Banjogatan 13

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Banjogatan 13 i  Grimmered!
  • Fasad från trädgården.
  • Stor uteplats på baksidan av huset.
  • Stort och ljust vardagsrum.
  • Vardagsrum med generöst ljusinsläpp.

Banjogatan 13 , Grimmered , Göteborg

Varmt välkomna till Banjogatan 13 i Grimmered! Här möts ni av tvåplansradhus med träfasader byggda år 1964 med P-platser i anslutning till fastigheterna. Vid ingången på framsidan ligger en av uteplatserna. Här är det sol tidigt på morgonen, en utmärkt plats att börja dagen på med en kopp kaffe. Här når ni även uteförrådet om ca 6 kvm. Huset är mycket bra beläget med en lekplats utanför dörren och promenadavstånd till förskolor och skolor i området. En av fördelarna med just detta radhuset är att det är beläget långt ut på längan, utan närliggande hus varken framför eller bakom detsamma.

105 kvm

Tomträttsavgäld/år:
11 600 kr
Typ:
Radhus
Boarea:
105 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
142,7 kvm
Byggår:
1964
Driftskostnad:
3 894 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Boarea

105 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan:
Hallen är det första man ser när man kommer in i ett hem. Originalparkett i ek som är slipad och lackad på golvet samt ljus färgsättning på väggarna. Direkt i entrén finns det mycket bra avhängningsmöjlighet för familjen och era gäster. I entréplanet finns även gäst-wc med vädringsfönster.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och vänner. Husets vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Det unika med detta vardagsrum är de många fönstren som tillför rummet mycket ljus. Originalparketten i ek som är slipad och lackad på golvet samt ljus färgsättning på väggarna. I vardagsrummet och i anslutning till köket finns en stor matplats med plats för matbord och många gäster.

Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i just köket varje dag. Därför är det otroligt viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort med generös matplats vid fönstret mot uteplatsen på framsidan av huset. Äldre inredning i köket med ljusa luckor. Den maskinella parken består av kyl och frys i full höjd, spis, diskmaskin från år 2018. Laminat på golvet.

På detta plan finns ett av de tre sovrummen. Rummet är väl tilltaget med inbyggda garderober. Här finns det gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Nedre plan:
Trappan från entréplanet leder er ner till detta plan. Här finns det två sovrum, stort förråd, badrum samt tvättstuga. Härifrån kommer ni ut till trädgården som är den ultimata uteplatsen med träaltan och markis som skyddar mot den starka solen varma sommarkvällar. Här kan ni avnjuta flera trevliga middagar med familjen och era vänner fina sommarkvällar. Utrymmet under trappan på detta plan kan inredas för familjens yngre medlemmar där de kan umgås med sina vänner, spela spel eller titta på tv.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Därför är det en fördel att båda sovrummen ligger i nedre plan och bort från sällskapsytorna. Båda sovrummen har fönster har mot den lummiga uteplatsen samt inbyggda garderober.

Badrummet är smakfullt och stilrent inrett med badkar. På golvet ligger klinker med golvvärme och kakel på väggar. Handdukstorken håller era handdukar torra och varma oavsett årstid. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent.

I anslutning till badrummet finns den väl tilltagna tvättstugan. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt bänkskiva på vilken ni kan stryka och vika den nytvättade tvätten. I väggskåpen ovanför bänkskivan kan ni förvara rengöringsprodukter mm.

Förrådet är stort och inrett ned hyllor.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1964

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 augusti 2013
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Fasad: Trä
Fönster: Blandat isolerglasfönster med kopplade fönster.
Tak: Bandad plåt.

Fastighetsbeteckning

Rud 15:29

Övriga byggnader

Förråd om ca 6 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 732 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 992 kr
Väg, samf: 28 140 kr
Övrigt: 11 600 kr

Kommentar

Tomträttsavgäld 11600kr/år I avgiften till samfälligheten ingår: parkering,vatten/avlopp, renhållning, uppvärmning, snöröjning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 994 000 kr, varav byggnadsvärde 889 000 kr

Summa pantbrev

2 050 000 kr

Tomt

Areal: 142,7 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Rud S:63-S:64, GA:23-GA:24
Förmån, Officialservitut: Väg, 1480K-1988F418

Om området

Grimmered

Grimmered är ett stort och relativt högt beläget bostadsområde i västra Göteborg och bostadsområdet domineras av fristående småhus. Genom sitt upphöjda läge i förhållande till kringliggande områden är Ekebäcksberget en populär destination för att blicka ut över Göteborg, i klart väder är det möjligt att skymta Vinga Fyr belägen i Göteborgs södra hamninlopp. Vid sidan om Grimmered ligger ett härligt grönområde, här hittar man Ruddalens idrottsanläggning med tillgång till tennis- och skridskobanor, fotbollsplaner, motionsspår och småsjöar. I Ekebäck ligger ett antal dagis/förskolor som Ängåsgatans förskola och en stor låg-/mellanstadieskola Dalaskolan. Dalaskolan har lång tradition, dess äldsta skolbyggnad är över hundra år och används numera som gymnastiksal. Skolan har musikklasser och är även miljöcertifierad Grön Flaggskola vilket lär eleverna att ta hand om miljön. Ängåsgatans förskola har tre avdelningar, Krabban 1-3, Humlan 1-5 och Fjärilen 3-5 (den sistnämnda har Montessoripedagogisk inriktning).
I närområdet ligger även Nya Varvets skola som har Montessoripedagogisk inriktning. Den innefattar förskola samt låg- /mellanstadieklasser. Ett stenkast bort i Hagen ligger friskolan Engelska Skolan som tar emot elever från 3-16 år. De utmärker sig med lärare från hela världen och satsar mycket på att integrera IT tidigt i utbildningen.

Kommunikation

Med buss 20 tar man sig från Grimmered till Frölunda Torg som är en knutpunkt för buss och spårvagn samt via Ekebäck och vidare till Kungssten. Därifrån finns förbindelser med spårvagn in till de mer centrala delarna av Göteborg.

Närservice

På Grimmeredsvägen ligger Grimmereds Frukthall med ett stort utbud av frukt och grönt, men även lite annat livsmedel.
Frölunda Torg, ett av landets största shoppingcentrum, ligger på några minuters gångväg med mer än 100 butiker. Här finns Åhléns, H&M, modebutiker, sportaffärer, smyckesaffärer, bokaffärer, banker, restauranger mm. Här finns även Frölunda kulturhus med bio, simhall och träningsanläggning.
I Högsbo hittar man Axel Dahlströms torg med ett antal matbutiker, pizzerior och andra affärer samt bibliotek, fritidsgård och Högsbo sjukhus.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Li Food AB
590 m
Vinman
700 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
1,8 km
421 Köpcenter
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Slottsbergsskolans Fritidshem
290 m
Barnlåten Föräldrakooperativet
490 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
5 km
Grundskolor
Slottsbergsskolans Fritidshem
290 m
Frölundaskolans fritidshem
730 m
Gymnasium
Yrkesförberedande centrum YFC
600 m
Frölundaskolans fritidshem
730 m
Universitet & Högskolor
PRO:s Folkhögskola
2,2 km
Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap
2,9 km
Banker
SEB
870 m
FOREX Bank
870 m
Golfbanor & Golfklubbar
World of Golf Scandinavia AB
2,3 km
Kastimar AB
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
660 m
Ruddalens Gym
660 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
660 m
Frölundaborgs Ishall
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte