , Brottkärr - Hovås , Göteborg

Nu kan vi erbjuda 83 välplanerade kvadratmeter beläget på markplan i en bostadsrätt med radhuskänsla. 2 härliga uteplatser och gott om förvaring i form av garderober och förråd. Lägenheten ligger i en stabil bostadsrättsförening där garage ingår i avgiften! Här bor ni med gångavstånd till Nya Hovås och dess breda utbud, kommunikationer samt havet med dess saltstänkta klippor. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

83 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 129 kr Inkl. VA, bredband, kabel-tv, Ip-telefoni, 1 garage-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
16
Byggår:
1998
Driftskostnad:
911 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna fantastiska trea om 83 kvm. Här erbjuds en unik möjlighet att förvärva en bostadsrätt i radhusform, i ett ostört gavelläge. Till lägenheten finns 2 rymliga uteplatser, en i öster och en i väster. På så vis kan ni njuta av solen hela dagen! På Kungagårdsängen bor ni med både saltstänkta klippor och Nya Hovås inom gångavstånd.

Hall

Vi tar ett kliv in i hallen, med ett golv i praktisk klinker som sedan övergår till en parkett i ek. Parketten löper i sin tur vidare in i hall, kök och vardagsrum. Avhängning finns i form av hatthylla med krokar, en garderob samt en rymlig klädkammare som enkelt rymmer familjens ytterkläder. Väggarna har en ljus och naturlig färg. Hallen utgör navet i lägenheten, härifrån nås samtliga rum.

Kök

Till vänster om hallen ligger lägenhetens kök, ett rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Vita skåpsluckor med bänkskiva i trä. Ovan bänkskivan sitter ett stänkskydd i vitt kakel. Här finns spis med ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I köket ryms ett större matbord med 4-6 sittande gäster.

Vardagsrum

Via köket når vi det rymliga vardagsrummet, med stora fönsterpartier som gör att rummet fullkomligt badar i naturligt ljus! De höga fönsterna vetter ut mot den grönskande uteplatsen och trädgården och erbjuder en lummig utsikt. I vardagsrummet ryms en soffgrupp med tillhörande möbler om så önskas.

Uteplats

Från vardagsrummet finns utgången till uteplatsen i ett soligt västerläge. Fantastisk och rymlig uteplats med mycket växter och bärbuskar. En plats att trivas på! Här finns även ett kallförråd att förvara utemöblerna och trädgårdsredskapen.

Badrum

Halvkaklat badrum i vitt kakel med detaljer grönt/blått. På golvet ligger en praktisk våtrumsmatta. I badrummet finns WC, duschhörna, handfatskommod, spegelskåp samt en avskild tvättstuga. I tvättstugan finns tvättmaskin, torkskåp samt en tvättho med arbetsyta. Här finns även lägenhetens separata värmepump placerad, utbytt av föreningen 2017.

Master bedroom

Master bedroom, ett rymligt sovrum med plats för en större dubbelsäng med tillhörande möbler. Förvaring finns i form av 4 garderober, med plats att sätta in fler garderober om så önskas.

Sovrum 2

I lägenhetens andra sovrum ryms en säng med tillhörande möbler samt en skrivbordsdel. Här finns idag förvaring om 2 garderober.

Önskar ni att bo i en bra förening i vackra Hovås? Kontakta då mäklaren för att boka in er på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

5 129 kr Inkl. VA, bredband, kabel-tv, Ip-telefoni, 1 garage-plats

Driftskostnad

10 932 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 000 kr
Försäkring: 932 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Elkostnaden avser hushållsel, värme och nätavgift. Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

1,97862%

Andel av årsavgiften

1,97862%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Ventilation

Frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Brottkärr 210:4

Övrigt

Observera att månadsavgiften är 4921 med ett obligatoriskt tillägg om 208 kr avseende Kabel-TV.

En garageplats med eluttag ingår i månadsavgiften. Ett förråd på markplan tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Brf Båtsmansängen

Om föreningen

Varmt välkomna till Brf. Båtsmansängen, ett modernt och bekvämt boende med närhet till hav och natur! En aktiv och social förening med mycket gemenskaphet med aktiviteter så som boule- och fikakvällar.

Föreningen består av 50 bostäder byggda år 1998 fördelade på 1-planshus och 2-planshus med putsad fasad, 1 kvarterslokal, garagelängor samt flera p-platser för boende samt deras besökare. Dessutom finns en nyanlagd Boulebana, en lekplats och spolad isbana vintertid. För föreningens medlemmar finns även en övernattningslägenhet att hyra.

Föreningens 50 lägenheter disponeras enligt följande:
2 rok - 4 st
3 rok - 32 st
4 rok - 14 st

Brf. Båtsmansängen är fint belägen inte långt från Säröledens avfart mot Amundön. Närmsta grannar är ett villaområde. Fin natur finns att avnjuta på bekvämt promenadavstånd. Österut ligger Sandsjöbackas strövområde med skogar och sjöar. För mer information gå in på föreningens hemsida www.batsmansangen.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

50

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Bredband och Tv (ansluten till kabelnät) ingår i avgiften.

Parkering

1 garageplats med innerväggar och eluttag, ingår i månadsavgiften. Gästparkering finns i anslutning till garagen.

Renoveringar

Inga större renoveringar är planerade. Varje lägenhet är utrustad med en elpanna och kommer att bytas ut under en 4-årsperiod. Under år 2016 har 11 st lägenheter fått nya pannor. Under 2017 har ca 17 lägenheter få sina pannor utbytta. Kostnaden för detta täcks av föreningens underhållsfond. För mer information om föreningens underhåll gå in på www.batsmansangen.se.

Ekonomi

Föreningen ekonomi är mycket god. Avgiften sänktes med 5 % 2016-01-01 och 2015-01-01 sänktes den med 1,5%. 2017-01-01 sänktes avgiften med ytterligare 1,5%. I avgiften ingår: Inkl. vatten & avlopp, sophämtning, bredband, kabel-tv (Telia basut), Ip-telefon, 1 st garage, förråd.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Brottkärr - Hovås

Välkommen till Brottkärr som är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Göteborgs kommun. Det gränsar i söder till Billdal, havet i väster och Hovås i norr. Här bor ni i ett populärt område med barnvänliga miljöer, mycket gång och cykelbanor samt gröna ytor. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger, strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På cykelavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.

Kommunikation

Se västtrafiks hemsida: https://www.vasttrafik.se/

Närservice

Ett fantastiskt bra utbud på mataffärer, stora och små butiker och matställen finner man både på Kungsporten och i Nya Hovås som växer under kommande år. Vid Origohuset i Billdal finns ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad