Käringöns Hafsbad, lgh 206

Bilder

  • Välkommen till Käringöns hajsbad och lägenhet 206!
  • Fasadbild
  • Entrén till loungen och lägenheterna
  • Föreningens gemensamma loungerum
  • Från hallen kommer man till det ljusa och moderna köket...

Utgångspris

1 795 000 kr

Bevaka slutpriset

Käringöns Hafsbad, lgh 206 , Käringön , Orust

BLI ÄGARE TILL ETT SEMESTERBOENDE MED GULDKANT
Med ett fantastiskt läge på Ön ligger Brf Käringöns Hafsbad. Lyxiga semesterlägenheter med stor gemensam lounge. Goda möjligheter till god avkastning genom uthyrning. Ett bekvämt och bekymmerslöst boende.

43,3 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 594 kr inkl värme, Va
Typ:
Övrig bostad
Boarea:
43,3 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
206
Utgångspris:
1 795 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

43,3 kvm

Rumsbeskrivning
Allmän interiör

Golv: Ekparkett mattlack Sockel: Ek Mattlack Väggar: Målad Microlitväv på gips Tak: Målat Övrigt: Kapphylla, garderob med dörr (skjutdörr) av spegelglas

Kök

Kök från Marbodal med underlimmad och uppfräst dubbelho i bänkskiva av massiv oljad ek, spis med spishäll av glas och ugn, inbyggnadsmicro i väggskåp, spisfläkt, kombinerad kyl/frys, inbyggd diskmaskin. Allt går i rostfritt från Electro Helios.

WC/dusch/tvätt

Helkaklat badrum med mörkgrå klinkers med golvvärme och vitt kakel. Vägghängd wc-stol, tvättställskommod, handdukstork, Duschväggar i glas samt kombinerad tvättmaskin/torktummlare.

Balkong

Trättrall. Balkongräcke av galvatstål med transparant glasfyllning, eluttag, belysning, träskärm mot grannbalkong.

Med ett fantastiskt läge på Ön ligger Brf Käringöns Hafsbad. Lyxiga semesterlägenheter med stor gemensam lounge. Kliv in i en toppmodern lägenhet med mycket hög standard, stora skjutdörrar till balkongen, hela lägenheten har ekparkett. Kök med ljusa skåpsluckor, kraftig ek skiva med infälld spishäll. Fläkt, kyl/frys samt ugn i rostfritt stål. Stora möjligheter till goda inkomster via uthyrning.

Ett bekvämt och beskymmerlöst ägandeform där ägandet är i bostadsrättsform. Ta semester och slipp allt jobb som normalt följer med ett semesterboende.

I priset ingår inventarier som syns på bilderna så som sängar, soffa, soffbord, matborg, porslin och damsugare mm

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Uppvärmning

Bergvärme, via avtal med grannföreningen

Ventilation

Mekanisk med återvinning

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Vatten/avlopp: Fastigheten är ansluten till kommunala nätet och till Käringöns samfällighets nät.
Uppvärmning : Bergvärme. Distribution via avtal med grannföreningen inomhus från centralt teknikrum till golvvärme.
El: Fastighetsmätare i elcentral. Individuella mätare i lägenheterna.
Ventilation: Mekanisk med återvinning
Hiss: 1 st. för 5 personer/375 kg
Tvättstuga: I lägenheterna
Sophantering: Ja

Fastighetsbeteckning

Orust Käringön 1:228

Övriga byggnader

Huset byggt som en trevåningsbyggnad med ytor för konferens i entréplan.
De båda övriga våningsplanen innehåller lägenheter
Lägenheterna i översta våningsplanet får vindsvåningskaraktär med snedtak.

Övrigt

Balkong med trätrall av lärk, balkongräcke av stål med glasfyllning, eluttag, belysning och träskärm mot grannbalkong.

Upplysningsvis så gäller för området planbestämmelsen HK som medger användningsområdena hantverk, handel, hotell och kontor.
Permanent boende är inte tillåtet.

Käringön är en av det få skärgårdsöar som lever året runt, här spenderar du sommaren med härliga klippbad eller varför inte kliva ner och ta ditt morgondopp vid bryggan. Härlig och livlig gästbåthamn, högklassiga restaurangerna som erbjuder havets läckerheter, grillkvällar, allsång på berget m.m. Vandrarhem och hotellverksamhet för gäster på besök gör att alla känner sig välkomna.

När hösten och vintern infaller sig finns det möjlighet till unikt tunnbad med champagne och ostron, hummerfester, Petersons berömda julbord och nyårssupé.

Förening

Namn

Brf K��ringöns Hafsbad

Om föreningen

Fastighetsbeteckning: Orust Käringön 1:228
Adress: Badviken, 474 74 Käringön
Tomtens areal: 1242 kvm
Byggnadsår: 2010/2011
Byggnadens utformning: Huset är en trevåningsbyggnad med lägenheter samt ytor för konferens i entréplan.
De båda övriga våningsplanen innehåller lägenheter.
Taxering uppgiftsår 2014 Summa 10 113 kkr
delvärde mark, 1 712 kkr, delvärde byggnad, 8 401 kkr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Käringön

Käringön är en av Sveriges västligaste belägna bebyggda öar med åretruntboende. Namnet kommer troligtvis av ett sjömärke som kallas "Kärring". Redan tidigt 1600-tal kom de första fiskarna till ön. Fiskare hade rätt att utan kostnad bosätta sig på ön och bedriva fiske, vilket lockade många under de stora sillperioderna på 1700- och 1800-talen. Fiskets betydelse för ön har genom åren minskat för att lämna plats för en ständigt ökande turism.

I samband med att badgästerna började komma ut till Käringön, öppnades på 1800-talet ett pensionat och ett gästgiveri. I slutet av seklet utsågs Käringön till kurort med hälsobringande solbad, eftersom det är en av landets solrikaste platser med rent, härligt, salt havsvatten. Varm - och kallbadhus samt ångbåtsbrygga uppfördes.

Numera finns det ca 200 boningshus och ca 110 åretruntboende på Käringön. Under sommarmånaderna ökar öns befolkning drastiskt. Alla sommarboende anländer och turister strömmar till med egen båt eller med färjan.

Bebyggelsen på Käringön är samlad på öns norra och nordvästra sidor. Husen ligger tätt och skyddar varandra från hav och vind. Smala och slingrande stigar förbinder bostadshusen med varandra, och med bodar och bryggor. Det finns gott om små uthus och trädgårdsplättar, mycket i samma skick som det en gång såg ut på 1800-talet. De allra flesta av öns hus är byggda före år 1920. Husgyttret kan vid ett första besök tyckas helt oplanerat, men skenet bedrar. Trots det kaotiska intrycket har man utgått från vissa regler när man byggt sina hus. Så gott som alla bostadshus är antingen enkel- eller dubbelhus, målade i vitt eller rött, och ligger orienterade i öst-väst, d.v.s. med ena gaveln mot väst.

På Käringön finns inga gatunamn. Varje hus har istället fått ett nummer och numret fungerar som adress. På ön finns heller inga cyklar eller motorfordon, dessa parkeras inne vid Hälleviksstrand på Orust, varifrån passagerarfärjan Ylva utgår året om. Färjefärden ut till ön ger besökaren många mäktiga intryck av klippor och hav. Käringön visar sig på långt avstånd med sin säregna siluett. Hamnen är helt omgärdad av bryggor med gästhamn och utgör den naturliga mötesplatsen på ön. I hamnen finns rökeri, vandrarhem, konsthantverksbod, affärer och restauranger.

Vandrar man över ön till det gamla lotsutkiken möts man av en fantastisk utsikt, från Marstrand i söder till Smögen i norr och en klar natt kan man i sydväst se Skagens fyr svepa över horisonten.

Kommunikation

Resa med bil från Göteborg till Käringön
Kör E 6 norr ut. Sväng av och följ Länsväg 160 (skylt mot Stenungsund, Tjörn och Orust). Väl utkommen till Orust väljer man Länsväg 178 (vänstersväng vid Statoiltapp i Varekil) och följer där skyltning mot Ellös. Innan samhället Ellös sväng vänster mot Hällevikstrand/Mollösund, Tag höger vid skylt Tuvesvik, följ vägen mot färjelägret. Stor parkering finns vid färjelägret

Båtresan till ön
För information om färjeturer och rutter, kolla in på Västtrafiks hemsida eller ring till Tidpunkten: 0771-414 300.

Käringöns sjötaxi finns tillgänglig då du missat båten eller inte har någon möjlighet att passa färjan.

Närservice

På ön finns det såväl livsmedelsbutik som fiskaffär, gatukök, kiosk, båt- och fisketillbehör, post, apoteksombud, ombud för systembolaget, present- och prylbodar. Här finns även en trevlig minigolfbana och tennisbana.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kärringöns Fiskaffär
510 m
Stockens Camping
5 km
Banker
Magasinet ICA
4,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Slättberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte