Uggleberget 25

Bilder

  • Såld!

Uggleberget 25 , Nya Hovås , Göteborg

Varmt välkommen till Uggleberget 25 och Brf. Tornugglan. Ni möts av moderna och nybyggda hus år 2017 i Nya Hovås med busshållplats, mataffär, apotek, systembolaget mm runt hörnet. Praktiskt och bekvämt boende med brevlådor i entrén. Lägenheten är mycket fint belägen med uteplats i västerläge med utsikt mot skogen och naturen.

70 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 044 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, sophantering, källarförråd.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
-2, hiss finns
Byggår:
2017
Driftskostnad:
413 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i lägenhetens hall, här finns det bra avhängningsmöjlighet direkt i entrén samt en garderob att förvara ytterkläder och skor i och städskåp. På golvet ligger 1-stav ekparkett som är genomgående för hela lägenheten förutom i badrummet där det istället ligger granitkeramik på golvet. Både snyggt och praktiskt regniga dagar. Ljus färgsättning på väggarna samt infällda spotlights i taket.

Hallen svänger och leder er in i bostaden. På er högra sida ligger det lyxiga badrummet. På golvet ligger mörkt klinker. Övriga väggar består av vitt kakel. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent. Duschvägg i klarglas med takdusch. Infällda spotlights i taket. Spegel med integrerad belysning ovan tvättställ. Handdukstorken håller dina handdukar torra oavsett årstid. Tvättmaskin samt torktumlare av märket Miele. Bänkskiva i laminat på vilken ni kan vika er nytvättade tvätt. I badrummet finns även vita väggskåp där ni kan förvara tvättmedel mm.

I anslutning till badrummet finns en klädkammare som idag används som arbets/datarum.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Det stora fönsterpartiet i västerläge ger rummet extra ljus och luftighet. Härifrån kommer ni ut till den stora och underbara uteplatsen i västerläge, som är den ultimata uteplatsen. Här finns det gott om utrymme för både loungemöbler, grill och matbord. Från uteplatsen är det fin utsikt mot skogen och grönområdet utanför, en perfekt plats för sköna middagar utomhus i solnedgången.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Stilren och smakfull inredning från Marbodal med vita skåpsluckor med silver handtag i stål, lådor med fullutdrag och dämpad stängning, hörnskåp med karusell. Den mörka bänkskivan ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. LED belysningen under skåpen lyser upp under tiden du lagar mat. Den maskinella parken med 10 års garanti från Miele är komplett med allt ni behöver och består av energieffektiva vitvaror. Kombinerad kyl och frys i full höjd, rostfri varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, rostfri micro inbyggt i köksskåp och fläkt. I anslutning till köket och vardagsrummet finns en stor matplats med plats för rejält bord och många gäster.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum, här vill man kunna sova gott och komma till ro. Lägenhetens sovrum är mycket trivsamt belägna på gaveln med ingång från vardagsrummet. Det stora sovrummet är utrustat med helväggsgarderob, ljus färgsättning på väggarna och ekparkett. Fönster mot öster med fritt och lugnt läge samt trivsam utsikt mot naturen. Det andra sovrummet har ett stort fönster mot uteplatsen i västerläge samt ett mindre fönster mot öster som släpper in mycket ljus i rummet. Ljus färgsättning även i detta sovrum och ekparkett på golvet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-2 av 5, hiss finns

Avgift

4 044 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, sophantering, källarförråd.

Driftskostnad

4 963 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 963 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

2,22%

Andel av årsavgiften

2,22%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Bergvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övriga byggnader

Cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd.

Övrigt

Stor altan om ca 30 kvm i västerläge. Källarförråd ca 4,5 kvm, 1 p-plats följer med bostaden till en kostnad av 300kr/mån.

Förening

Namn

Brf Tornugglan

Om föreningen

Brf Tornugglan är beläget högst upp på Uggleberget i Nya Hovås, i en grönskande sluttning med milsvidutsikt över Göteborgs södra skärgård och bästa läge. Fastigheterna och lägenheterna är ritade av arkitekten Torbjörn Edgren och bjuder på storslagen arkitektur och faciliteter utöver det vanliga. Samtliga lägenheterna har generösa glaspartier samt terrass eller uteplats i västerläge, här kan du njuta av havsutsikt, sol och solnedgång året runt.

Uggleberget är vackert beläget med naturen runt hörnet. För dig som tycker om att motionera finns här flera natursköna spår. Till havet är det endast 2 km och till Billdals Park tar du dig på 10 minuter till fots. Här kommer det även finnas flera utkiksplatser, perfekt ställe för picknick eller andra aktiviteter.
Med Rosa Express från Nya Hovås tar du dig in till centrala Göteborg på ca 29 minuter.

Med promenadavstånd från Uggleberget finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. I området finns ett flertal skolor att välja mellan. Nybyggda Brottkärrsskolan med klasser från förskola upp till årskurs tre. Nygårdsskolan med klasser från förskola upp till nionde klass samt vid Origohuset i Nya hovås ligger friskolan Fenestra för årskurs 6-9.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

42

TV och Bredband

Fiber, Bredbandsbolaget.

Parkering

I Brf Tornugglan så finns det 47 st parkeringar. Av dessa är 2 st med el-laddstolpe och kostar 750 kr/månad, 43 st kostar 300 kr/månaden och 2 st är gästparkeringar.. Alla lägenheter har rätt till att hyra 1 parkering om dem önskar det. I föreningen så finns det 3 lägenheter med 5 rum och kök, dessa tre har rätt till att hyra två parkeringar.
Parkeringarna följer inte lägenheterna och varje ny medlem som vill hyra parkering måste kontakta boende@husjuristen.se för att se vilken som är ledig och då även signera ett hyresavtal. Uppgiften om p-platserna kommer från Husjuristerna i Göteborg AB den 8/8-2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Viktiga dokument

Om området

Nya Hovås

Nya Hovås - en småskalig blandstad i världsklass! Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Nya Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Nya Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.

Det andra som i kombination med läget gör Nya Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Kommunikation

Kommunikation
Busslinje 82, 84, 88, Rosa och Lila Express från Frölunda Torg
Busslinje 180 och Rosa Express från Linnéplatsen .
Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Systembolaget, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sorellebistro, Yoko Yap mm.
På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad