Mandolingatan 9

Bilder

  • Såld!
  • Matplatsen omsluts av stora fönsterpartier
  • Välkommnande hall med bra förvaring
  • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
  • Makalöst bra ljusinsläpp
  • Insynsfritt och med underbar utsikt

Mandolingatan 9 , Ruddalen , Göteborg

Nu finns möjligheten att bosätta sig i en totalrenoverad trea med absolut bästa läge på populära Mandolingatan 9. Nästan högst upp i huset med fri utsikt från samtliga rum och en inglasad balkong i trivsamt söderläge gör denna bostad till någonting extra. Lägenheten upplevs ljus och luftig tack vare tilltalande arkitektur, genomgående stora fönsterpartier, ljusa ytskikt samt grålaserad golv i samtliga rum. I Ruddalen bor ni med gångavstånd till Frölunda torgs stora utbud av butiker och restauranger, Ruddalens idrottscentrum med motionsspår samt goda kommunikationer som tar er in till stan eller ut till salta bad på mindre än 20 minuter.
Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 442 kr Inkl Värme, VA, bredband och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
10, hiss finns
Byggår:
1963
Driftskostnad:
247 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen till Mandolingatan 9 och våning 10 i denna populära förening med stark och välmående ekonomi. Inne i hallen möts ni av bra förvaringsmöjligheter genom av hängning för kläder rakt fram och två stora garderober till höger. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Från hallen når ni lägenhetens stora vardagsrum som på ett naturligt sätt binder samman hemmets alla rum. Öppen planlösning mot köket, stora fönsterpartier och fri utsikt ger vardagsrummet naturligt ljusinsläpp från flera väderstreck. Här ryms både plats för soffgrupp och middagsgäster genom en god planlösning som kan disponeras efter era behov. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Kök

Från vardagsrummet blickar vi in mot lägenhetens renoverad kök från 2017. Här har inget lämnats åt slumpen med gedigna materialval och en känsla som inbjuder till gemytlig matlagning bland vänner och familj. Köket är ljust med vita luckor och kromhandtag. Större arbetsytor med bänkskiva i grå laminat och som stänkskydd sitter vitt kakel. Maskinparken är genomgående i rostfritt och består av kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, samt diskmaskin. Köket erbjuder möjlighet för matbord för flertalet gäster invid stort fönsterparti ut mot balkongen. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Master bedroom

Det stora sovrummet nås från vardagsrummet. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaringen löses genom garderober. Större fönsterparti utan insyn med ett fantastiskt ljusinsläpp åt väster gör detta till en plats att ladda batterierna på. Sovrummet känns ljus och luftigt tack vare vita väggar och laminat på golvet.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet nås från vardagsrummet och får genom trevliga fönster ett härligt ljusinsläpp. Här ryms plats för säng och varför inte en trevlig arbetsplats med utgång till balkongen. Förvaringen löses genom garderober i anslutning till ingången. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Badrum

Badrummet är stamrenoverat och helkaklat i ljusa kulörer. Inredningen består av WC, Handfatskommod, spegelskåp och duschhörna med glasväggar.

Balkong

Balkongen är inglasad och ligger i soligt söderläge. Här ryms bord och stolar för den som önskar ta en kaffe i solen. Genom inglasningen är detta en plats att trivas på från tidig vår till sen höst. Till balkongen tar ni er från köket och sovrum 2.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 12, hiss finns

Avgift

3 442 kr Inkl Värme, VA, bredband och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

2 968 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 568 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,1587%

Andel av årsavgiften

0,1587%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FT

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 27

Om föreningen

De tio höghus som ingår i Riksbyggens Göteborgshus Nr 27 är grupperade kring en trearmad allé som i sina ändpunkter ansluter till kvarterets butiker, spårvagnshållplatsen och gångvägen till Frölunda Torg. Förutom allén avgränsar murar och häckar en gård åt varje hus, där de "egna småbarnen" kan leka.

Föreningen innehar fastigheterna Järnbrott 138:1-10 med adresserna Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11. Bebyggelsen innehåller:
72 fyrarummare på 83m²
264 trerummare på 68m²
264 tvårummare på 58,5-59,5m²
48 tvårummare på 46,5m²
72 ettor på 31,5m²

Lokaler
Medlemmarna har bl.a tillgång till bastu på (i hus 8), cykelrum, övernattningslägenhet (i hus 4), hobbyrum, biltvätt och vindsförråd. Varje hus är utrustade med två tvättstugor, vardera med två tvättmaskiner, fyra torkrum och mangelrum med stenskivemangel. Övernattningslägenhet kan medlemmarna hyra för en kostnad av 125 kr/dygn. En lägenhet med dusch kan även hyras för en kostnad av 175 kr/dygn.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://www.gbghus27.se/

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

720

TV och Bredband

TV: Föreningen har avtal med Com Hem

Bredband: Fastigheten har möjlighet till Com Hems 3 hål i väggen och fiberanslutning via Telenor 250/100 mbit/s

Parkering

Till föreningen hör 258 garageplatser och 381 parkeringsplatser. Garageplatser kostar ca 500 kr/mån och parkeringsplats ca 200 kr/mån.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Stambyte är genomfört och färdigställdes under 2006 med nya badrum. Samtidigt blev elen omdragen i hela föreningen. 2015 installerades nya porttelefoner i samtliga fastigheter. Under 2016 drogs fiber till fastigheterna.

Kommande renoveringar:
Planerat underhåll mellan 2018-2022 är målning av gemensamhetsutrymmen, upprustning av hisskorgar, utbyte av maskinell utrustning i tvättstuga samt underhåll av mark och asfalt. Avsättning till underhållsfond är ca 148 kr/kvm lägenhetsyta per år.

Ekonomi

Förening med god och stabil ekonomi och 720 lägenheter. Årsavgiften höjdes med 1% i oktober år 2017.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Bo Jonsson

Telefon

031-452268

Övrigt

Föreningen är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg, utan rekommenderar varje medlem att teckna bostadsrättstillägg med det försäkringsbolag man har för sin hemförsäkring.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Parkering

Till föreningen hör 258 garageplatser och 381 parkeringsplatser. Garageplatser kostar ca 500 kr/mån och parkeringsplats ca 200 kr/mån.

Karta

Hör av dig till Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte